Miért nincsenek érzéseim?
Korábban nagyon érzelmes ember voltam fiú létemre. Már azon el tudtam magam sírni, hogy ráléptem egy csigára, és meghalt.
Az évek során elkoptak ezek a dolgok. Régen ha valakivel összekaptam valamin, napokig idegeskedtem és töprengtem rajta. Betegesen ügyeltem arra, hogy senkivel ne legyek rosszba és ne haragudjon rám senki. Manapság, ha valakivel összekapok, teljesen hidegen hagy a dolog, annyit mondok, hogy "oké, szia", és onnantól kezdve akkor beszélek az adott emberrel, ha ő keres. Aztán vagy megjavul a "kapcsolatunk", vagy nem.
Szerencsésnek mondhatom magam, mert évek óta van 5-6 olyan barátom, akivel bármikor megbeszélhetek bármit, plusz vannak "haverjaim" is. De már a barátaim iránt sem érzek semmit, korábban annyira féltem, hogy valamelyiküket elveszítem, és nem marad senkim. Ma pedig, ha valamelyikükkel van egy kis szóváltásom, vagy arra gondolok, hogy elveszítem valamelyiket, mint barát, teljesen hidegen hagy. Lezárom annyival, hogy "oké, szia" és kész. (nem, nem vagyok rá büszke, zavar engem is ez az érzéketlenség részemről)
Barátnő terén ugyanez. Mióta szakítottam az előző barátnőmmel lassan 2 éve, senki iránt egy szikrányi érzelmet sem érzek testi vonzalmon kívül. Pedig azóta már 7-8 teljesen különböző korú, stílusú, kinézetű lánnyal "ismerkedtem".
Ez valaha fog még változni, vagy örökké ilyen érzéketlen maradok?
Ezt nem érzéketlenségnek hívják, hanem szellemi autonómiának.
Üdv egy kezdő ZEN gyakorló.
Két dologról van szó:
1. Vannak érzéseid. Nem használod őket. Ez a hétköznapi világban igen indokolt hozzáállás. Szerencséd van, hogy vannak barátaid és hogy tudsz csajozni. Ez mondjuk erősíti az embert és nem sarkalja arra, hogy a léleklábos tetejét megemelje.
2. Neked hiányzik, hogy a lelked használd. Ezzel is lehet valamit kezdeni, de nyilván, amíg nem érzed, hogy ezt biztonságosan teheted, addig ösztönösen véded magad a lelki megpróbáltatásoktól.
Konklúzió: Figyeld, hogy milyen körülmények közt használhatod a lelkedet. Pl lehet a családod körében simán megsirathatsz egy agyontaposott bogarat is, de idegenek előtt ez nem tanácsos stb stb. Figyeld ennek a dolognak a korlátait és akkor nem kell attól félned, hogy elhalnak az érzéseid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!