Az állandó élet értelme keresése a kifinomult intelligencia & a kitartás jele?
Nem. Már az ősember is kereste, aztán rálépett egy mamut....
De egyet értek:42
Ha ezt azért teszed, hogy magadat intelligensnek, bölcsnek, szorgalmasnak hidd, akkor az csak egoista elképzelés!
A következő kérdés pedig az, hogy mi az élet értelme? Mire jöttél rá?
Van egy nagyon találó kifejezés amúgy az egészre: "athato brahma jijnasa" Ez egy szanszkrit mondás, ami a Vedanta Sutra konklúziója. Jelentése pedig az, hogy (most hogy megkaptuk az emberi születést) itt az ideje, hogy tudakozódjunk a brahman(abszolút) felől!
Tehát az, hogy az élet értelmét keresed, az a legjobb dolog!
Idővel pedig rájön az ember, hogy az egész nem a saját intelligenciáján működik, hanem a külső, minden ok nélkül történő segítségen. Rájön az ember, hogy a szenvedéseket csakis magának köszönheti! Én sokáig nem tudtam, milyen szemétláda is vagyok valójában. Amit másokkal tettem, az visszaköszön. Úgy érzem, hogy amekkora szenvedést okoztam másoknak, az sokkal hatalmasabb, mint ami engem ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!