Ti mit tennétek ebben a helyzetben?
Egy "barátom" nálunk töltötte a hétvégét, pontosabban a szüleim vidéki otthonában. Egy ideje ismerem, én többször vendégeskedtem náluk, de ez volt az első alkalom, hogy ő a családomnál járt (mert amúgy a fővárosban élek albérletben).
A lényeg, hogy a szüleim rengeteg mindennel készültek, mindent megtettek a lehetőségeikhez képest, hogy jól érezze magát nálunk. Ehhez képest, miután hazautaztunk, több közös ismerősünknél is pocskondiázta az egész hétvégét, hogy sz@rul volt megszervezve minden, és hogy nem érezte jól magát kicsit sem. Sőt, az is kiderült, hogy már amikor nálunk volt, akkor is panaszkodott viberen másoknak, hogy mekkora sz@r az egész, és alig várja, hogy hazamenjen. Egy világ omlott össze bennem, nem hiszem el, hogy ennyire félreismertem...
De a legjobban az fáj, hogy szerencsétlen anyámék mindent megtettek, hogy jól érezze magát nálunk, kinyalták a fenekét, és a nagy igyekezetüknek ez lett a hálája.
Ti mit tennétek, hogyan reagálnátok erre a helyzetre? Vendégül láttok valakit az otthonotokban, igyekeztek a kedvében járni, aztán "hálából" megkapjátok a hátatok mögött, hogy egy sz*r volt az egész...
Ebben az volt a legundorítóbb, hogy mások előtt is lejáratott téged, a szüleidet... Meggyalázta a szereteteteket, az odaadásotokat és az igyekezeteteteket, mindent, amit kizárólag érte tettetek őszinte jószándékkal. Nem érezte jól magát. Ha igaz barátod lenne, akkor ezt veled közölte volna, nem egy rakás jelen helyzetben kívülálló személlyel, akiknek semmi közük nincs az egészhez, és nem is tartozik rájuk, illetve ha fontos vagy neki, akkor építő jellegű ötletekkel állt volna elő, hogy feldobja / saját képére formálja kicsit a napot.
Véleményem szerint azon kellene elgondolkoznod, hogy ő igaz barátod-e, vagy csak egy "haver"? Ha nincs köztetek túl mély kapcsolat, akkor ezek után szerintem nem feltétlenül kellene magad mellett tartanod őt, ha ilyen szinten nincs rád tekintettel, hogy veled beszélje meg az ilyen dolgokat, és minden különösebb gond nélkül képes téged még lejáratni is mások előtt, amikor te mindent megtettél érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!