Mitől nevezhető egy kapcsolat barátságnak?
Egy igaz barátság nem fog kiégni évek alatt sem. Ezt tapasztalatból mondom. ( - Engem is meglepett...) Mindig lesz közös téma, újabb és újabb megbeszélnivalók, és ha mindkét fél tesz érte, akkor nem fog ellaposodni az idő múlásával sem, sőt, csak erősödik tovább.
Az ilyen, példában felsorolt dolgok szerintem egyáltalán nem adnak hozzá - legalábbis nem kellene hogy hozzáadjanak egy barátsághoz, mert nem az fog egy kapcsolatot barátsággá tenni, hogy össze vagy zárva a másikkal, mint az ominózus szomszédi-, munkatársi- vagy éppen közös hobbin alapuló kapcsolat miatt. Az ilyen körülmények kényszerhelyzetek.
És mindezekkel együtt, amiket eddig írtam, még mindig csak a sötétben tapogatózok, mivel a barátság egy végtelenül összetett kapcsolat...
Annyi viszont kétségtelen, hogy az őszinteség, bizalom, szeretet / odaadás, és az együtt töltött (minőségi) idő képezik a magját.
-Érdekel mi van a másikkal
-Kölcsönösen számíthattok egymásra
-Meghallgatjátok egymás gondját/örömét
-Nem irigykedtek a másik sikerei
-Támogatás, de ha rossz úton jár a másik őszintén megmondani a véleményeteket
-Maga az őszinteség
-Titoktartás, megbízhatóság
-Szerettek egymás társaságábam lenni
-Nem beszélitek ki a másikat
-A hallgatás sem számít kínosnak(Ha ipp nincs úgy téma)
-Mertek önmagatok lenni a másik előtt
- Időt szakítotok egymásra
-Stb,stb :)
-Ismeretlen
-Ismerős
-Haver
-Barát
Én a barátságot egy német pszichológus szerelem elméletéből vezetem le: a szerelem intimitásból, lojalitásból és vonzalomból áll. -> A barátság intimitásból és lojalitásból.
26F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!