Az mennyire gáz ha félek a sötétben?
No para én se érzem jól magam sötétben.
Otthon nincs para.
Szia! Szerintem teljesen normális, hogy félsz a sötétben. A nővéred sokszor ijesztgetett, ez alapján simán kialakulhatott ez a félelmed. Lehet, hogy fóbia? Én nem ítélhetem meg, javaslom, hogy nézz körül a Wikipédián.
Amúgy régebben én is folyton ráhúztam még a fejemre is a takarót, mivel féltem a szellemektől (különösen az után, amikor kb. 6-7 évesen megnéztem a szellemirtókat. 😅) és miután láttam a Star Wars-t, féltem este elmenni az étkező mellett, mert azt hittem, hogy ott lesz Yoda (?). Ezt most nem tudom, hogy miért közöltem.
Abszolút abnormális.
Belső szorongásaidat kivetíted ilyenkor.
Végig lehet kínlódni így az életet, pláne, ha gyakoris válaszolók erősítenek benne, hogy ez normális, mert ők is így vannak ezzel.
A kérdésem: miért akarsz ezzel kínlódni? Miért akarsz egy rosszabb minőségű életet élni, mint amilyet élhetnél?
Ha a kígyóktól félnél, azt mondanám, max. az állatkertben nem mész be a hüllők házába. De ez napi szinten jön elő, hisz minden éjjel sötét van.
Van egy tippem, hogy párkapcsolatod még nem volt. Így nehezen is lesz. Gondolj arra, hogy a lány azzal szembesül, hogy a FÉRFI fél végigmenni egy sötét folyosón. Szerinted ilyen férfiről álmodnak a nők?
Én a helyedben pszichológushoz fordulnék.
Vagy megerőltetném magam és direkt bemennék rendszeresen a sötét helyekre, csak azért, hogy legyőzzem a félelmemet.
Mondjuk azt sem értem, miért nézel este ijesztő filmeket, ha ez is rossz hatással van rád.
Sokan félnek a teljes sötétségben, de azért lássuk be, hogy igen ritka az ilyen helyzet. Valami fény mindig bejön valahonnan, kivéve, ha egy tanyán élsz és be van borulva, ami eltkarja a Hold fényét. Nálunk a gyerekek szerettek volna valami más filmet nézni, olyat, ami inkább felnőttes, ezért elkezdtem A fekete ruhás nővel, ami szerintem még belefért ebbe a kategóriába. Csak a nagyobbik lány látta, akkor volt 9 éves. Persze ment a beszámoló és a 6 éves is ráállt a kicsit félelmetesebb filmekre. Ma nagyon imádják az ilyen filmeket, de számtalanszor előfordul, hogy félnek miatta. Ezért korán elkezdtünk használni konnektorba dugható éjjeli fényeket. Ez bőven elég ahhoz, hogy ne legyen sötét, sőt álmodból felkelve egészen tökéletes fényt ad ahhoz, hogy elindulj a WC-hez (vagy a hűtőhöz 😂).
Legfőképpen azt próbáltam velük megértetni, hogy a film eddig is ott volt a lemezen/winchesteren és bármikor kivehetem, a "gonosz" nem fog kimászni a lemezből. Beletelt azért egy kis időbe, mire ezt felfogták és tudatosították magukban. Most 16 és 13 évesek és bármit meg tudnak nézni anélkül, hogy utána félnének. Imádják a Démonok között filmjeit is, alig várják a következő részeket.
Csak azt akartam írni, hogy el tud múlni, de ez tőled is függ, hogy hogyan fogod fel a sötétséget. Az, hogy tudod, hogy nincs ott semmi, már jó jel, de ezt erősíteni kell magadban, amolyan nevetséges ötletnek tartani, hogy bármi is ott lehet. Én 50 éves leszk nemsokára és soha nem találkoztam a sötétben valamivel, amit ne tudtam volna megmagyarázni. Felesleges emiatt szorongani, pláne nem hosszútávon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!