Te barátkoznál nálad sikeresebb emberrel?
Mondjuk összeakadsz egy neked szimpatikus emberrel, akár munkatárs, szomszéd, vagy távoli rokon, akivel bár semmi probléma, az illető bosszantóan sikeresebb, mint te. Neked mondjuk egy 15 éves, olcsóbb kocsid van, ő vadiúj sokmilliós autóval jelenik meg mindenhol. Te egy évben egyszer tudsz elmenni egy olcsóbb nyaralásra, ő kéthavonta megy a feleségével külföldi hétvégékre meg évente egyszer-kétszer valami durva helyre. Te mondjuk még 30 évesen sem tudsz elköltözni a szüleidtől, mert nem telik rá, ő meg drága, új lakást vesz.
Beleférnének ilyenek neked egy baráti kapcsolatba? Hogy mások a problémáitok, ő teljesen máshogy él? Vagy "nincs bennünk közös" alapon ösztönösen kerülöd a tőled eltérő embereket?
Csak a nálad jobbaktól tudsz tanulni, csak ők tudnak felfelé húzni.
Mondjuk amit leírsz az nagyságrendi jövedelemkülönbség. Már csak gyakorlati okokból sem jósolok neki hosszú életet
"bosszantóan sikeresebb, mint te"
Engem alapvetően nem bosszant a tény, hogy valaki sikeresebb mint én. Nem is nehéz sikeresebbnek lenni, de nem vagyok megkeseredett proli aki csak azért gyűlöl mert másnak jobb.
Én mondjuk pont a hozzám hasonló "lúzereket" próbálom kerülni. Mert azt látom, hogy minden mondatuk abból áll, hogy ki a felelős a szar életükért és mindig mindenki hibás, ők meg csak az adott helyzet áldozatai.
Én például kirándulni, túrázni szeretek. A felettem lévők rendszeresen adnak ötleteket, tanácsokat, útleírásokat, mikor merre menjek ha akarok. Vagy amikor sokat bringáztam, akkor volt aki hívott, hogy menjek ki hozzájuk hegyvidékre és tekerjünk együtt.
Kapcsolatépítésnek sem utolsó az ilyesmi. Mert valljuk be sikeresebb emberekkel körülvéve jobbak a lehetőségek, mint céltalan önsajnáltató kocsmatöltelékek között.
Ettől függetlenül nem feltétlen ítélem el az utóbbiakat sem. Megvan annak is a varázsa, hogy a haverok mindig ott várnak a kocsma előtt és kitárgyalhatjátok a világmegváltó ötleteket. Nem rossz dolog, csak én többre vágyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!