Miért hiszik azt az emberek hogy a nemi diszkrimináció jó dolog?
Azt hittem büntetendő a faji, nemi és vallási megkülönböztetés, aztán kiderül hogy nem. Sőt elvárt és természetes. Legalábbis a nemi apartheid.
Pl. külön női és külön férfi wc/mozsdó. Uszodában külön öltöző/zuhanyzó. Még azt is elvárják a nők hogy a férfi nyissa ki nekik az ajtót, előreengedje stb.
Ez a diszkrimináció a római birodalom idején még nem létezett (volt más), azóta alakult ki.
Vajon a mai korszerű társadalmakban miért nem egyenlők az emberek? Minek ez a nemi diszkrimináció?
Ezt olvastam: [link]
Az ajtónyitás és kedveskedés gondolom olyan mint madaraknál a násztánc: ha tetszik a nősténynek akkor enged párosodni.. De a többi?
1. "külön női és külön férfi wc/mozsdó. Uszodában külön öltöző/zuhanyzó"
Persze, csinálhatnának mindkettőből közöset, elvéve ezzel a férfiak és a nők privát zónáját tőlük aminek csak azok örülnének akik nőket menne kukkolni valahova.
2. "Még azt is elvárják a nők hogy a férfi nyissa ki nekik az ajtót, előreengedje stb."
Hát most erre nehéz mit mondani. Még egy barátnőm se volt aki konkrétan előrefutott volna az ajtóhoz és rám parancsolt volna, hogy márpedig te most itt azonnal ezt nekem kinyitod és tartod te cseléd férfi. Ez valahogy csak ösztönösen jön, hogy a nőknek megtartom azt az ajtót és nem futok be előttük valahova.
A külön mosdó és öltöző nem diszkrimináció, csak az emberek nem szeretnek a másik nem előtt levetkőzni, illetve valamennyi biztonságérzetet is ad pl. a nőknek.
Az meg hogy kinyitod a másiknak az ajtót szimpla udvariasság, legyen az nő vagy férfi. Sok nő már nem is várja el, csak ne b*szd az ajtót a képébe.
Én a saját nemem előtt se szeretek levetkőzni.
Olyan szintre jutott a társadalom, hogy mindenki azt csinálja, ahogyan neki jólesik.
Arra kéne az embereket rászoktatni, hogy ismerjék be, hogy senki sem egyforma.
Francnak akarja egyik másik ráerőltetni a hülyeségeit másokra.
1- mindenhol a kabinos wc-k vannak, azaz nem látod a szomszéd fülkében ülőt (mint a római birodalom idején) nem tudod hogy az nő v ffi, az intimitás is megvan (meg lenne). Amelyik nő pedig beállna a piszoárokhoz (női piszoárt használva) az se nagy különlegesség. Az egymásra rálátás ott is megakadályozható mint most is.
Napóleon seregében is több nő harcolt férfinak kiadva magukat és nem buktak le vizeléskor sem. (akkoriban tilos volt a nőknek a katonaság)
2- ha így van mindenhol akkor OK.
Tudtommal ez még onnan eredt amikor a nőket nem tekintették teljes jogú lénynek, nem lehetett tulajdonuk, nem volt választójoguk stb, és ezzel 'kárpótolták' őket..
"külön női és külön férfi wc/mozsdó. Uszodában külön öltöző/zuhanyzó."
Ezzel mi a baj? Igen, nem szeretnék férfiak előtt átöltözni, pláne mondjuk egy uszodában.
"Még azt is elvárják a nők hogy a férfi nyissa ki nekik az ajtót, előreengedje stb."
Nem várom el, sőt, gyakran én nyitok ajtót. Ez egy szimpla udvariasság, amit bárki megtehet bárkiért
"miért nem egyenlők az emberek? Minek ez a nemi diszkrimináció?"
Eddig semmi nem egyenlőségről nem írtál. Most az a baj, hogy kétféle öltöző van?
"Az ajtónyitás és kedveskedés gondolom olyan mint madaraknál a násztánc:"
Tessék? Az ajtónyitás és kedves viselkedés alap(nak kéne lennie), és nem vársz érte semmit, míg a násztánc célja a párosodás elérése. Mégis hogy összehasonlítható a kettő?
18/L
"Az ajtónyitás és kedves viselkedés alap(nak kéne lennie)"
Ha ez így van akkor jó. Sajnos én (F) már találkoztam olyan nővel aki mögöttem jött, én nyitottam ki az ajtót, én mentem át elsőnek és orra alatt megjegyezte milyen udvariatlan vagyok.
De eszerint ez már egyre ritkább, és kezd a divatból kimenni (örülök neki).
"Eddig semmi nem egyenlőségről nem írtál."
Elnézést. Talán a szegregáció szót kellett volna használnom inkább.
Ha indítanék egy buszjáratot amire az első ajtón csak férfiak, a hátsón csak nők szállhatnak fel és a busz közepén vasrács választaná ketté a két szekciót az szerintem törvénytelen lenne. De a wc és öltözők esetén ez miért nem törvénytelen?
Nem törvénytelen. Nálunk olyan a wc bent, hogy van két külön helyiség és bár ki van írva, hogy női meg férfi, mindenki használja mindegyiket és senkit nem zavar honnan ki jött ki. Az jobban szokott zavarni, ha tömény sz.rszag vár bent, és tudod mit? Nők után gyakorabban futok bele. Kézmosóból már csak egy van a két budi közös előtérben.
A sima fülkés wc-k esetében, ahol nem padlótól tetőig vannak elzárva egymástól a wc-k, ott nem lehetne elejét venni a leselkedésnek és ott senki se végezné a dolgát nyugodtan. Az összes ilyen szabály nem a normális emberek miatt van, hanem a nyomorultak miatt akik nem tudnak viselkedni. Minden szabályra igaz ez.
Az ajtós dolgot meg már kivesézték előttem, de én is megerősítem, hogy nem igénylem sőt valahol zavar is, ha előre engednek. Menjünk csak nyugodtan érkezési sorrendben, ha úgy van, akkor én tartom az ajtót a mögöttem jövőnek, akár férfi akár nő. Sőt, ha látom hogy valakinek tele a keze, előre sietek ajtót nyitni, nemre való tekintet nélkül.
Elég fura egy kérdés ez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!