Mikor tekinthető egy kapcsolat barátságnak?
Hát ez pont nem jogi kérdés.
Mondjuk akkor, ha ő is a barátjának mond.
Ez nagyon szubjektív, egyes emberek mindenkit a barátjuknak neveznek akivel köszönőviszonyban vagy haveri kapcsolatban állnak.
Nekem nincs "legjobb barátnőm", mindig utáltam ezt a kifejezést. Mert akit az emberek legjobb barátjuknak hívnak (akiben feltétel nélkül megbíznak, hasonló az érdeklődési körük, akikre mindig számíthatnak, programokat szerveznek, szinte már testvérként kezelik egymást) azokat az embereket hívom én simán barátoknak. Nem biztos hogy ez a "helyes" válasz a kérdésre, de mint már mondtam ez egyéntől függ, csak a véleményemet írtam le. Szerintem eléggé kiüresedett ez a szó pont amiatt hogy sokan minden ismerősükre használják. Én azt tekintem igaz barátnak akivel szinte már testvéri kapcsolatom van, a többi csak haver vagy ismerős.
Miért kapaszkodsz elvont fogalmakba, mint pl a "barátság"? Mi az, amit valójában szeretnél tudni? Mert biztosan nem valamiféle ködös szó definícióját.
Tehát javaslom, írd körül, mit szeretnél tudni.
A kérdésed kb olyasmi, mint ha azt kérdeznénk, mit jelent az Alíz Csodaországban műben a "bröftyent a mamsi plény"...
Minél elvontabb egy fogalom, annál több ember annál többfélét ért alatta (persze többségük átfedéssel).
Ennyi erővel én is kérdezhetném: "mikor vagyunk graehbnabdafiftaeihgegegegeimdag egymással a szomszédom én én?"
Írd körül a fogalmat, ami érdekel, mert ahány válaszoló, annyifélét ért "barátság" alatt, és így csak elbeszélünk egymás mellett.
De ha már körülírod, mit értesz barátságon, akkor meg mi a kérdésed? Mert akkor más kérdésed lesz, nem az, amit kiírtál. Logikus.
Egyszóval a kellően elvont fogalmak NEM OBJEKTÍVEK. Nincs olyan, hogy "barátság" alatt mindenki ugyanazt értse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!