Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi értelme a LIDL áruházakban...

Mi értelme a LIDL áruházakban az állandó kassza-csereberélésnek?

Figyelt kérdés
Ugye folyton szól a hangosbemondón a mantra: "Tisztelt vásárolók! A hatos kassza bezárt. Kérjük, ne helyezzenek több árucikket a kasszaszalagra!", illetve "Tisztelt vásárolok! Megnyitottuk az ötös kasszát. Kérjük, a megvásárolni kívánt árucikkeket helyezzék a kasszaszalagra!" (persze utóbbinál csak percekkel később jelenik meg a figura. Viszont amit ma láttam, arra nem találok értelmes magyarázatot! Kasszás csaj bezárta az egyes kasszát, aztán átült a hármas kasszához (persze vitte a motyót (pénzt) is), és megnyitotta azt. Ennek mi értelme?

2019. júl. 20. 15:31
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
26%
Miért nem kérdezted meg? Szerintem túlorázott és jöttek volna a másik kasszához..
2019. júl. 20. 15:34
 2/18 anonim ***** válasza:
75%
Nem lenne rossz áruház, de nálunk is ez megy. 1 pénztár van, kilométeres sor. Nagy nehezen beül valaki, megcsinál 8-10 embert és kiszáll. Nem is járok oda, csak ha nagyon muszáj.
2019. júl. 20. 15:46
 3/18 anonim ***** válasza:
82%
Az aldiban is ugyanez megy, nem értem én sem, biztos valami német protokoll.
2019. júl. 20. 15:51
 4/18 anonim ***** válasza:
77%

Mert kasszázni nagyon szar... És hogy ne fasuljanak bele a dolgozók... Amúgy itt fehervaron 3 lidl van, mindben megy folyton 3-4 kassza. Es a cserélgetés is megy itt is.. összehasonlítaskepen a tesconkba, ami itt nagy meg a kisteskónk is nagyobb mint sok másik tesco... Betették a hülye önkiszolgáló kasszákat, amiknek a fele általában üzemképtelen es mellette jó ha működik 1 kassza... Pentek délután allhatsz a kilóméteres sorban, es nézheted a 8-10üres kasszát és gondolkodhatsz. Hogy az mi a frásznak vannott, ha nincs bele ember...

Ellenben a lidl meg pár perc alatt lepörgeti a sorokat egyfolytában, úgy, hogy max 1 kassza nem üzemel, en imádom.

2019. júl. 20. 16:36
 5/18 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem folyamatosan figyelik a forgalmat, és próbálják optimálisan kihasználni a dolgozók munkaidejét, figyelve arra, hogy senkinek ne legyen üresjárata, ne unatkozzon, és ne is legyen túlterhelve. Én úgy látom, legalábbis a mi boltunkban, hogy a dolgozók mindig frissek, szolgálatkészek és pozitívak.
2019. júl. 20. 16:59
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy a másikba ült át annak tényleg semmi értelme, de az egyik kinyit, másik bezár általában akkor van, amikor sorban kiveszik a kajaszunetet a dolgozók. (Nem Lidl ben, de egy másik kereskedelmi multinál dolgozom)
2019. júl. 20. 17:53
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt figyelik a forgalmat, ha kevés vásárló van, elég kevesebb kassza is, ha nagy tömeg van, nyitnak még meg. Az utóbbi időben azt tapasztalom, hogy nyitásnál vállalható időn belül meg szokott érkezni a pénztáros - korábban, évekkel ezelőtt sokkal rosszabb volt.

Mivel a Lidl-ben ugyanaz az alkalmazott, aki néha beül a kasszába, egyben árufeltöltő, takarító is, ha kicsi a forgalom és kevés pénztár tart nyitva, addig az alkalmazott el tud látni más feladatot, ha pedig a tömeg miatt szükség van rá, nyargal a pénztárba. Azért is cserélgethetnek, hogy egy adott ember ne csak egész nap kasszázzon.

Másrészt az ebédszünet, egyéb pihenőidő miatt is szoktak cserélgetni.

Olyat, hogy egy pénztáros bezár, átmegy egy másikhoz és megnyitja, átviszi a pénzt is, szintén láttam már. Én úgy vettem észre, hogy ez olyankor történik, ha az egyik kasszánál meghibásodik a pénztárgép vagy a futószalag.

2019. júl. 22. 13:15
 8/18 A kérdező kommentje:
Ma az egyik csaj durván fél perce nyitotta ki a kasszát. Őrület, ami a Lidlikben megy.
2019. szept. 5. 20:51
 9/18 anonim ***** válasza:
0%
mert már az a szék valószínűleg nem kényelmes neki és átül egy másikra, amúgy a lidl a legjobb bolt
2019. szept. 5. 20:52
 10/18 anonim ***** válasza:
79%

Nálunk akkor megy ez, ha már sok ideje kasszázik az eladó, és cserélnek.

1-2 percre akkor szoktak megnyitni másik kasszát, ha nagyon felgyűlt a sor, akkor gyorsabban "kiszórják" a vásárlókat.

A környékünkön csak az aldi és a lidl tudja megoldani, hogy ne kelljen sokat sorba állni. Szerintem tök jól működik.

2019. szept. 6. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!