Miért akar minden barátom külföldre költözni Németországba, UK-ba, USA-ba, Ausztráliába? Miért fontosabb a pénz és a karrier a barátságnál és a szeretetnél?
Nagyon nagyon nehezen szerzek barátokat úgy egy 700km-es zónán belül akad max. 3 barátom. Nagyon örülök, hogy végre találok valakit akivel kölcsönösen megértjük egymást és végre nem leszek magányos.
Erre kitalálja hogy elköltözik Ausztráliába, Ázsiába, Amerikába, mert nem szeret itt élni... Mert karrierista?? Mert azt hiszi, hogy ott nem ugyanazok az emberek várják, mint itt? Mert azt hiszi, hogy boldigabb lehet?
Én már lefutottam ezeket a köröket. Voltam Németországban, hogy majd megváltsam a világot, egy évet voltam kint, magányos és szomorú lettem, ahofy tudtam hazajöttem. A szeretetnél és a barátságnál nincs fontosabb a világon az élethez. Ezt miért csak én látom??? Miért csak én ismerem fel? Én is lehetnék gazdag német mérnök, programozó, tanulhatnék a rengeteg német juttatásból... De nem teszem! Visszaköltöztem Magyarországra, mert itt úgy érzem több a lehetőségem mint szociális lény, több kultúrát lelek itt, mint ott. Beszélek angolul és németül is, megannyi külföldi és belföldi barátom van. De mégsem akarok kiköltözni. Aki kiköltözik lesz pénze, tény de nem biztos, hogy boldog is lesz.
Mások miért nem értékelik a barátságot és a szeretetet annyira mint én??? Miért dobnak mindent félre oly naívan, s hagynak itt engem...
Különleges, jól megválogatott emberek a barátaim, akikből egy van a millióból... Úgy elszomorít, hát őmm... mindez. Gondolom sokmindent sikerült leszűrni a jókedvemből és személyiségemből e kérdés alapján. Na írhattok. Jöjjenek az okoskodások és a kérdést meg nem értő emberek... és jöjjön a 8. Válaszoló aki tényleg velem együttérezve tud válaszolni e világ gyötrelmeire. 20F egyébként.
Igazából én ahogy el nézem a 35 éves testvéremet és férjét 5 éve fent laknak Pesten sehova sem jutottak sajnos :-( pedig saját házat akarnak, hitelre, mivel 5 év alatt sem sikerült rendesen össze szedni lakásra a pénzt, igaz tudtak venni egy használt kocsit ami valjuk be nagy szó, ahogy el nézem a barátaikat sehol sem tartanak azok is házra gyűjtenek, leginkább azért megyek ki külföldre hogy sokkal kevesebb idő alatt össze szedjem a pénzt magamnak, igaz ott is dolgozni kell, de ha ingyen lakást kapok és étkezést is plusz 13-14 havi fizetést is adnak az osztrákok ki használom a lehetőséget barátommal együtt, legalább külföldön sokkal több pozitív emberrel találkozom mint itthon itt mindig csak a negatívitás megy sajnos :-(
Miután sikerült össze szednünk a pénzt vissza jövünk ha csak nem maradunk :-D
"Én már lefutottam ezeket a köröket."
Akkor tudod, hogy miért mennek ki: amiért te is kimentél.
"A szeretetnél és a barátságnál nincs fontosabb a világon az élethez. Ezt miért csak én látom??? Miért csak én ismerem fel?"
Nem csak te. Azért még nem ürült ki az ország. :)
"Aki kiköltözik lesz pénze, tény de nem biztos, hogy boldog is lesz. ...
Mások miért nem értékelik a barátságot és a szeretetet annyira mint én??? Miért dobnak mindent félre oly naívan, s hagynak itt engem..."
"Az semmi, hogy téged... Na de engem is! :))
Lehet, hogy nem akarnak itt maradni életük végéig coppni a sok tahó között és vegetálni egyik hónapról a másikra.
De ez csak egy tipp...
"Miért akar minden barátom külföldre költözni"
Pénz, szakmai fejlődés, kalandvágy, nyelvtanulás, külföldi szerelem, szebb jövő a gyerekeiknek... stb. Sok oka lehet.
"Miért fontosabb a pénz és a karrier a barátságnál és a szeretetnél?"
Miért gondolod, hogy barátság és szeretet csak Magyarországon létezik?
"A szeretetnél és a barátságnál nincs fontosabb a világon az élethez. "
Azért nem árt az se, ha van munkád.
"Aki kiköltözik lesz pénze, tény de nem biztos, hogy boldog is lesz."
Itthon se biztos.
"Miért dobnak mindent félre oly naívan, s hagynak itt engem..."
Mert nem körülötted forog a világ.
---------
Ha tényleg a barátaid, akkor tudod, hogy miért fontosabb nekik a költözés, mint a maradás.
Ha tényleg a barátaid, tudni fogjátok tartani a kapcsolatot ezután is.
én 4-essel értek egyet, és pontosan ezért gondolkozok Ausztráliában.
nekem semmi bajom nincs a magyar megélhetésemmel, viszont jelenleg azt látom a világ politikai történéseit, hogy egy évtizeden belül nem a migránsok fogják tönkretenni Európát, hanem az ő miattuk kialakult feszültség a bevándorláspárti és a bevándorlásellenes tábor között, szerintem ez csak idő kérdése.
persze a többség a megélhetés miatt áll tovább.
