Lehetséges szerelem erősségű szeretetet érezni valaki iránt úgy, hogy az valójában nem szerelem?
Nehéz megfogalmaznom a kérdést.
18 éves lány vagyok.
Van egy nő ismerősöm, akit nagyon szeretek. Egyszerűen szeretek a közelében lenni, és nagyon tud hiányozni, ha sokáig nem találkozom vele. Néhány közeli családtagomnál is jobban kötödöm hozzá, ezért már nem tudom, mennyire normális ez. Viszont semmilyen szexuális jellegű vágyam nincs vele kapcsolatban, ezért nem hiszem, hogy lehet ezt szerelemnek nevezni.
Lehetséges valaki iránt ilyenfokú kötődést érezni szerelem nélkül?
Ha azt nézzük, hogy egy aszexuális ember is lehet szerelmes, akkor te is lehetsz szerelmes úgy egy veled azonos nemű emberbe, hogy szexuálisan nem vonzódsz hozzá.
Ez meg hogy "valójában nem szerelem" nem jelent semmit, mert ahhoz pontosan meg kellene tudnod határozni mi a szerelem. Sok sikert hozzá! :D
Vannak itt ilyen fogalmak, hát mondjuk én lehetetlen küldetésnek érzem kategorizálni azt amiben szinte csak átmenetek léteznek, de hátha te találsz benne valamit amit magadra vehetsz és akkor mondhatod, hogy biromantikus heteroszexuális demiorientációd van. :D Ha ettől jobban érzed magad...
Nem voltam még igazán szerelmes, azért is nem tudom még, hogy mit is érzek igazán egyes emberek iránt.
Csak ebben a konkrét esetben nincs ,,viszonozva" a szeretet. Mármint ez olyan barátság, ahol csak én érzek ilyen szintű kötődést, a másik félnek én full semleges vagyok. És ez is engem nagyon bekavar, hogy ha egyáltalán nem igényli a társaságomat, akkor én miért igénylem?
Ez bizony barátság, nekem is van egy barátnőm akihez hasonló intenzitással kötődöm, olyan mintha szerelmes lennék, csak nincs vonzalom, mindketten heterók vagyunk. Szerintem hasonló cipőben járunk, én sem érzem hogy az ő részéről ilyen erős lenne a barátság, de nincs is ebben semmi furcsa, egy párkapcsolatban is előfordul hogy az egyik fél szerelmesebb mint a másik, változhatnak is a viszonyok, lehet pár hónap múlva már a barátnődnek leszel ilyen fontos, és te leszel közömbösebb iránta.
Szóval nincs ebben semmi furcsa, egyszerűen csak szerencsés vagy hogy ennyire képes vagy megélni egy barátságos, és a lány is az, amiért ilyen fontos neked.:D
18/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!