Hogyan lehet nagyon hülye névvel élni?
Főleg sorstársak véleménye érdekelne :)
Sosem szerettem a vezetéknevem, és nemrég megtudtam hogy egy (általam nem beszélt) másik nyelven egy káromkodást jelent. Ami megmagyaráz pár szituációt visszagondolva... Visszahallani ezt még senkitől nem hallottam, szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hány ismerősöm ismeri a szót (más kérdés hogy hányan tudhatják csak nem mondták a szemembe). De azóta nagyon feszélyezett vagyok bemutatkozásnál, utálom leírva látni a nevem, az instagramommal nem merek külföldi bejegyzéseket likeolni. Úgy érzem, már szóba se jöhet hogy külföldre menjek ki dolgozni.
Persze meg lehet változtatni a nevet, de azzal csak felhívom a figyelmet arra hogy nem tetszik, mindenkinek el kell magyarázni aki korábban nem is tudott róla, és már amúgy is a régi nevemen maradok meg az emberek emlékében, nem? Vagy férjhez is mehetek és felvehetem a nevét, de az még odébb van, az se biztos hogy valaha megtörténik.
Szóval mit lehet ilyenkor csinálni? Mert ha konkrétan az arcomba mondják azon még elnevetgélek és elterelem a szót, de gondolom általában nem ez lesz a helyzet csak a hátam mögött poénkodnak rajta. Hülyenév-sorstársaim, ti hogyan élitek túl?
#10 ha nem ly-vel írtad volna a muszáj szót házasság lett volna belőle, ezt is elcseszed, ehj!'.
Ismerek olyan csákót aki Csíkos Barna, vagy nagy mém, de igazi, láttam a személyiét Ondó Géza. Szóval nyugi. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!