Borzasztóan idegesit, mikor helytelenül ir a barátnőm. Mit tegyek, hogy ezt legyőzzem vagy finoman szóljak neki?
Van egy jó barátnőm, akivel kissé távolabb lakunk egymástól igy sokszor csak közösségi hálón keresztül tudunk beszélni.
Mostanában egyre többet irogatunk és azt vettem észre, hogy borzasztóan helytelenül ir. Szülei magyarok, sok magyar barátja is van viszont nem magyar iskolába járt.
Igy kell elképzelni kb: othon, eszt, esztet, mingyár, osztán, hozám, jöjön, nézed, mekora, ijen, álani stb.
Tépném ki a hajam. Van valami tippetek, hogy ne figyeljek ezekre és eltürjem?
21N
Aki az ékezetek miatt pampog, elmondanám, hogy fárasztó mobilon kivárni mire átvált pl a betűről á-ra.
A mobilos korszakot amugy is jellemzi a gyors írás, roviditések, smile-k stb, haladni kéne a korral, attol még tud helyesen irni vki.
A gondok ott kezdődnek, ott van helyesirasi hiba, ahol a műveletlenjei vannak pl mien, lássuk, eszt, aszt, eggyütt, úcca, teccel, szerbusz, kisfiúnk, gyere má, oszt akkor, asztán, szallag, bakkancs,mi van, megsértőttél?borzalom.
Kedves Utolsó!
Nem pampogtam az ékezetek miatt, csak észrevételeztem, hogy a kérdező sem ír tökéletesen. Ami elég visszatetsző abban az esetben, ha pont ilyen jellegű kérdést ír ki, pláne ekézve a barátnőjét.
Ha már egy helyesírás témájú kérdést írok ki, az a minimum, hogy tökéletes helyesírással írom ki a kérdést.
Ha hiszed, ha nem, már elég sokszor írtam mobilon, de valahogy nekem például mindig belefér az időmbe, hogy megvárjam a hosszú ékezetet.
De itt most nem is a mobilon való írás volt a kérdés.
Az intelligensebbjei leszűrik azt, hogy ki az aki gyorsan ír, vagy elgépel, és ki az, aki nem tud helyesen írni
Értem én hogy ezzel a kérdés veszíthet a hitelességéből, de előttem nem, kérdező helyesen ír csak nem akad fenn a formaságokon, mint ékezet vagy vessző
Köszi a válaszokat.
Bocsássatok meg, hogy a sietség miatt kihagytam a vesszőt az "így" és a "viszont" szavak előtt, tisztában vagyok vele, hogy néhol tévedtem, de örülök, hogy átment a lényeg.😒
('Í' betűt pedig nem ír a laptopom, jelenleg telefonról írok)
Gondoltam rá, hogy egy-egy ilyen hibánál kijavítanám őt, *-al leírnám utána helyesen, de félek, hogy megsértődne.
Ugy beszeltek, mintha csak vesszo hibai lettek volna. En nem amiatt irtam, hogy o is eleg helytelenul ir.
“Irogatunk” “igy” “eltürjem” “ir” siettseget sem egy t-vel irjuk, de mindegy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!