Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nőként veszélyes egyedül...

Nőként veszélyes egyedül erdőben mászkálni?

Figyelt kérdés

Szeretnék kimenni a természetbe, csak úgy lenni valahol, ahol nincsenek sokan, de nem tudom jó ötlet-e egyedül mászkálni.

Esetleg van olyan hely, ahol túrázáshoz, természetben levéshez lehet társaságot találni? Bár nem "bandázni" szeretnék elsősorban, úgy meg gondolom fura lenne, ha nem szólnék senkihez, ha többen vagyunk.

Vagy feleslegesen gondolkozom ezen? Ti szoktatok így mászkálni?

2019. dec. 28. 20:40
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
78%
Én egyszer mentem el sétálgatni a közeli erdőbe, nincs túraútvonal, csak némileg kitaposott utak. Amikor az erdő mélyén voltam, azt se tudtam, melyik út vezet kifele, és lépéshangokat hallottam, na akkor gondoltam bele, na basszus, itt fogok meghalni... Szerencsére csak két lovas jött szembe, mert a közelben van egy lovastanya, annyira megkönnyebbültem. Azóta nem mentem hasonló kis kalandos erdőjárásokra, de szerintem egy népszerű turistaútvonalon, ahol sokan járnak, nyugodtan mehetsz egyedül, vagy ha olyan helyre is mész, ami nem annyira látogatott, mindig tudd, merre találsz kiutat a civilizáció felé, mert én abban a helyzetben azt se tudtam volna, merre előre, és merre hátra, mi visz be mélyebbem az erdőbe, és mi visz ki olyan helyre, amit már ismerek... Ha tájékozott vagy, és van valami önvédelmi felszerelésed, hajrá. Az emberek nagy része jóindulatú, a hírekben persze csak a zragikus eseményeket mondják be, mert annak nincs hírértéke, hogy valaki biztonságban hazaért a túráról...
2019. dec. 28. 21:39
 22/46 anonim ***** válasza:
64%
Hát de akkor ennyi erôvel sehova ne menjen.
2019. dec. 28. 21:39
 23/46 anonim ***** válasza:
10%

Tényleg nagy az a bizonyos állatkert és alacsony az a bizonyos kerítés...

Aki ilyen bátor meg nagypofájú, az remélem egyszer pórul jár. Megérdemelné igazán.

2019. dec. 28. 21:40
 24/46 anonim ***** válasza:
71%

Az összes 75%-os te vagy (12., 15., 17. válasz)?

Akkor légy szíves írjál TÉNYEKET!

"De azért gondolkozzatok már el, hány ilyen esetet hallani..."

"Hàt most soroljam, hány elmebeteg szaladgál a világon bármerre szabadon?"

Konkrétan hány olyan magyarországi esetet tudsz mondani (mondjuk néhány évre visszamenőleg), ahol turistaúton bóklászó ember támadtak meg?????

A szervkereskedést ne is említsük, mert az úgy röhej, ahogy írod, de csak egy szimpla rablótámadást, megerőszakolást tudnál-e említeni?

Vagy előfordult-e veled, hogy amikor társasággal kirándultál (hisz egyedül nem mennél), akkor olyan emberrel találkoztatok, aki veszélyt jelenthetett volna rád, ha egyedül vagy?

Egyáltalán, akik itt paráznak, azok szoktak kirándulni? (Ha nem is magukban, hanem társasággal.)

2019. dec. 28. 21:45
 25/46 anonim ***** válasza:
76%

Nyilván nem 100%-ig biztonságos mert olyan a világon nincs, de semmivel nem veszélyesebb mint otthon ülni.

Egy erdőben alapvetően kevesen mászkálnak, turistautakon is 99%-ban túrázók, kirándulók, természetszerető emberek. Sokkal veszélyesebb egy átlagos Pesti buli tele részegekkel meg agresszív alakokkal, drogosokkal, kisebbségekkel. Nyilván erdő és erdő között is van különbség, más egy Normafa környéke meg a Népliget éjszaka drogosokkal.

Én szeretek túrázni, több blogot is követek, ahol lányok, nők csinálják végig egyedül a Kéktúrát, szakaszokban vagy folyamatosan.

[link]

A fentebbi lánnyal még össze is futottam egyszer, miközben teljesítmény túrán voltam és pont szembe jött.

Magyarországon kiterjedt, biztonságos, jól jelölt turista úthálózat van:

[link]

Esetleg amit érdemes nézni, mikor merre vannak vadászatok, vadhajtások, erdőjárási tilalom. Meg alapvetően össze futhat az ember erdei állatokkal, vaddisznóval, de az esetek nagy részében abból sem lesz semmi. Én sokkal jobban parázok a lakott területek környékén lévő szabadon kószáló kutyáktól.

De ha nem akar valaki teljesen egyedül lenni, akkor vannak teljesítmény túrák. Hozzám oda szoktak csapódni emberek, de ha egyedül is megyek, akkor is van egyfajta biztonság érzet, hogy jönnek-mennek előttem, utánam mások is.

