Nehezemre esik a kapcsolattartás?
Van néhány rokonom, akik ragaszkodnának hozzám, de nekem valahogy nehezemre esik velük tartani a kapcsolatot. Korkülönbségek miatt ugye nincs igazán közös téma, ráadásul férfiként a női pletyi sem nagyon érdekel. Udvariasságból persze ráveszem magam, de nem sok kedvvel a találkozásra, telefonbeszélgetésekre. Majd jön a lelkiismeretfurdalás. :(
Ti hogy kezelitek ezt? Van értelme ilyen kapcsolatokat erőltetni? Önző vagyok?
Szvsz egyszerűen csak hanyagold őket. Rá fognak jönni (ha akarnak), hogy nem vagy rájuk kíváncsi. A rokonokat az ember készen kapja, nem ő választja magának, ergo nem köteles jóban lenni velük.
Ezzel szemben érdemes szem előtt tartani azt is, hogy a család a legfontosabb dolog az életben, mert ha valami gond történik, rajtuk kívül senki másra nem lehet számítani. Másrészt a kulcsszó az ELFOGADÁS. Elfogadni a másikat (és önmagunkat) úgy, ahogy van, feltételek nélkül. Ha ez megvan, utána tedd föl újra ezt a kérdést.
Köszi a választ!
Abban maradtam én is, hogy tűrök. 1-2 havonta megtisztelem őket és kész. Amúgy nem is a személyes találkozásokkal van gond mert akkor elvagyunk nagyjából, csak az a ku.va telefon. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!