Jellemzően milyen sűrűséggel szoktatok munkahelyen mosdóba menni/kávézni/cigizni? Ilyesmire gondolok, hogy 2-3 óránként 1-5 perc, stb.
2-est miért pontoztátok le? :-o
Amíg irodában dolgoztam, nálunk is csak annyi volt megszabva, hogy a csoport nagyjából együtt haladjon. Még határidő se igazán volt, mert folyamatosan delegálták a feladatokat és többnyire az is meg volt szabva, melyik fontosabb vagy melyiket kell félbehagyni. Ha valaki elmaradt a csoporttól mind gyorsaságban, mind sebességben, az bizony feltűnő volt.
Ezen belül hogy ki mikor állt fel, senkit se érdekelt.
Én napi 2-szer kávéztam, de a gépnél ittam meg, teához vizet a vízautomatából vittem, ebédidő néha volt 40 perc, ha a többiekkel megpihentünk utána, akkor 50 is. Esetleg kisebb egyéb szünetek, séták.
Reggelizni otthon reggeliztem, legalább addig magamhoz tértem, a nassolás (sokszor keveset eszem) meg nem időigényes. Egy-egy alma megpucolása esetleg 3 perc. :D
Vécére van, hogy 1-2 óránként szaladgálok, van, hogy csak napi 1x a 8 óra alatt, attól függ, hogy hozza a szükség. :) Nem cigizem, kávézom, de ha eszek, iszok, akkor ott ülök közben a gép előtt, szóval közben is jár a kezem, gépelek, kattintgatok, dolgozok, ha kell. Ha meg épp nincs mit csinálni, akkor közben azért figyelem a monitort, hogy befut-e egy sürgős elintézendő e-mail. Szerencsére a mostani munkahelyemen ezt lazán veszik, senki nem szól, ha 5 percnél többet vagy a vécén, vagy egész nap zabálsz a gép előtt ülve, stb.
Az előző munkahelyemen, ami szintén ilyen gép előtt ülős munka volt, ott konkrétan meghatározták a szüneteket, amiket percre pontosan (!!!) be kellett tartani. Vécére is csak szünetben mehettél, enni-inni is csak a szünetben lehetett, és folyamatosan figyeltek a kamerákon keresztül, hogy véletlenül se kávézgassál, amikor nincs szünet. Nagyon durva volt, igazi spártai szigorban tartottak minket. Nem is tudom, hogy bírtam ott lehúzni éveket... Így visszatekintve teljesen embertelenek voltak a körülmények. Volt munkatársam, aki állandó jelleggel gyógyszert szedett, ami mellesleg vízhajtó is volt. A főnök behívatta az irodába lecseszni, amiért nem szünetben járt a vécére! :O Hiába mondta, hogy ez a gyógyszer hatása, ő nem tudja befolyásolni, hogy gyakran kell neki, a gyógyszert meg nem hagyhatja el... :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!