Legyek a barátja, vagy nem?
Szia :)
Én is voltam már ilyen helyzetben, nem is egyszer. Az ilyen esetekben mindig én voltam az, aki jobban ragaszkodott a másikhoz, így az egyiknél teljesen megszakadt a kapcsolatom, állítólag a szülei nem szerették, hogy "zavarom" -ekkor voltunk vagy 10 évesek, de ez annyira meghatározó lett, hogy mikor gimiben egy osztályba kerültünk, nem beszéltünk, ugyanúgy mint előtte nem köszöntünk és a szalagavatókor borzasztoan osszevesztunk. Így visszatekintve nem sajnálom, h nem tartott ki a barátságunk, nagyon különböző személyiségünk lett az évek alatt.
A másik fontosabb ilyen eset tavaly történt. A lany osztalytarsam volt, és sok közös volt bennünk, tényleg legjobb baratok voltunk, aztán ő felment bulizni Horváth Tamásra, ott jóba lett az egyik osztálytársammal, akivel 4 évig nem beszélt. Mindegy, a lényeg az, hogy teljesen megvaltozott, és egy idő után már nem akartam vele beszélni. Fájt, tényleg, de be kellett látnom, hogy ami nem megy, nem kell erőltetni. Azóta sem beszéltünk és nem köszönünk, ami szinte nevetséges :D
Voltam viszont a másik végletben is, volt egy csaj, aki nagyon ragaszkodott, nem is szerettem annyira a baratsagunkat és végül megszakitottam vele a kapcsolatot - volt okom rá, csinált egy megbocsajthatatlan dolgot. Vele sem beszéltem azóta, nagyon megváltozott, de ha találkozunk, akkor szeretne velem beszélgetni.
Remélem egy kicsit atjott a lényeg, ami nem más, mint : ha ennyire kerüli a társaságodat akkor felejtsd el. Ne ragaszkodj hozzá, mert úgy fogja érezni, ő bármit megtehet veled, nem veszed magadra és elnezed.
A tanácsom az, hogy nyíltan kérdezd meg, hogy miért nem ér rá veled találkozni és ha kitérő dumát ad, akkor meg pattinsd le. Nem kell rairni,nem kell keresni a tarsasagat, hagyd, neked is van onerzeted, nem kell rajta lógni.
Az ilyen emberekkel felesleges foglalkozni, keress egy őszinte barátot :)
18/L
2-es vagyok
Gondolom tudod, hogy hol lakik, mi a telefonszama, meg lehet oldani.
Suliban miért nem akarsz vele beszélni? Ott is lehet négyszemközt, vagy attól félsz, hogy mindenkinek elmondja? Ez gyerekes, ne haragudj.
A másik, hogy te már észrevetted, hogy veled nem akar találkozni; leráz, akkor ha többet nem mész oda és nem hívod el sehova, csak köszöntök, fel sem fog tűnni neki, sőt, örül, hogy megszabadult tőled. Bocsi, de ez az igazság :/
Azért ajanlottuk először a beszélgetést, mert lehet megtudjatok ezt beszélni. Jobb ilyen baratot elhagyni, semmit nem érsz vele, keress mást - tapasztalat; az ilyen nem barát.
:)
2-es vagyok
Értem a felelmedet, de mégis mit tud elmondani?
"Képzeld, pont most beszeltem xy-nal (ez te lennél ) és megkerdezte, hogy miért nem írok neki és miért nem baratkozok vele. Na mit szólsz?" Ez kb senkit nem érdekel.
Tényleg. Hidd el.
De ha nem akarod ott elmondani, akkor hivd fel vagy menj el hozzá, mikor tudod , hogy otthon van - meglepetésszeruen, nem tud majd mit csinálni.
Vagy ezt is simán leirhatod neki fb-n, és vagy reagál rá vmit vagy nem. De sokkal jobb lenne eloben, az embereknek nincs akkora szaja egy masik ember elott, mint fb-n.
Figyi, tudom, h nehéz és attól félsz, h akkor nem lesz baratod, de te magad is érzed, h nem kellesz neki és ez már nyílt lekoptatas amit csinal - ami bunkosag. Hidd el, h csak neked lesz jobb, ha nem baratkoztok. Attol meg koszonhettek az utcan
2#
Nem tudom, ilyenek az emberek. Nincs kedvük és elég batorsaguk ahhoz, hogy szemébe mondják a dolgokat.
Sok sikert!
Írj, hogy mi volt vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!