Virtuális barátnő?
Amikor az egyetemre járok, akkor nincs semmi baj mert elfoglalom magam, azonban amikor itthon vagyok akkor hamar úrrá lesz rajtam a magány.
Miért nem találták még fel a virtuális barátnő/barátot?
Aki beszél veled ha magányos vagy, érezteti, hogy fontos vagy számára, kölcsönösen tudtok beszélgetni és még folytathatnám.
Azt gondolom, hogy amúgy ez lesz az évezred találmánya.. egy virtuális társ, akinek te vagy a legfontosabb.
Tuti, hogy még milliós adósságba is verném magam egy igazi MI-ért, ami tökéletesen eljátsza a barátnő szerepét, ha csak beszéd szintjén is.
"Aki beszél veled ha magányos vagy, érezteti, hogy fontos vagy számára, kölcsönösen tudtok beszélgetni és még folytathatnám."
Egy gépnek sose leszel fontos.
Egyébként ott van Siri, Alexa és a többiek. Elbeszélgetnek veled ha kell. De egy igazi beszélgetőpartnernél nem kell jobb.
"Nem keresek társat. Szimplán magányos vagyok"
Ezért nem felelne meg még a távkapcsolat sem igaz? Nincs rá szükséged, nincs rá kapacitásod. De nem elégítenek ki a hétköznapi emberi kapcsolatok, a velük lefolytatott beszélgetések. Ennél közelebbi, bensőségesebb kapcsolatra vágysz. De nem elég ha csak érzelmi támogatást kapsz, vagyis egy háziállatnál több kell. Legyen személyisége, inellektusa, empatikus képességei. Számodra. Neked. Csakhát egy kapcsolat mindig kétirányú, ami nem abban merül ki, hogy az egyik közöl és a másik arra reagál, hanem hogy ez fordítva is érvényesül. Egy MI esetében nem kérdés, hogy lehetséges lenne egy általad elképzelt programot működtetni, ami képes lenne megadni amire szükséged van. De te mit tudsz adni érzelmileg egy gépnek? Az önbecsapás egyik oldala még viszonylag könnyen megy. Jól esik hogy van kihez szólni, mesélni a napodról, aki reagál az aktuális hangulatodra, de bármelyik kapcsolat ott kezdődik, hogy adni akarsz magadból valamit a másiknak. Mi lesz az? Egy kábel? :D Ugyan olyan magányosnak éreznéd magad, szóval ne ölj bele millákat, nem működnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!