Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogy lehetne finoman ezt...

Hogy lehetne finoman ezt elmondani?

Figyelt kérdés

Adott egy lány akivel már gyerekkorunk óta jó barátok vagyunk, jelenleg 25, illetve 24 évesek vagyunk. Itt kivételesen tényleg barátságról van szó, sosem volt semmi " extra " vagy ilyesmi, bár igazából már láttuk egymás ruha nélkül stb, de nem lett úgy semmi közöttünk, viszont mindent meg tudunk beszélni gyakran csinálunk közös programokat stb.

Most viszont körülbelül január-február óta kezdem érezni, hogy többet szeretne. Tud mindent rólam, tudja, hogy alapvetően nem terveztem sosem kapcsolatot, mármint nem csak vele, hanem úgy nagy átlagban, párszor beszélgettünk is erről, hogy kéne nekem valaki, illetve az említett idő óta többször célozgatott is. Én általában ezt próbáltam finoman jelezni, hogy még mindig úgy vagyok a dologgal, hogy nem szeretnék.

Szóval a kérdés, hogy miként tudnám finoman a tudtára adni, hogy nem kéne ezt erőltetni, em szeretném megbántani, mert mint barátot tényleg szeretem, viszont sokszor már nekem kényelmetlen a dolog ha erre terelődik a szó.

Neki volt pár kapcsolata, mármint rendes, párjai is tisztában voltak vele, hogy velem teljesen más a viszonya, nem is volt féltékenykedés vagy ilyesmi.

De most ez tényleg nehéz dió, mert meg tudunk beszélni mindent, de mégse szeretném, ezt csak úgy egyenesen megmondani neki, hogy ne erőltesse. :(

Szóval kéne valami ötlet, hogy miként lehetne ezt finoman, bántódás nélkül elmondani.

2018. jún. 2. 02:26
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
A normális válaszokat köszönöm.
2018. jún. 2. 18:23
 12/16 anonim ***** válasza:
72%
Finoman sehogy. Tudomásul kell venni, hogy evolúció bácsi nem azért választotta külön a nemeket, hogy barátkozzanak egymással, hanem mert így látta megoldottnak a szaporodás problémáját. Férfi-nő barátság nagyon kevés kivételtől eltekintve sohasem működik hosszú távon. Az egyik előbb-utóbb mindig többet akar.
2018. jún. 5. 17:47
 13/16 anonim ***** válasza:
56%

ja csak épp nem állatok vagyunk hanem emberek

nem kell minden nőt megdugni

2018. jún. 6. 17:38
 14/16 Yoda m. ***** válasza:
56%

Miquel, "finoman sehogy"...

Dehogynem, csak "finoman" kell elmondani, vagyis hát úgy ahogyan van! Legfeljebb a lány nem fogja finoman venni. Mert az lehet, h. neki egy csapás és egyben mennydörgés lesz. Viszont jól írtad... az egyik előbb-utóbb mindig többet akar.

De hát ez is a természet rendje. Nem?

Tisztel Kérdező!

Csak némi kérdésem lenne, mielőtt bármit is mondanék:

Miért gondolod, hogy ha a jelenlegi jó barátodat, akit jól ismersz és szereted, s akit nem akarsz kellemetlen csalódásnak kitenni azzal, hogy Te más Nőkre is pályáznál még mellette párhuzamosan, ugyanis azt írod: "alapvetően nem terveztem sosem kapcsolatot, mármint nem csak vele, hanem úgy nagy átlagban..." tehát csak úgy 'átlagban', azaz más nőkkel is lennél szívesen, hol egyikkel, hol másikkal, (hol mindkettővel)?

... Szóval miért gondolod, hogy ez a "nyitott házasság" (mondjuk, felületes kapcsolat) dolog úgy egyébként más nővel, nőkkel simán bejönne? S pont vele pedig nem. Aki pedig Téged már régóta és jól ismer és viszont...

Miért gondolod? Vagy attól félsz, hogyha Ő szeretne melletted megállapodni, akkor neked annyi? Dög unalom lenne? Véged van, mint a botnak? Vége a szabadságodnak? Talán valaki szebb Nőre vágysz? Vagy nagyobb mellűre? Valaki másra? Mindegy Ki, csak ne Ő legyen?

Pontosan mit, vagyis Kit szeretnél?

Szóval, amíg az én kérdéseimre nincs válasz, addig nem tudok érdemben hozzászólni.

Az ERŐ legyen Veletek!

2018. jún. 6. 19:49
 15/16 A kérdező kommentje:

"Vége a szabadságodnak"

Talán ez a része ami a leginkább a dolog nyitja, hogy nem akarok kapcsolatot. Szeretek a magam ura lenni minden téren, nem akarom magam elkötelezni úgymond. Egy kapcsolat meg sokkal többet kíván mint egy barátság minden téren, ezért is nem tettem lépéseket mással sem a témában.

