Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért van ez? (Kérdésed túl...

Miért van ez? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés

28 éves srác vagyok. Nem élek nemi életet vallási okból. Nagyon szeretnék barátokat, haverokat, ahogy más férfiaknak is van felnőtt korban is baráti körük. Szeretnék sporthoz edzőtársakat, haverokat. De mivel nem jelentenek témát nálam a nők, mindig homoszexuálisnak néznek a srácok, és a heteroszexuális férfitársadalom kiközösít. Pedig soha nem adtam rá okot. Ráadásul sem tesóim, sem unokatesóim, sem sógoraim nincsenek. Sem kamaszként, sem felnőtt fejjel nem tudom átélni, milyen dolog egy haveri körbe tartozni, vagy kosarazni, focizni, túrázni egyet a barátaimmal.

Pedig csak egy teljesen átlagos srác vagyok a sok közül, de teljesen sivár a társasági életem emiatt, csak otthon ülök, és ábrándozom egy normálisabb életről, de az elmúlt 10 évben nem sikerült még soha összehozni, csak a megalázásokat gyűjtöttem be...

Elegem van.

2017. szept. 8. 20:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
77%
Semmi köze az egyiknek a másikhoz. Egyik legjobb barátom 25 éves és még soha nem volt kapcsolata és nem is akar, de ez senkit nem is fog érdekelni. Nem ismerünk, nem tudjuk milyen a természeted, a stílusod, de valami oka van annak, hogy senki sem akar veled barátkozni. De az ok nem az, hogy még nem volt barátnőd, ez csak egy szánalmas kifogás, amit el akarsz hitetni magaddal és másokkal is.
2017. szept. 8. 21:00
 2/17 anonim ***** válasza:
68%

3.x-nél járok. Egy komoly kapcsolat (8 év) után, amiből nagyon csúnyán jöttem ki, megfogattam, hogy én már 1 nőert sem fogok hajtani, teperni stb stb. ezért bu□zinak néznek engem is. Csak én xarok bele, mert rudom, aki ennyiből annak gondol értelmileg nem ér fel egy sültkrumpli szintjére sem.

Teljesen jól lehet programozni egyedül, én is ugy szoktam, és ugy is szoktam isnerkedni, barátkozni...

Kitartast fel a fejjel....

2017. szept. 8. 21:15
 3/17 A kérdező kommentje:

A természetem: introvertált vagyok, de ha jól érzem magam, ki tudok nyílni. Alapból nagyon őszinte a természetem, mindig minden az arcomra van írva, nem tudok, nem szeretek hazudni, nagyot mondani stb, de akarattal csak akkor vagyok bántóan őszinte, ha rászolgált az illető.

A helyzetet félreérted, mert többször is próbáltam már haverokat szerezni, de a barátságok kétféle képpen végződtek néhány hét vagy hónap után. Egyik féle kimenetel (egy kivételével mindig): előbb-utóbb vagy nyíltan rákérdeztek, hogy meleg vagyok-e, és emiatt annyira megalázva éreztem magam, hogy én szakítottam meg a haverkodást, vagy pedig csak burkoltan célozgattak erre, és ők keztek egyre tartózkodóbbá válni, és az egész kölcsönösen kellemetlen lett.

Másik féle kimenetel (Szerencsére összesen csak egyszer fordult elő): mint kiderült, a haver biszex volt, és egyszer csak nyomulni kezdett, mert azt hitte, vevő leszek rá.

Tehát egyértelműen van összefüggés.

Mielőtt kérdeznétek: Nem nézem meg a férfiakat, nem teszek rájuk megjegyzéseket, nem vagyok feminin alakat, bár alacsony vagyok, és a viselkedésem, az öltözködésem sem ilyen. Konzervatív gondolkodású, és visszafogott srác vagyok. Azt tény, hogy látom, ha valaki jóképű, vagy jól néz ki, de olyankor arra vágyom, hogy bárcsak én is hasonlítanék rá, de az ő testére nem vágyom. És ha látom, akkor sem teszek megjegyzést rá véletlenül sem…

2017. szept. 8. 21:15
 4/17 anonim ***** válasza:
93%

Azt írod, hogy "Pedig csak egy teljesen átlagos srác vagyok a sok közül", de nincs igazad. A szexuális vágy kiélése nagyon fontos szelete az életnek és te ebben igenis különbözöl mindenkitől, ezért bizonyos dolgokhoz nem tudsz hozzászólni, nincs tapasztalatod és nyilván azt látod, hogy ez a téma foglalkoztatja a többieket, akik csak annyit látnak az egészből, hogy valami nincs rendben veled.

Ha megkérdezik, meleg vagy-e, elmondod, hogy vallási okok miatt nem élsz nemi életet? Megpróbálod a legnagyobb természetességgel elmagyarázni nekik az okát vagy csak tiltakozol, hogy nem, te nem vagy meleg? Ha elmagyarázod, úgy érzed, képes vagy teljes természetességgel megtenni? Mit gondolsz, aki meghallgat, a magyarázatod után vajon egy egyszerű srácot lát, aki nem kefél vagy egy vallásos csodabogarat?

