Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit tennétek, ha egy barátotok...

Mit tennétek, ha egy barátotok tartozna 1,5 millió Ft-tal, de nem tudja megadni?

Figyelt kérdés
Rámenne a barátságotok, vagy mivel nagyon jó barát, elnéznétek? Nem vagyok pénzes ember, épp' csak ugyanennyi van tartalékba.
2018. jún. 2. 21:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ha nem is próbálja meg legalább nagyon apró részletekben visszaadni, akkor szerintem ez a barátság köztetek eléggé egyoldalú... Neked ő fontosabb, mint te neki.

(Az nem ér, hogy visszaadogatta, aztán megint kért)

Az a kérdés, hogy papírt írtatok-e erről, jogos. Ha nem, akkor mindegy mit csinálsz, ezt a pénzt már úgysem látod soha. Ha neked annyira fontos a társasága, és túl tudsz ezen lépni, akkor hajrá. Ha van erről a kölcsönről papír, akkor viszont szerintem nem kérdés, hogy mit tegyél úgy, hogy ez neked sem egy kis összeg.

Egyébként én ha nagyon el lennék eresztve, akkor biztosan adnék a barátaimnak hasonló összegeket, ha rászorulnának, de nem kölcsönként, hanem ajándékként.

Így viszont alapból nem adtam volna ekkora összeget, bármi múlott volna rajta.

2018. jún. 3. 07:02
 12/15 anonim ***** válasza:
Miben nyilvánul meg, hogy olyan nagyon jó barát? Mert kívülállóként szerintem mindegyikünk azt látja, hogy ha valaki kicsit törleszt, majd újra kölcsönkér, az nem más, mint porhintés, beetetés, csalás. Lehet, hogy jó barát volt. De valami történhetett vele (egy új kapcsolat, egy káros szenvedély), ami megváltoztatta. De mire kért kölcsön?
2018. jún. 3. 07:12
 13/15 anonim ***** válasza:
Van egy ilyen kínai mondás, hogy ha nem adsz kölcsön elveszíted a barátod. Ha kölcsön adsz elveszíted a pénzed és a barátod is. Ha nem papíroztátok le a kölcsönt, futhatsz a pénzed után. Hiába vereted meg, azért meg téged hurcolnak meg, pénz meg akkor sem lesz, úgyhogy hülye voltál, másfél milla volt a tanulópénz.
2018. jún. 3. 22:35
 14/15 A kérdező kommentje:
Eszemben sincs, hogy megveressem! Biztos vagyok benne, hogy amint tud fizetget apránként. Ha mégse? Buktam a pénzt, de a barátságunk szerintem túléli, mert fontosabb ő nekem, és persze ez kölcsönös. 28 éves barátság, hát így jártam. De az biztos, hogy többet egy Ft-ot sem adok neki, akármennyire is könyörög.
2018. jún. 5. 21:18
 15/15 anonim válasza:
Én csak egy tapasztalatlan kis csitri vagyok, de szerintem ezt csak akkor tudjátok a barátoddal megoldani, ha a kezedbe veszed a dolgot. Nem azt mondom, hogy verd ki belőle, meg nyilván te sem erre gondoltál, de megérné meggyőzni róla, hogy komolyan vegye. Amúgy az is lehet,hogy vissza tudná törleszteni, csak nem tudja hogy álljon neki, és inkább a szőnyeg alá söpri a problémát. Szerintem ha tudatnád vele, hogy nem ezen múlik a barátságotok, de épp ezért elvárod, hogy visszaadja a pénzt, és segítenél neki elkezdeni, akkor mindketten sikerrel járnátok. Itt most például arra gondolok, hogy egy hónapig írjátok a kiadásait, aztán leülsz vele,és megegyeztek, hogy min spórolhatna. Ha ez megvan, akkor már lesz egy "kötelező" havi összeg, amit tartani tud, és szépen lassan visszakapod a kölcsönt.
2018. jún. 7. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!