Minden barátság arról szól, hogy egymásnak ecseteljük a gondjainkat?
Nem a gondjainkat ecseteljük és nem az ő gondjait hallgatjuk végig.
Megismerni akarjuk a másikat - és szükség esetén segíteni a másiknak.
Aki viszont csak saját gondjaival van elfoglalva, nem törődik a másikéval - és soha nem érzi ezek miatt úgy, hogy segíteni kéne, tudna, akar!
Én egy több éves barátságból szálltam ki.
Én mindig segítettem lelkileg,anyagilag ahogy tudtam,fordítva is igaz volt,viszont utóbbi időkben mást sem hallottam,hogy nincs pénz,így szar,úgy szar.
Sajnos én sem vártam már a talikat,mert tudtam,hogy ez lesz főleg,hogy a pénztelenségbe gyereket vállaltak.
Mondtam nem jó ötlet.
De én lettem lehordva. Megszületett a gyerek csak az volt alig van pénz pelenkára stb. Gyerek volt nonstop a téma amivel szintén idővel besokalltam,mert én nem tudok anyatejről meg pelenka márkákról órákig beszélni.
Én meg úgy gondoltam befejeztem a jótékonykodást és a panaszkodás hallgatását is. Amúgy is eltávolodtunk.
Mióta kiszálltam ebből a barátságból jobban érzem magamat. Tudtam félre rakni, tudok tervezni és sokkal pozitívabb is lettem.Több célom lett.
Míg sajnos vele beszéltem teljesen beszűkült a világ. Nem tudtam igazán magamra fókuszálni,sok mindent el sem értem.
Sajnáltam az 5 éves barátságot,mert rengeteg jó pillanat volt,rengeteg buli és egymást is sokszor kihúztuk a szarból,de van az az idő amikor már az ember besokall ha túl sok negatívat ér. És látja a másik nem akar változtatni inkább még csak ront a saját helyzetén.
Nem igazán vannak barátaim.
2-3 emberrel szoktam beszélgetni sokat,akár napi rendszerességgel is valakivel találkozgatok is.
Most egyenlőre úgy érzem elég ez az emberi kapcsolat. Céljaimra fókuszálok.
Régen folyamatosan ilyen barátok vették körül akik csak panaszkodni tudtak. Volt aki konkrétan engem használt a lelki szemetesének. Amikor évekig nem beszéltünk majd rá írtam messengeren, akkor szinte azzal a lendülettel elkezdett panaszkodni. Mintha csak arra várt volna. Pedig láttam, mennyi pozitív dolgot átélt,abba nem akart beavatni.
Manapság jobban megválogattam a barátaim. Szoktunk panaszkodni, de sokkal inkább pozitív témák közös élmények a mérvadóak.
Nekem nem olyan barát kell akivel panaszkodni lehet, hanem olyan akivel elfelejthetjük a rosszat legalább addig míg együtt vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!