Szerintetek van olyan, hogy egy barátságot nem lehet helyrehozni?
Gimis barátságokat tudom felhozni. 5 évig barátnak hitt emberek érettségi után úgy felszívódtak,mintha soha nem is lettek volna. Persze benne volt az is,hogy mindenki külön suli stb. De hogy még egymásra se írjunk. Legalábbis én mindenkit próbáltam keresni,rájuk írni,talit kérni. De ígérgetések voltak. Aztán semmi. Rohadt nagy ürességet éreztem érettségi után,mert a "barátaimat" vesztettem. Legalábbis akkor nagyon rosszul esett.
Osztálytalálkozó kettő is volt azóta,nem mentem el,bár sokan nem mentek.Gondoltam a tököm fog jó pofizni.
Jelenleg meg egy barátságom eléggé érdekes szinten van.
Nem tudom,hogy helyre hozhatjuk-e és a régi lesz minden vagy innentől már a vége van,szerintem utóbbi.
Mióta legjobb barátnőm bepasizott azóta nagyon megváltozott. Eddigi párjainál nem viselkedett így. De ennél meg örült módon viselkedik. Igazából 4-5 hónapig konkrétan semmit nem tudtam róla,csak,hogy a csávóval van. De se tali,se beszélgetések semmi. Meguntam keresni őt egy idő után. Aztán már ha beszéltünk nagy nehezen akkor is csak veszekedtünk.Nem értette mi a bajom,hiába írtam le többször is világosan. Aztán persze én nem értem meg őt.. Lényeg,hogy 30 km választ el minket. És olyan mély nyomott hagyott bennem 4-5 hónap kiesés,hitegetés,megbeszélünk egy találkozót és előtte 10 perccel mondja le,vagy el se jön,csak hogy elfelejtette..besokalltam. Nem tudok rá úgy nézni mint legjobb barátnő. Akkor szépen lassan másokkal kezdtem beszélni mélyebb témákról,azokkal akik meghallgattak. Végül sok mindent már vele nem beszéltem meg,hanem inkább kollégáimmal,húgommal stb akik már közelebb állnak hozzám,mint ő.Rá jöttem,hogy minket az hozott össze,hogy neki se voltak barátai,nekem sem mikor megismerkedtünk,rövid időn belül segítettünk egymásnak. Aztán sínen van az élete már nem is foglalkozik velem. Persze szokta mondani,miért nem olyan minden mint régen?
Ezt is elmondtam neki többször.
Nem fogja fel.
11-es válaszához kapcsolódóan: Jómagam is tapasztalom,középiskola,gimi után sok jó barátság megkopik.Ennek részben oka a távolság,mert nem mindenki egy helységből való volt,a másik,hogy más életritmust folytatnak az egykori barátok pl.van aki munkába áll,családja,gyerekei lesznek,más folytatja a tanulmányait.Ez még önmagában véve nem lenne ok,de a ritkitott találkozások,az,hogy mindegyikük élete új személyekkel bővül sokszor áthidalhatalan hidat képez.
A főiskolán is megfigyeltem,ha vannak előadások jól elvagyunk sokakkal,elkávézgatunk,beszélgetunk,irunk is egymásnak,de a téli,nyári vizsgaidőszakban ha spontán ráirok valakire a tananyagtól függetlenül és megkérdezem hogy van,mit csinál,maximum néhány mondatban válaszol,vissza már nem kérdez,tehát zárolni akarja a kommunikációt,önmagától meg nem ír,hogy ő érdeklődjön.
Vannak olyan barátságok is amiket én ritkitottam meg az utóbbi időbenmert csak én adtam meg a tiszteletet,lelki szemetesnek használtak,más körökben kezdtem el forgolódni,ahol közös az érdeklődési kör,beszéd téma.Jobban egymásra tudunk hangolódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!