Van értelme egészségesen élni, ha egyszer így is úgy is mindenki meghal?
Manapság nagyon trendi lett ez az egészséges biznisz,kaja,kozmetikai termékek,minden csak bio lehet,stb.,stb.Edzőtermek halommal,mert mozogni kell.Megnézni a kaják összetételét E szám alapján.Káros ez,káros az.
Szóval minek is kell egészségesen élni,amikor ezt szinte lehetetlen megoldani,mert már mindenben van elméletileg káros anyag a földből kikerülve.
Ha így is úgy is meghal mindenki,minek erőlködni ezzel az egészséges életmóddal ? Nem tök mindegy ? 500 év múlva azt se fogják tudni mi kik voltunk egyáltalán,mit csináltunk.
Van értelme élni? Ha nincs, ugyanannyira értelmetlen küzdeni az egészségünkért, mint leszarni azt, és akkor egyéni belátásra van bízva a dolog.
Ha van értelme élni, akkor meg egyértelmű a válasz.
Tegyük fel, hogy elmész nyaralni. Egy szállodában laksz, de választhatsz két szoba közül. Az egyik a szomszéd ház tűzfalára néz, rossz a fűtés, koszos, ronda, van benne egy ágy, de az is poloskás. Vagy alhatsz egy szép szobában, tiszta, rendezett, a kilátás egy tóra nyílik és pihe-puha az ágyad. Melyik szobát választod, ha ugyanannyi az ára? Ugye, hogy a szebbet? Pedig nem maradsz ott örökre, csak mondjuk két hétre. De mégis csak jobban érzed benne magad amíg ott vagy.
A tested pontosan ugyanolyan, mint egy szállodai szoba.
Tedd fel magadnak a kérdést: ha tartalmas életet szeretnék élni, melyik lenne a jobb: A, betegen éldegélni pl.: 32 évet, vagy B, egészségesen, minimális eü.gondokkal pl.: 50-et?
Nem feltétlen kell bio-, vega-, stb. ételt enni, a mértékletesség fontos.
Én sohasem az élethosszt nézem. Nem fogunk már sokáig élni és én magam pl. nem is akarok. Nomeg egyébként is rengeteg halálok van.
Szerintem egészséges ember nem létezik és rengeteg krónikus betegséget nem az életmód okoz (pl. autoimmun betegségek).
Viszont a közérzetünkre és az életminőségünkre hatással tudunk lenni, jobb memória, jobb alvás, jobb idegállapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!