Félmillió forint tartalékot miért nem tudnak az emberek félrerakni váratlan kiadásokra, főleg a családok esetében? Miért napról napra élnek családos emberek? A felelőtlenség az oka?
"el tudtad valahol fröcsögni, hogy milyen béna mindenki, te meg nagyon ügyes vagy?"
Gyakorlatilag többmillió ember él jobban itthon, mint én. Gondolod szerintem mindenki béna?
44: Annak lehet rossz a megtakarítási kultúrája, akinek van miből megtakarítani. Akiknek nincs, azok nagyon is jól megtanulták beosztani a pénzüket.
Sokan pedig nem gyereket potyogtatnak, hanem család alapítanak. Aminek senki sem úgy megy neki, hogy majd elválunk 5-10 év múlva. Ezt nem lehet előre látni. Látszólag szépen élő családok váltak el már az ismerősi körömben. Apuka lelépett, anyukának mindent egyedül kellett fizetnie és megoldani, amit addig ketten tettek.
Gyerekkel költözni sem olyan egyszerű, nem lehet rángatni egyik oviból, iskolából a másikba.
Te a legegyszerűbb helyzetben vagy. Nekem legalábbis az volt a legegyszerűbb, amikor már dolgoztam, nem éltem otthon, önálló voltam, de még semmi különös felelősségem nem volt.
Mondom még mindig azthiszi hogy ö szrta a spanyol viaszt :D
Fiam lányom figyelj egyre jobban felbosdzantod magad hogy nem ad senki neked igazat vagy dicséretet.
Miért?
Mert nem nőtt be a fejed lágya és nem tudsz több helyzetben gondolkozni más élethelyzettel sem amibe te még gyerek előtt is véketlen beleshetsz akár betegség v kirugás bármi.
Egy okos ember tud mérlegelni és a helyzethez adodoan sporolni v nem... vagy növelni a bevltelt v nem minden érmének két oldala van ls nem csak egyféle érme van.
És nem nem fog a nxiregyházai nagy lajos 35 évesen 110-es minimálbérrel albérletben sem boldogulni ahogy a győri kiss anna se netto 195-el egy bp-i albérletárral egyedül és heti 40-50 óra meloval hazaesve aludva inkább h másnap keljen.
De még a kovács család ahol két egészséges szülő ahol összbe van 340 kereset ebböl megy le hitelre mert lakást venni hitel nélkül lehetetlen de van egy fix törlesztő van egy gyerek mert a saját kakásukra törlesztenek nem albira ami az övék se lehet
És annyi variáns van mert közben érhet bsleset, betegség leépités megcsalás káros szencedély beteg spa/anyastb.
Fogd fel nem vagy elég nagy látószögű pajtás és szerintem kicsit fejleszd a látoköröd a luxustol az átlagon át a szerencsétlentől a putriig mert mind 100 rétegű mindenkinmaga kovácsolja egy pontig az életét a többi meg közbejöhet
Na puszi
Pesten is 180 körül van az átlagbér, ha nem a KSH-t nézed, hanem a valóságot. 200+ért már összeteheted a kezedet, nyelvtudással is.
Az, hogy az első oldal óta ciki leirni, hogy mennyit keresel, csak fröcsögni tudsz, az világosan jelzi, hogy ennél a tied magasabb, és képtelen vagy elfogadni, hogy nem ez az átlag.
Havi 300ba persze, hogy belefér a gyúrás meg az óhajod szerinti kaja meg hogy félre is tegyél. :) Egyedülállóként ennyi pénzből, hogy nem kell lakást fenntartani, nem nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!