A kérdésed ott rossz, hogy nem kell választani a pénz-meglélhetés és a barátság-szeret közt, akkor sem, ha külföldre költözik valaki.
Külföldön nem ugyanazok az emberek vannak, mont MO-on, éppen ezért éri meg kimenni, ott ugyanis egész más a társadalmi légkör, nincs az za irigykedés meg rosstzindulat, mint MO-on.
Neked meg kérdezö azért volt ott problémád a magányossággal, mert te vagy képtelen kapcsolatokat kialakítani, a kérdésedböl is kiderül, hogy MO-on sincsenek barátaid.
Mert a netes barátok nem igazán számítanak, de még te magad is ellentmondasz magadnak a kérdésedben - egyszer azon problémázol, hogy az egy barátod is elmegy külföldre, utána meg azt állítod, hogy sok barátod van a neten!
És ha neked MO-on több kultúra van, mint nyugatabbra, akkor nagyon furcsa fogalmaid vannak arról, hogy ez a szó mit is jelent!
Mellesleg az sem, igaz, hogy ott csak proli munka van arrafelé - rendeteg komoly végzettséggel rendelkezö valaki megy ki, mert ott nemcsak jobban fizetik, de emellett még meg is becsüleik a munkáját, nem úgy, mint MO-on!
A netes kapcsoaltokat meg ugyanúgy lehet onnan is ápolni, ehhez nem kell MO-on élni.
Szerintem egyszerüen csak irigyled, hogy mások képesek szociális életre mindenhol, te nem, és emellett még nekik anyagilag meg erkölcsileg is jobban megy.
Én megértem a barátaidat, nem árt ha az ember kicsit világot lát, főleg fiatalon, de abban tévednek hogy külföldön jobban fognak élni.
Én kb. 1 évet dolgoztam Németben, és az a tapasztalatom, hogy akinek Magyarországon rossz, annak ott is rosszul fog menni, aki pedig Németben boldogul, az tud Magyarországon is boldogulni.
Amúgy Németország (Stuttgart) lakhatás/fizetés arányban rosszabb mintt Budapest. Igazából ez a nyugaton dolgozósdi szerintem úgy éri meg, hogy 2-3 évet dolgozol kint, addig félreteszel, és utána hazajössz, és veszel egy lakást, ahol lakhatsz, így nem kell albérletet fizetned. Németben nem maradhatsz, mert ott soha nem adnak neked hitelt, olyan magasak az árak, viszont tovább bérlés azt is jelenti nem tudsz "lehorgonyozni", azaz párt találni, családot alapítani.
"Én megértem a barátaidat, nem árt ha az ember kicsit világot lát, főleg fiatalon, de abban tévednek hogy külföldön jobban fognak élni.
Én kb. 1 évet dolgoztam Németben, és az a tapasztalatom, hogy akinek Magyarországon rossz, annak ott is rosszul fog menni, aki pedig Németben boldogul, az tud Magyarországon is boldogulni.
Amúgy Németország (Stuttgart) lakhatás/fizetés arányban rosszabb mintt Budapest. Igazából ez a nyugaton dolgozósdi szerintem úgy éri meg, hogy 2-3 évet dolgozol kint, addig félreteszel, és utána hazajössz, és veszel egy lakást, ahol lakhatsz, így nem kell albérletet fizetned. Németben nem maradhatsz, mert ott soha nem adnak neked hitelt, olyan magasak az árak, viszont tovább bérlés azt is jelenti nem tudsz "lehorgonyozni", azaz párt találni, családot alapítani."
Nem tudom, te mit csináltál itt Németországban, de igencsak téves állításaid vannak!
Itt igenis jobban élek, igaz, nem két-három évre jöttem, és rendes munkám van, nem a tipikus "összeszedek sok pénzt aljamunkával" jellegü.
Azt meg végképp nem értem, ha valaki összeszed itt egy lakásra/házra pénz és abbol MO-on vesz valamit, akkor az miért jó neki? Ettöl még ugyanúgy éhbérért fog dolgozni, az egyetlen, hogy nem lakbért fizet, hanem a sajátra kell költenie, ha nem akarja, hogy tönkremenjen az egész. De a megélhetése semmivel sem lesz jobb, mint aki maradt ott, és nem csinált semmi értelmeset.
Az sem igaz, hogy itt nem adnak hitelt, természetesen adnak, ha van megfelelö munkahelyed, jövedelmed, viszont jóval kevesebb is elég, mint amennyit arányosan MO-on fel kellene venned.
Mi a párommal itt vettünk házat hitelre - igaz, hogy párév alatt vissza is fizettük -, de senki nem problémazott azon, hogy "külföldiek" vagyunk.
De ettöl függetlenül az, hoyg valaki csak bérel egy lakást, itt semmi hátrányt sem jelent párkeresés terén, a legtöbb fiatalnak ez a természtese, de sok középkorú illetve idösebb is béreli a lakását, mert így mozgékonyabb, ha máshol kap munkát, megváltoznak az élekörülményei (több gyerek, elmennek a gyerekek, egyedül marad idös korban, stb), akkor egyszerüen tud költözni.
Szóval nem írj olyanokat, ami nem állja meg a helyét.
Aki meg rendesen tudja a nyelvet, annak vannak barátai, emberi kapcsolatai, sokkal inkább, mint MO-on, ahol mindenki csak azt lesi, mikor esik a másik pofára, hogy lehessen rajta röhögni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!