Borzasztóan idegesit, mikor helytelenül ir a barátnőm. Mit tegyek, hogy ezt legyőzzem vagy finoman szóljak neki?
Van egy jó barátnőm, akivel kissé távolabb lakunk egymástól igy sokszor csak közösségi hálón keresztül tudunk beszélni.
Mostanában egyre többet irogatunk és azt vettem észre, hogy borzasztóan helytelenül ir. Szülei magyarok, sok magyar barátja is van viszont nem magyar iskolába járt.
Igy kell elképzelni kb: othon, eszt, esztet, mingyár, osztán, hozám, jöjön, nézed, mekora, ijen, álani stb.
Tépném ki a hajam. Van valami tippetek, hogy ne figyeljek ezekre és eltürjem?
21N
Én olyat is ismerek aki egy szakmunkás, a Q betűt nem is ismeri, erre keres netto félmillát mert felrakták csopveznek, más meg diplomás munkanélküli.
Szóval az még hagyján, hogy írni se tud, olyan sötét, de hogy ilyeneknek áll a világ, már abszurdum.
Ne tégy semmit. Nekem is volt egy ilyen barátnőm, a művésznő olyan könyvet írt, hogy amint megnyitottam a fájlt, a word kiírta, hogy annyi a helyesírási hiba benne, hogy kikapcsolta az ellenőrzést :D
Egy idő után megszokod és észre sem veszed többet, csak próbálj meg a tartalomra figyelni és ne a helyesírásra. Ha gondolod szólhatsz neki, de egy alapos sértődésen kívül szerinted mit érnél el? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!