Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ilyen esetben mi a jó megoldás?

Ilyen esetben mi a jó megoldás?

Figyelt kérdés

Van egy nagyon nagyon jó barátnőm, szinte már testvéri szintű, csak nem lakunk együtt.

Lett neki a közvetlen környezetünkben (nap-mint nap érintkezek vele én is), egy másik barátnője is, és eljutottunk már-már odáig, hogy többet lóg vele mint velem, és nem tudom ilyen esetben az a jó, ha oké, innentől nem mondok el neki semmit, legyenek ők ilyen jó barátnők? Vagy egyszerűen szakítsam meg vele a kapcsolatot?

Ez így gyerekesnek hangzik, de nekünk majdnem olyan a kapcsolatunk, mint egy párkapcsolat, és ez a másik személy, tök hirtelen jött, és tök nem tudom sajnos az ilyen elfogadni a barátságba, ha ekkora barátságról van szó...

2017. okt. 12. 16:04
 1/10 anonim ***** válasza:
55%
Miért nem lógtok hármasban ezután?
2017. okt. 12. 16:09
 2/10 anonim ***** válasza:
96%
Miért ne lehetne neki másik barátnője is?
2017. okt. 12. 16:10
 3/10 A kérdező kommentje:

Na mert ő sem szereti, ha a közvetlen környezetünkben van valaki akivel én vagyok nagyon jó viszonyban.

Azért írtam rá a párkapcsolatot példának, mert ott nem annyira jellemző, hogy más nőkkel/férfiakkal van ugyanolyan viszonyban az illető, nálunk a barátságunkba van így, ráadásul féltékeny vagyok az ilyen dolgokra is, és már okot is ad, hogy 4-5 órákat lógnak együtt... Leginkább az a zavaró, hogy közvetlen környezetben vagyunk, lehetetlen elkerülni.

3-asba nem működik, a lány felém pl nem is nyit egyrészt, másrészt ez szerintem az esetek többségében nem működik, főleg, hogy hármasban sosem találkozunk, így meg elég érdekes lenne...

2017. okt. 12. 16:40
 4/10 anonim ***** válasza:
64%
Kénytelen vagy megosztozni rajta. Az is lehet, hogy már megunt, vagy a konkurensed újabb, érdekesebb. Ha az általad javasolt programokat sorra elutasítja, akkor sajnos le kell vonni belőle a következtetést. Nem megsértődve, hanem tudomásul véve az új helyzetet.
2017. okt. 12. 17:07
 5/10 anonim ***** válasza:
62%
Teljesen megértem. Kettesben, az egy igaz barátság. Hármasban, az már tömeg. Tök más a dolgok dinamikája.
2017. okt. 12. 17:16
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Hany evesek vagytok? Velem akkor tortent ez, amikor a legjobb baratnom es egy harmadik baratnonk hasonlo elethelyzetbe kerultek (parkapcsolat) en meg akkor neg mashol tartottam. De par honap alatt lecsengett, megbeszeltuk es most ugyanolyan joban vagyunk, mint elotte. Sot..
2017. okt. 12. 17:51
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha ti suliban/munkahelyen vagytok el jól, de szabadidejét már inkább vele tölti, akkor már az új csaj a közelebbi barátnője. De van ennek jó oldala is, több időd marad srácokra, szerelemre. Felesleges túlfilózni azt, hogy most nem egy srác miatt hanyagol, hanem egy csaj miatt, meg az is lehet, hogy köztük több is van.
2017. okt. 12. 18:29
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem sajátíthatsz ki egy másik embert.
2017. okt. 12. 19:10
 9/10 A kérdező kommentje:

Privátba is írtak:

Neked is köszönöm.

Utolsó: Nem erről van szó, ez oké, csak hát te megbíznál benne úgy, hogy közben egy másikkal ennyit együtt lóg, mindent elmernél, és kedved lenne ugyanúgy elmondani? Mert nem sajátíthatom ki, de dönthetek úgy, hogy akkor ennyi

2017. okt. 13. 20:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha tényleg annyira jó barátom, akkor miért ne bíznék benne? Többek között erről is szól az igaz barátság.
2017. okt. 13. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!