Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Antiszociális vagyok, probléma?

Antiszociális vagyok, probléma?

Figyelt kérdés

Igazából nem kérdés, csak maga a társadalom szemszögéből érzem úgy, hogy ez nem jó.

Egyébként házas vagyok, van gyerekem, dolgozom egész nap, de nem vágyom bulira, vagy társaságra, igazából barátaim sincsenek, és mondhatni teljesen elszigetelődve élek.

Fb-ra nem postolok, max ha nyaggatnak, hogy tegyek ki képet, de nekem ez így jó, hogy nem járok sehova, csak ha 'nagyon muszáj'.

Mondjuk az antiszociálisságom az introvertáltságból adódik, de emellett valamilyen szinten minimálisan főnök típus is vagyok, mindamellett, hogy fejlesztőként foglalkozom, az IT terület a hobbim is.

Jelenleg alig vágyom arra, hogy egyedül legyek, család nélkül, hogy vagy a hobbiprojektemet folytassam, vagy csak el legyek magammal, de 2-3 nap után ezeket megunom, és ismét vágyom a család társaságára. De mikor elmennek, akkor nem akarok elmenni itthonról(berúgni, vagy akármi), ahogy fentebb is írtam, inkább nyugiban "pihennék" (ami nem pihenés, mert ekkor is dolgozom, ha nem is munkahelyi dolgon, de saját rendszereken)

Vélemény?

28/F

2018. okt. 26. 00:06
 1/7 anonim ***** válasza:
51%
Igazából, ha neked nem probléma, akkor nincs gond ezzel...
2018. okt. 26. 00:12
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Aszociális vagy, az antiszociális a pszi-/szociopata.

Szerintem amúgy nem probléma, amíg nem kóros elzárkózás és kapcsolatba tudsz lépni másokkal, amikor szükséges.

2018. okt. 26. 00:21
 3/7 anonim ***** válasza:

Egy normális ember írását olvashattuk.

Nem vagy antiszociális, mert a családi kapcsolataid rendben vannak. Az, hogy nem vágysz hülye emberek társaságára, és nincs benned a közösségi média által támasztott elvárások felé megfelelési kényszer, becsülendő. :)

2018. okt. 26. 00:35
 4/7 anonim ***** válasza:
Hülye emberek alatt mit èrtesz?
2018. okt. 26. 00:39
 5/7 anonim ***** válasza:

#4:

Mondjuk azok, akik csak akkor fogadnak el, ha "megfelelsz" nekik. Sajnos sok ilyen van.

2018. okt. 26. 08:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem probléma. Nem vagyunk egyformák, és bár a mai társadalom az extrovertált személyiségeket „díjazza”, szerencsére nem mindenki olyan. Van egy tök jó TED-videó erről a témáról itt: [link]

Az egyetlen, ami számomra furcsa, hogy nincsenek barátaid. Magam is introverált vagyok, de az baromira hiányozna, ha nem tudnék a barátaimmal beszélgetni az „élet nagy dolgairól” (pedig van családom)…

2018. okt. 26. 08:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha valaki nem facebookozik az már antiszoc.. Na szép.. Hova fajul a világ
2018. nov. 22. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!