Miért akar minden barátom külföldre költözni Németországba, UK-ba, USA-ba, Ausztráliába? Miért fontosabb a pénz és a karrier a barátságnál és a szeretetnél?
Nagyon nagyon nehezen szerzek barátokat úgy egy 700km-es zónán belül akad max. 3 barátom. Nagyon örülök, hogy végre találok valakit akivel kölcsönösen megértjük egymást és végre nem leszek magányos.
Erre kitalálja hogy elköltözik Ausztráliába, Ázsiába, Amerikába, mert nem szeret itt élni... Mert karrierista?? Mert azt hiszi, hogy ott nem ugyanazok az emberek várják, mint itt? Mert azt hiszi, hogy boldigabb lehet?
Én már lefutottam ezeket a köröket. Voltam Németországban, hogy majd megváltsam a világot, egy évet voltam kint, magányos és szomorú lettem, ahofy tudtam hazajöttem. A szeretetnél és a barátságnál nincs fontosabb a világon az élethez. Ezt miért csak én látom??? Miért csak én ismerem fel? Én is lehetnék gazdag német mérnök, programozó, tanulhatnék a rengeteg német juttatásból... De nem teszem! Visszaköltöztem Magyarországra, mert itt úgy érzem több a lehetőségem mint szociális lény, több kultúrát lelek itt, mint ott. Beszélek angolul és németül is, megannyi külföldi és belföldi barátom van. De mégsem akarok kiköltözni. Aki kiköltözik lesz pénze, tény de nem biztos, hogy boldog is lesz.
Mások miért nem értékelik a barátságot és a szeretetet annyira mint én??? Miért dobnak mindent félre oly naívan, s hagynak itt engem...
Különleges, jól megválogatott emberek a barátaim, akikből egy van a millióból... Úgy elszomorít, hát őmm... mindez. Gondolom sokmindent sikerült leszűrni a jókedvemből és személyiségemből e kérdés alapján. Na írhattok. Jöjjenek az okoskodások és a kérdést meg nem értő emberek... és jöjjön a 8. Válaszoló aki tényleg velem együttérezve tud válaszolni e világ gyötrelmeire. 20F egyébként.
A barátaiddal nem tudnád megbeszélni hogy együtt menjetek?
Ha egész konkrétan max 3 barátod van, és ebből 1-el tartanál, akkor az már 1/3 siker. Ha esetleg mindhármuknak ugyanaz lenne a célország az már valóban wunderbar!
Problem gelöst ist!
Amúgy Ausztrália jó hely, de piszok komoly letelepedési, munkavállalási törvényeik vannak.
Én is 20 vagyok, én is szemeztem már Ausztráliával, mert az biztos egy valódi, ízig vérig progressziv, és kevésbé istenvert kontinens mint Európa, de védik is rendesen a bevándorlástól.
Egyetem elvégzése után amúgy engem se kötne ide semmi se, szóval a kompromisszum itt max az lehet hogy velük tartasz.
"agyon nagyon nehezen szerzek barátokat úgy egy 700km-es zónán belül akad max. 3 barátom."
"megannyi külföldi és belföldi barátom van"
Én nem szeretnék többet hozzá fűzni. :)
Azt gondoljak hogy kulfoldon konyebb az elet es mosogatasbol meg lapatolasbol 5-os BMW-t veszel.
Kulfoldon elek tobb mint 1 eve a felesegemmel. Jobban keresek mint Magyarorszagon kerestem de tobbet is koltok. Barataim itt nincsenek, kollegakon kivul masokat nem is ismerek. 1 magyarral tartom a kapcsolatot, 1-2 havonta talalkozunk es ennyi mert o elfoglalt, csaladja van neki is, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!