Manapság rengetegen túráznak, ott tartunk, hogy heti szinten több túra van, van amikor napi 5-10 is többféle tájegységen. Budai hegységben rendszeres, hogy rászerveznek egymásra így figyelni kell, nehogy elkeveredjen az ember mások után.

[link]

Mondjuk milyen választ vársz olyanoktól akik egész napjukat a gép előtt töltik és csak a hírekből tájékozódnak... :D

Én csak idén 600+ km-t mentem szervezett teljesítmény túrákon és még vagy 150 km-t haverokkal vagy egyedül. Összességében meg bőven 1000+ km felett járok. Ez alatt ért már vihar, sátraztam egyedül, futottam össze vaddisznóval, mégis érdekes módon a legtöbb atrocitás akkor ért, amikor vissza értem a "civilizációba" és ott voltak a csövesek a HÉV végállomáson meg randalíroztak a kisebbségek a buszon-vonaton.

Itt van pár hasznos link kezdésnek:

[link]

[link]

[link]

[link]

2019. dec. 28. 21:45
 26/46 anonim ***** válasza:
27%

"Nőként veszélyes egyedül erdőben mászkálni?"

Ugye troll vagy?!

Mert ennyire hülye még egy szőke nő sem lehet!!

2019. dec. 28. 21:51
 27/46 anonim ***** válasza:
12%

Egy olyan világban, ahol kislányokat molesztálnak nyilvános helyes és senki a fejét oda se fordítja, mert olyan közömbösek, vagy futónőket eröszakolnak és gyilkolnak meg nem messze az otthonuktól egy erdei úton, vagy épp emberek tünnek el nyomtalanul nap mint nap, akiket máig keres a családja, ilyen esetekben mégis mi a kérdés még?

Az volt az eredeti téma, hogy nőként elmehet-e valaki egyedül az erdőbe. Hát veszélyes, akárki akármit mond. Egyedül semmiképp nem ajánlatos. Ennyi. Lehet itt magyar túra útvonalakkal jönni, de a mai világban igen sajnos veszélyes, még az utcára is kilépni, nem hogy egyedül mászkálni. Attól még lehet, persze. Csak sosem tudni, mikor szemel ki pont téged valaki, valahol, amikor nem is számitasz rá. Ezért kell mindig többen menni, ha van rá mód és mindig nyitvatartani a szemünket.

2019. dec. 28. 21:55
 28/46 anonim ***** válasza:
34%

Eddigi magányos erdei sétáim alkalmával a következőkkel találkoztam:

Szabadon kóborló ló

Kóbor kutya

Öreg törpe furcsa öltözékben

Hajléktalan külsejű alak késsel (ez utóbbiról végül kiderült, hogy nem hajléktalan, hanem gomba szaki, azért is volt kés nála, gombászott.

Akkoriban az ördögtől sem féltem. Most már nem mennék egyedül.

2019. dec. 28. 22:00
 29/46 anonim ***** válasza:
74%

75%-os, tehát egyetlen konkrét példát sem tudsz mondani, ami állításodat alátámasztja. Tehát hosszú hozzászólásaid összértéke egy nagy nulla.

Megbocsáss az, hogy valaki városban, faluban féltékenységből vagy kábítószer hatása alatt megöli volt párját, gyerekeit, ellenlábasát, ledarálja válófélben levő feleségét, bebetonozza az ellenséges bandához tartozó embert, annak semmi köze ahhoz, hogy egy erdőben veszélyes-e kirándulni.

Nem veszélyes, egyetlen példát sem tudtatok mondani.

Ami veszélyes: lakott területen sétálni, pláne éjjel. Valamint közlekedni szinte bárhol, bármikor. Ehhez képest olyan kérdést sosem ír ki senki, hogy "El merjek-e indulni Kecskemétről Törökszentmiklósra, nem érhet-e más hibájából baleset arrafelé?"

2019. dec. 28. 22:06
 30/46 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem az itt parázók csak képről láttak még erdőt, valóságban még soha nem túráztak kijelölt úton. A panelpatkányok inkább fogják be a szájukat, mert csak feleslegesen kerítik itt a rémhírt.

Egy természetkedvelő, túrázó, vagy gombázó sose találkozik veszélyes alakkal. A banditák sose merészkednek ki az erdőbe. A futónő meggyilkolása se erdőben történt, hanem este, sötétben! Komolyan, melyik h..lye megy este háromnegyed 8-kor futni szeptemberben? ( [link] Normális az ilyen? Aztán meg csodálkozik, hogy vége az életének.

Szeretek az erdőben lenni. A Mátrában sose történt még semmi erőszakos eset. Gyerekkoromban is rengeteget túráztam a kijelölt útvonalakon. Soha nem találkoztunk fura alakokkal.

De felőlem lehettek paranoiásak, a ti életetek, de legalább a ti félelmeiteket ne tápláljátok már bele a másikba. Ti félhettek, de attól nem kell a másiknak is félnie.

2019. dec. 28. 22:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!