A lánnyal nincs is baj, a természetét ismerem teljesen és külsőleg is csinos nagyon. Bár szerencsére most a napokban picit háttérbe szorult a dolog mármint ez a legyen több kérdés, talán úgymond elmúlik és marad minden a megszokott kerékvágásban.

2018. jún. 7. 00:18
 16/16 Yoda m. ***** válasza:
0%

Tisztelt Kérdező!

Úgy érzem soraid olvasván, mintha azt szeretnéd... a kecske is jól lakjon, meg a káposzta is megmaradjon.

Más szóval... Te szeretnéd a totális független szabadságot, elkötelezettség nélkül élni életed, de azért jó lenne egy stabil, megbízható és hosszan tartó kapcsolat is. Vagy csak rövidke, szűkre-szabott kapcsolatocskák? Alkalmi légyottok?

Akkor elárulok egy nagy titkot. Olyan nem létezik. Sajna.

Ha igazán alaposan akarsz megfürdeni, akkor nem elég ruhástól beugrani a kádba, majd elázottan meg gyorsan kiszállni belőle. Ez ugye nem megy. Mert az nem fürdés, csak pacsmagolás...

Hát a stabil párkapcsolatnak is vannak szabályai, feltételei. De pont ilyen "nagyszabású" sorsformáló a halál is. Nem lehet kicsit meghalni.

Egyszóval, ha Te attól tartasz, h. egy bármilyen kapcsolat örökre rányomja a bélyegét az életed jelenlegi felhőtlen "magánzó" típusú, mondhatni "magam ura vagyok" jellegére, akkor sajna ki kell ábrándítsalak, ez nem lehetséges. Mint ahogy már írtam a kecske és káposzta esetéről.

Viszont! Van azért jó hírem is.

Lehetséges olyan társat találni, aki hasonlóképp gondolkodik, mint Te. (Lehet esetleg a barátnőd?)

S akkor semmit sem csorbul az ego-d önállóságra való törekvése, ha a párod is hasonlóképp önálló marad. Ezt úgy nevezik: 'A másik elfogadása úgy, ahogyan van.' .De vigyázz! Mert ez csak akkor működik, ha oda-vissza igaz.

Tehát, ha korlátlan szabadságot akarsz a társad mellett, aki Nőből van, akkor Neki is korlátlan szabadság jár melletted! Ezt ne feledd. Mert birtokolni senkit nem lehet. Nem lenne etikus. Mondjuk persze lehet, mert vannak rá példák, de azoknak nagy-nagy katarzis, vagy inkább katasztrófa a vége...

Mondjuk Te mindent megengednél magadnak, de Őt meg korlátoznád ebben-abban. Akkor rövid idő alatt megszűnne a szeretet, s tipli lenne a végén. Miért is? Mert az nem lenne egyenrangú kapcsolat.

Az igazán jó hír az, hogy rá fogsz ébredni előbb-utóbb (jó esetben), hogy neked nincs is szükséged egyéb-másra, mint csak a párodra. Mert Ő képes lehet minden felmerülő igényedet, vágyadat kielégíteni. (Persze ezt vice-versa, nyújtanod kell Neked is felé)

De ez (sajna) azt is jelenti egyben , hogy ehhez neked kell megváltoznod. A gondolkodás módodnak.

A szerencse az, hogy úgy egyébként is mindig és folyamatosan változik az ember. Már csak az a kérdés, hogy milyen irányban. Szinte alig létezik olyan valaki, aki ma is ugyanazt gondolja, mint 10 évvel ezelőtt. Aki mégis így van ezzel, az gyakorlatilag elvesztegetett életéből 10 évet. Mert ma is ugyanott tart, ahol akkor megrekedt.

Remélem Te nem ilyen vagy. Akkor van esélyed.

Hidd el, semmi sem marad végtelenségig a megszokott kerékvágásban. Nem is lenne jó. Az a megrekedést, megtorpanást, konzerválódást jelentené. Nem jó az sem. Mert akkor nincs élet, fejlődés. Az maga az élet halála.

Úgy is mondják: "Kellemes érzés szeretni a jól ismert, meleg lápos pocsolyát, mint az ismeretlen és veszélyekkel teli óceánt" Viszont életre szóló, kockázatokkal teli nagy kalandot csak az óceán adhat!

Visszatérve: Előbb-utóbb valamelyikőtök többet, mást akar. Ezt most a lány kezdeményezte. Hát akkor vagy felveszed a tempóját és próbálkozol Vele, vagy közlöd, h. még nem szeretnéd magad elkötelezni senki mellett. Ekkor viszont lehet, Ő mond le rólad végképp (elfogy a türelme) és Valaki mással fog inkább "barátkozni", akinek fontosabb az Ő személye, mint annak a bizonyos Másiknak a felhőtlen személyes szabadsága.

Ezek a lehetőségeid.

Tehát kívánom, dönts megfontoltan és bölcsen.

Az ERŐ legyen Veled!

2018. jún. 8. 01:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!