Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért akar minden barátom...

Miért akar minden barátom külföldre költözni Németországba, UK-ba, USA-ba, Ausztráliába? Miért fontosabb a pénz és a karrier a barátságnál és a szeretetnél?

Figyelt kérdés

Nagyon nagyon nehezen szerzek barátokat úgy egy 700km-es zónán belül akad max. 3 barátom. Nagyon örülök, hogy végre találok valakit akivel kölcsönösen megértjük egymást és végre nem leszek magányos.

Erre kitalálja hogy elköltözik Ausztráliába, Ázsiába, Amerikába, mert nem szeret itt élni... Mert karrierista?? Mert azt hiszi, hogy ott nem ugyanazok az emberek várják, mint itt? Mert azt hiszi, hogy boldigabb lehet?

Én már lefutottam ezeket a köröket. Voltam Németországban, hogy majd megváltsam a világot, egy évet voltam kint, magányos és szomorú lettem, ahofy tudtam hazajöttem. A szeretetnél és a barátságnál nincs fontosabb a világon az élethez. Ezt miért csak én látom??? Miért csak én ismerem fel? Én is lehetnék gazdag német mérnök, programozó, tanulhatnék a rengeteg német juttatásból... De nem teszem! Visszaköltöztem Magyarországra, mert itt úgy érzem több a lehetőségem mint szociális lény, több kultúrát lelek itt, mint ott. Beszélek angolul és németül is, megannyi külföldi és belföldi barátom van. De mégsem akarok kiköltözni. Aki kiköltözik lesz pénze, tény de nem biztos, hogy boldog is lesz.

Mások miért nem értékelik a barátságot és a szeretetet annyira mint én??? Miért dobnak mindent félre oly naívan, s hagynak itt engem...

Különleges, jól megválogatott emberek a barátaim, akikből egy van a millióból... Úgy elszomorít, hát őmm... mindez. Gondolom sokmindent sikerült leszűrni a jókedvemből és személyiségemből e kérdés alapján. Na írhattok. Jöjjenek az okoskodások és a kérdést meg nem értő emberek... és jöjjön a 8. Válaszoló aki tényleg velem együttérezve tud válaszolni e világ gyötrelmeire. 20F egyébként.

2019. jan. 8. 01:31
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Ausztrália azért nem "istenverte hely", mert nagyon szigorú bevándorláspolitikája van, ez az egyik. Kezdjük ott, hogy ott mindenki bevándorló az őslakos aborigineken kívül. Ez a másik.

Ha nem orvos, gyógyszerész vagy mérnök vagy, képedbe röhögnek és mondják, hogy takarodjál haza, mit keresel itt (és ez egyik ismerősömmel meg is történt)! Elmehetsz, de nem lesz meg a pontszámod, ami ahhoz kell, hogy megkapd valamikor az áhított ausztrál állampolgárságot. Főleg az orvosokat várják tárt karokkal! Őket rögtön munkába helyezik, még ha nem is annyira jó a nyelvtudásuk. Nem fogsz te ott vígan megélni a szakmádból meg a büfészakos diplomádból, mert nem fogadják el. Feketén meg nem ajánlatos dolgozni.

Az USA-Kanada-Ausztrália trióból azért ennyire szigorú a bevándorláspolitika, mert ha nem lenne az, már a világ fele kiköltözött volna ezekbe az országokba.

Ausztrál az, aki Ausztráliában született származástól, hovatartozástól függetlenül. Ezt kimondja az ausztrál törvény. Tehát holland, afgán felmenőkkel rendelkező is lehet ausztrál, de akár nigériai felmenőkkel rendelkező is.

2019. jan. 8. 09:10
 22/28 anonim ***** válasza:
19%
Szerintem meg jobban tennéd ha elfelejtenéd a barátságokat és mennél dolgozni külföldre te is. Pl.: Németországba. Szedd össze magad.
2019. jan. 8. 09:46
 23/28 anonim ***** válasza:
73%
Még szerencse, hogy nem egyetlen barátjuk hisztije szerint alakítják az életüket és a jövőjüket. Honnan veszed, hogy ott nem boldogok? Ha annyira rossz lenne nekik, és nem lenne meg kinn a szeretet és barátság (másokkal) akkor nem élnének ott, ennyire egyszerű.
2019. jan. 8. 12:51
 24/28 anonim ***** válasza:

Egyetértek sok mindenben, kérdező, és azt is értem, hogy miért maradsz. De nem írhatod elő másnak, hogy gondolkozzon, mit tegyen, és azt sem várhatod el, hogy barátság, szeretet miatt itthon maradjon. Neki ez a tapasztalat fontos, meg minden, amit ezáltal kap, és ha miattad itthon maradna, neheztelne rád, hogy miattad kellett róla lemondania. Nyilván nem akarsz úgy járni, mint egy olyan gyerek, aki egész életében azt hallgatja az anyjától, hogy "nem lehettem balett-táncosnő, mert téged kellett nevelni".

Azt írod, több kultúrát lelsz itt - miért kellenek mások ahhoz, hogy ennek örülni tudj?

Szerintem aki akar, menjen, aki akar, maradjon. Én sem láttam senkit, aki elment volna/maradt volna egy barát kedvéért. Politizálni velük nem vezet sehová, nemzeti érzésekről beszélgetni szintén, azok vagy vannak, vagy nincsenek.

Értelmesnek tűnsz a korodhoz képest. Én azt tanácsolnám, hogy tanulj, dolgozz, és utazz sokat Magyarországon, érdemes.

2019. jan. 8. 19:59
 25/28 A kérdező kommentje:

Bocs, akkor a jobb érthetőség kedvéért:

Amikor azt mondtam sok barátom van, a "haverokra" gondoltam. Mivel extrovertált vagyok, elég sok emberrel jóban vagyok, afféle haveri viszonyt ápolva. De rendes barátom van kevés.

Igen megfordult bennem is, hogyha "értem maradnának itt" akkor az nem lenne az igazi. Ezért igyekszem nem is győzködni őket.. És épp ezért, nem is azt kérdőjelezem meg, hogy értem miért nem maradnak, hanem, akkor nagyobb globálisabb térbe helyezve az ügyet: Miért hagyják itt mindezt? Miért nem olyanok mint én? Hogy képesek rá?

Egyébként elárulom itt a válaszolóknak, akik a kérdés anyagi, materiális részét fogták meg (ami amúgy engem nem érdekel), hogy nyugaton igenis kolbászból van a kerítés, soha nem látott gazdagság van. Én csak érettségi nélküli joghurtpakoló voltam és 1250 eurót kerestem egy hónapban. Ebből 400-500 levonódik ha van lakásod amit bérelsz, de akkor is sok! Négyszerese az itthoni bérnek ha jól számolom.

Azt nem értem, én azért költöztem haza Németországból, hogy legyen életem. Járjak helyekre, legalább a haverjaimmal találkozzak. (Innentől haverként fogom a laza barátságokat hívni) meg egy jobb havert is legalább 3 évembe telt összeszedni. Kb. Ennyi idő kell míg az ember egy másik emberrel megismerkedik és igazán bizalmába férkőzik.

Hát köszönöm a válaszokat, valahogy rosszabbra számítottam.

Irigy vagyok-e? Amennyiben tényleg sikeresek szociálisan és nem szenvednek szeretetből hiányt akik kimentek, akkor igen, irigy vagyok.

2019. jan. 9. 13:56
 26/28 szántóvető ***** válasza:
66%

nyilván azért mert barátságból mert szeretetből nem fognak tudni boldogulni itthon.

"A szeretetnél és a barátságnál nincs fontosabb a világon az élethez."-te így látod,mások másképp látják,ennyi.és nyilván nem azért mennek el hogy veled kibasszanak.igazából nem tudok mit írni,ezekkel nyilván te is tisztában vagy.

2019. jan. 9. 14:03
 27/28 anonim ***** válasza:
86%
1 évet kint töltöttem Németországban úgy hogy beszéltem a nyelvet, és nagyon jó fej volt mindenki legyen német vagy külföldi. Csak úgy nem fog senki se bekopogtatni hozzád, hogy a barátod legyen. Ha nem mész közösségbe, nem teszel azért, hogy új embereket ismerj meg, akkor ne panaszkodj, én nagyon élveztem :) 22F
2019. jan. 9. 18:55
 28/28 anonim ***** válasza:
Vidd a csajt is :D Én viszem
2019. jan. 20. 00:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!