Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Te barátkoznál nálad sikereseb...

Te barátkoznál nálad sikeresebb emberrel?

Figyelt kérdés

Mondjuk összeakadsz egy neked szimpatikus emberrel, akár munkatárs, szomszéd, vagy távoli rokon, akivel bár semmi probléma, az illető bosszantóan sikeresebb, mint te. Neked mondjuk egy 15 éves, olcsóbb kocsid van, ő vadiúj sokmilliós autóval jelenik meg mindenhol. Te egy évben egyszer tudsz elmenni egy olcsóbb nyaralásra, ő kéthavonta megy a feleségével külföldi hétvégékre meg évente egyszer-kétszer valami durva helyre. Te mondjuk még 30 évesen sem tudsz elköltözni a szüleidtől, mert nem telik rá, ő meg drága, új lakást vesz.

Beleférnének ilyenek neked egy baráti kapcsolatba? Hogy mások a problémáitok, ő teljesen máshogy él? Vagy "nincs bennünk közös" alapon ösztönösen kerülöd a tőled eltérő embereket?

2019. márc. 11. 10:45
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Ez a scientológia lényege. Beb@*zna ha az alapján válogatnám meg, kivel állok szóba, hogy hány éves a kocsija.
2019. márc. 11. 10:47
 2/17 anonim ***** válasza:
Persze. Nem tudom miért lenne ez baj. Az olcsó kocsi és a busz is elvisz A-ból B-be. Utazgatni nem szoktam amúgy se. A házad meg a privát tered, olyan amilyen neked jó.
2019. márc. 11. 10:49
 3/17 anonim ***** válasza:

Csak ilyenek vannak a környezetemben. Jó, mondjuk nálam sikeresebbnek nem nehéz lenni.

A legkedvesebb barátnőm már rég elvégezte a mesterfokot is az egyetemen (ráadásul reál szakon), és dolgozik, én meg még csak most jutottam el addig, hogy az alapszakot elkezdjem, holott csak 2 évvel idősebb nálam.

Egy másik már egyetemen tanít (amit én sajnos sose fogok), holott csak 3 év van köztünk a javára.

Egy harmadik olyan jó anyagi helyzetbe került néhány jó döntés útján, hogy most többet költ magára havonta, mint amennyit én majd diplomával keresni fogok.

Ennek ellenére (az utolsó lány kivételével) nagyon jóban vagyunk, tudunk beszélgetni, járunk együtt programokra, az anyagi problémáim meg amugy sem szoktam kiteregetni.

2019. márc. 11. 10:51
 4/17 anonymousreview60 ***** válasza:

Igen. Jó gyakorlatot csak olyantól lehet ellesni, aki jó gyakorlatot folytat.

Ha az illető egészséges önértékeléssel rendelkezik, akkor nem fogja túltolni a jahtjáról, a fidzsi-szigeteki nyaralásról szóló részeket, hanem olyanról kérdez, beszél, ami mindkettőtöket érint.

2019. márc. 11. 10:53
 5/17 anonim ***** válasza:
Ha olyan helyzetbe kerülünk, hogy összebarátkozunk, akkor biztosan van bennünk valami közös, akkor is, ha nem azonos anyagi szinten vagyunk.
2019. márc. 11. 10:58
 6/17 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Ha zavar, hogy vannak nálad sikeresebb emberek is, akkor ezentúl kizárólag csak hajléktalanokkal barátkozzál.

:)

2019. márc. 11. 11:02
 7/17 anonim ***** válasza:
Ha nem az a nagyon felvágó típus hogy ő mennyire jó és érezteti a másikkal hogy ő neki csak ennyire jut, és így lényegében lenézi azzal nem. De ha normálisan viselkedik akkor igen, mert semmi baj nincs azzal ha valakinek jobban megy az élet, nem is sajnálom senkitől, persze irigyelném, de attól még barátkoznék vele, mert lehet normális jó fej ember. A szomszédom és elég tehetős mert igazgató lett egy gyárban már 2 éve, és bizony látszik is a házukon hogyfolyamatosan ruháznak be valami felújításba. Nekem meg is mondta kerekperec hogy most hogy több pénzük van ebbe ölik bele, meg ők 3-4 hetente elmennek 2 napos wellnes hétvégére. Nyaralni nem igazán járnak el mert az állatokat nem tudják kire bízni meg a felesége fél a repüléstől, és a több órás autós, buszos utazást sem bírja.
2019. márc. 11. 11:05
 8/17 A kérdező kommentje:
Ez érdekes, mert azt látom, az emberek 99%-a rettentően irigy. Nekem elég annyit mondanom, hogy ja, mi xy menő helyre megyünk 2 hétre, és látom az irigy, lesütött tekinteteket a környezetemben. Néha még eleresztenek egy "jól megy" beszólást is mellé.
2019. márc. 11. 11:08
 9/17 anonim ***** válasza:
Első kifejtenéd a szcientológia dolgot?
2019. márc. 11. 11:15
 10/17 anonim ***** válasza:

Az összes barátom jobb anyagi helyzetben van, jobb végzettséggel és jobb életszínvonallal.

Diplomások, vállalkozók stb..

Én meg gyárban robotolok.

Soha fel sem került ez, nagyon jó barátaim.

Nem vagyok irigy.

Még is miért bosszanta más sikere? Vagy örülök neki, vagy egyáltalán nem érdekel.

Saját eletszinvonalamról én tehetek nem más.

2019. márc. 11. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!