2017. szept. 8. 21:48
 5/17 A kérdező kommentje:

#4, nekem csak az a bajom az általad vázoltakkal (pontosabban a realitással, amit vázolsz) hogy olyan érzésem lett, mintha a farok csóválná a kutyát:

mert:

- Miért is kell egymás nemi életével foglalkozni? - Igen, a média egyre inkább erre hangolja az embert, de ez valójában magánügy kellene hogy legyen. Nem állítom, hogy nem normális dolog, ha haverok között szóba kerül - de csak az alapján, ha valaki kerüli a témát, miért kell rögtön megbélyegezni? Én eleve szemérmesen állok hozzá az ilyesmihez. Én is tudnék attól még szexuális impulzusokról dumálni, hogy nem megyek a vágyaim után, hiszen egészségesen működő férfi testem van. De nem teszem, mert nem tartom társasági témának a dolgot.

- Ha őszinték vagyunk, a mai világban - bármi is legyen z indíték - van rá esély, hogy ne tartsák csodabogárnak azt, aki nem kefél? Lassan már az is csodabogárnak számít, aki csak kefél, és nem hódol mellette különböző perverzióknak, vagy nem kíváncsi, biszex, és sorolhatnám...Az emberek zömét totálisan az ösztönlényük határozza meg, ami valamelyest talán régen is igaz volt a férfiakra, de legalább nem volt divatos és helyénvaló dologként beállítva, mint manapság

- Végül, miért is kellene bárkinek elszámolnom (még egy barátnak sem, nemhogy egy havernak) életem legszemélyesebb és legnehezebb döntéseiről?...

2017. szept. 8. 22:11
 6/17 anonim ***** válasza:
56%
Mit csinálsz a nemi vággyal? Mit érzel, ha meglátsz egy vonzó nőt? Vagy már olyan a gondolatvilágod, hogy nem jön az a gondolat, ami általában jön, mert jön egy férfinál? Miket szoktál álmodni? (Szexről?)
2017. szept. 8. 22:27
 7/17 A kérdező kommentje:

Ha elhatározod, hogy önmegtartóztatásban élsz (és szerintem nagyjából mindegy, mi ennek a tárgya) az egy folyamat.

Az elején nehéz, sok a kísértés, és sok akaraterő és elszántság kell hozzá, hogy ellenállj neki. Aztán egyre természetesebbé válik, hogy nem képezi az életed részét az adott dolog, és egy idő után szinte teljesen immunissá válsz.

Persze ahogyan egy absztinens ex-alkoholista sem megy kocsma közelébe, úgy én is kerülöm a direkt, erős kísértéssel járó, és elkerülhető helyzeteket. Pl. ha szembejön az utcán valaki, aki vonzó a számomra, akkor nem kezdem el stírölni, hanem ellenkezőleg, másfelé nézek, vagy elterelem a gondolataimat.

Szexuális álmaim meg sose voltak.

2017. szept. 8. 22:39
 8/17 A kérdező kommentje:
A nemi vágy fizikai részéről meg azt hihetnéd, férfiaknál befolyásolhatatlanul működésbe jön. De ez sem igaz. Én azt a részét már kamaszként leküzdöttem, akkor még szimplán azért, mert rettentően szégyelltem magam miatta, és féltem, hogy esetleg látható mások számára.
2017. szept. 8. 22:48
 9/17 anonim ***** válasza:
57%

miert nem probalsz olyanokkal ismerkedni, akik a te vallasod kovetoi

kizart, hogy egyedul vagy az egesz orszagban, es az is kizart, hogy ne lenne valami gyulekezo helye, felekezet, templom, klub, akarmi, ahova a veled egyezo beallitottsagu emberek jarnak

veluk tudnal csak igazan haverkodni, mert ha valaki, akkor ok abszolut megertik, hogy miert nem beszelsz a sexrol es miert tartozkodsz tole

keress forumokat, adj fel hirdetest, mittomen, de valahogy talald meg azt a reteget, akik olyanok mint te

2017. szept. 8. 23:07
 10/17 A kérdező kommentje:

#5 Semmi extrém vallásra ne gondolj, a nagy monoteista vallások egyikét követem, és direkt nem nevezem meg konkrétan, mert bármelyik is lenne az, nem általános előírása egyiknek sem az önmegtartóztatás, de nekem személy szerint mégis ez a leghelyesebb, amit tehetek.

Csakhogy habár ezt a vallásos emberek talán megértenék, a hétköznapokban jelenleg sokkal több a nem vallásos, vagy csak névleg vallásos ember, mint a valódi, mélyen hívő, filozófikusan gondolkodó ember.

Valószínűleg azoknak a haveroknak a nagy többsége is, akik eddig kiközösítettek, elutasítottak, névleg vallásos volt.

Nincs összefüggés.

2017. szept. 8. 23:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!