Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem lehet elfogadni...

Miért nem lehet elfogadni azt, hogy a szeretet az szeretet miért jó homofóbnak lenni és szégyent hozni ezzel a kereszténységre, konzervativizmusra?

Figyelt kérdés
Bírom azt, hogy akik keresztények, konzervatívok nincsenek tisztába azzal, hogy a kereszténység az elfogadáson és a szereteten alapszik és úgy állítják be a heteroszexualitáson kívűli szexualitást, mint egy betegséget. Nem egy betegség és nem az alapján lesz valaki meleg, mert fiúként babázott és lányként kocsival játszott, ez hülyeség. Neveltetéstől senki nem lesz meleg. Inkább azokat az embereket vizsgáltatnám ki, akik mondjuk most éppen rongálják a reklám hordfelületeken a coca-cola legújabb reklámát. Miért kell ebből ilyen nagy felhajtást csinálni?
2019. aug. 7. 14:10
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát figyelj, a történelem során elég sok ocsmányságot tettek már a vallás, a kereszténység "nevében", a keresztes háborúktól az inkvizíción át a boszorkányüldözésig. Mindig akadtak olyanok bőven, akik a vallást úgy használták, mint valami egyedüli és abszolút igazságot és ezzel igazolták a gyűlöletüket. Most épp a melegek és a migránsok vannak soron, akiket kollektíven utálni kell... de ennek az égvilágon semmi köze nincs a kereszténységhez, vagyis annak a szellemiségéhez. De ez mindig is így volt... az emberek gyarlók, ez van.
2019. aug. 7. 14:18
 2/6 anonim ***** válasza:
13%
Csak a politikusok teszik, bennük nincs szégyenérzet.
2019. aug. 7. 15:22
 3/6 anonim ***** válasza:
15%
Ahogy egy meleg nem tehet arról, hogy az, úgy egy "homofób" (de utálom ezt a szót) sem tehet arról, hogy nem tudja ezt teljes mértékben elfogadni valami miatt. Őket persze el lehet ítélni, meg lehet bélyegezni, a melegeket nem. Amúgy meg ha már a kereszténységre hivatkozol Isten egy férfit és egy nőt teremtett, hogy egymás társai legyenek, nem két férfit, vagy két nőt. Ezzel együtt nekem teljesen mindegy, ki hogyan éli az életét, kivel bújik ágyba, de engedtessék meg nekem, hogy meglegyen a saját véleményem anélkül, hogy rámaggatják a "homofób" jelzőt.
2019. aug. 7. 16:13
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
#3 Szerintem mindenkinek megvannak a maga előítéletei, ami néha talán még csak nem is tudatos, nekem is vannak ilyenek, az a különbség, hogy én ezeket szégyellem annyira, hogy nem a véleményemként hangoztatom. A "rosszul vagyok a tökfőzeléktől" az nem egy vélemény. A "fóbia" szintén nem azért fóbia mert az valakinek a véleménye, hanem pont azért, mert egy megalapozatlan félelem valamivel kapcsolatban. Erre ezekre a plakátokra adott reakciók a legjobb példa. Az az ember, akinek nincs fóbiája lát rajta két férfit, a másikon két nőt, és érdekes hogy az egyetlen ami valóban hordoz némi szexuális tartalmat, éppen egy férfit ábrázol egy nővel, amint egy üveggel smárolnak. Ez utóbbival valamiért senkinek semmi baja. Miért nincs? Szerinted normális szexuális tartalmat közvetíteni a mindenki számára látható plakáton? Normális, hogy ebbe bevonnak egy üvegtárgyat? El tudod képzelni mi mindenre használható az az üvegtárgy miután összenyálazták? El szoktad ezt képzelni? Két férfi átkarolja egymást, és ebbe szexuális tartalmat látsz. Két nő egy üvegből iszik egy-egy szívószállal és ebbe szexuális tartalmat látsz. De mikor egy férfi és egy nő együtt nyalnak egy üveget, az tök normális. És azt mondod ennek semmi köze a fóbiádhoz...
2019. aug. 7. 16:34
 5/6 anonim ***** válasza:
17%
A kereszténység maga, sajnos a Bibliával együtt sokszor nagyon ellent mond a valódi szeretetnek. Az, aki hisz benne, azért hiszi, mert el se olvasta VÉGIG a Bibliát. A valódi szeretet ennél valami sokkal elfogadótt és hatalmasabb dolog.
2019. aug. 7. 18:10
 6/6 anonim ***** válasza:
30%
Tanulj egy kis teológiát, mert a kereszténység rohadtul nem arról szól, hogy fogadjunk el mindent és mindenkit. De jó, hír, hogy nem kötelező kereszténynek lenni.
2019. aug. 7. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!