Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Jogos, hogy a legjobb barátnőm...

Jogos, hogy a legjobb barátnőm megsértődött ezen? Miért nem lehet 1-2 órára az apukára hagyni a babát?

Figyelt kérdés

Múlt héten volt a 20. születésnapom. Szeretem a felhajtást és a buli rész előtt volt a legközelebbi barátnőimmel egy vacsora, tizenhárman voltunk. A legjobb barátnőmnek van egy 2 hónapos kislánya és emiatt ugye eléggé megváltozott az élete...

Alapból zavart már kicsit, hogy mindig csak az ő és a baba dolgairól lehetett beszélni, ha találkoztunk/FaceTimeoztunk/chateltünk, vagy sosem tudott elszakadni akár 15 percre a babától, hiába volt ott a férje, a nagyik, vagy bárki. Elhívtam a vacsorára is, megígérte, hogy jönni fog, ha már a bulin nem tud maradni.

De azt nem mondta, hogy a babát is hozza és ez eléggé meglepett...

Szeretem, ha a szülinapom rólam szól, rám figyelnek az emberek, de a kicsi miatt ez nem éppen így volt, főleg hogy nyűgös volt és kb végig sírt, nyöszörgött, valakinek mindig kellett a babakocsit tologatnia. Végig az volt, hogy mi van vele, miket csinálnak napközben, én szerintem haza is jöhettem volna... Utána elmentek és visszaállt a "rend", de ez akkor is rosszul esett. Hiszen tudja, hogy minden évben ez a kedvenc napom/hetem és hogy azt akarom, hogy ilyenkor minden rólam szóljon. Nem akartam beszélni vele erről, de ma már nem bírtam a 25. babás videó megnézése után és elmondtam neki, hogy rosszul esett, hogy bejelentés nélkül hozta a babát, meg hogy mostanában meg sem hallgatja, hogy velem mi van, csak az van, hogy a baba éjszaka 3 óra helyett 4 és felet aludt, vagy hogy nem kis kört sétáltak reggel, hanem nagyot. Erre kiakadt, hogy én nem értem meg őt, hogy neki már a baba az élete és nem fogja az én kedvemért magára hagyni. Nem is mondtam, hogy hagyja egyedül, de szerintem a gyereke is jobban érezte volna magát este 8-kor a saját környezetében, csendben, nem idegenekkel körülvéve, nyűgösen egy tök idegen helyen...

2017. júl. 22. 21:36
1 2 3 4
 31/39 anonim válasza:
50%
Uolsónak, szerintem a barátnő is egy közel ennyi idős "gyerek", aki még nem tudja megítélni, hogy kell egyes szituációkban "viselkedni".
2017. júl. 23. 08:04
 32/39 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem anyuka csak szertett volna elmenni a barátnője szülinapi vacsorájára, mivel egy gyerekszületéstől nem áll meg az élet, csak átalakul. Egy kéthónapos gyerek nagyjából és egészében kitölti anyu-apu életét, totálisan érthető, ha jelenleg a baba foglalkoztatja az anyját leginkább. Más kérdés, hogy ezt valóban nem ártott volna közölni a kérdezővel, mert ő láthatóan nem tud egy pici baba érkezésével mit kezdeni. A barátnője felnőttnek nézte, itt hibázott.
2017. júl. 23. 09:30
 33/39 anonim ***** válasza:
15%

A barátnő még annyira sem felnőtt. Gyereket szült de gőze nincs mit kell vele csinálni a dicsekvésen kívül. Az étterembe a lrgnagyobb bunkóság csecsemőt vinni. Ha én mint vendég ott lettem volna, biztos megkértem volna, hogy távozzanak vagy én hagytam volna ott mindent. Ja. 35 éves anyuka vagyok.

2 hónapos gyerek eszik, alszik 2-3 órára simán ott hagyható.

2017. júl. 23. 11:24
 34/39 anonim ***** válasza:
29%

A barátnő pártját párotolók közül elgondolkozott már valaki azon, h miért "tiltják ki" egyre több helyről a kisgyeremeseket?Miért van egyre több felnőtt barát étterem és szálloda? Pont az ilyen mentalaitású, felfogású és gondolkodásmodú emberek miatt mint amilyenek ti vagytok. Akik azt hiszik, azért mert gyereket szültek ők bármit megtehetnek, nekik mindent lehet?nem kell tekeintettel lenniük a környezeteükre, esetleg a gyermektelenekre?Egy frászkarikát.

A kérdezőt tinizitek és gyerekezitek le, h nem ért egyet azzal, hogy egy 2 hónapos sírós csecsemőt, éjszaka egy étterembe vacsorázni vigyen az anyja, huszonéves szülinapozosok közé?Gondolkozzatok már egy kicsit!

egy 3 gyerekes

2017. júl. 23. 13:02
 35/39 anonim ***** válasza:
53%

Nehogy már ne lehessen babával menni étterembe... Uristen milyen felfogású emberek vannak itt :o

Ok, ordító, nyugos csecsemőt értelemszerűen ne vigyenek, de pl egy alvó babával miért ne lehetne elmenni?

Számtalanszor voltam a férjemmel így kajalni több helyen is, a gyerek szunyalt a babakocsiban, senkit nem zavartunk.

Az más, ha folyamatosan ordít és nem tudom megnyugtatni, nyilván inkább hazaviszem. De azért elég szélsőséges ,h egyesek szerint gyerekkel már be se lépjünk sehova babával....

2017. júl. 23. 22:10
 36/39 anonim ***** válasza:
0%

nem olvastál figyelmesen, itt síró, nyüglődő csecsemőről volt szó, aki zavarta a többi vendéget is. Ki-be kellett vele járkálni.

Az magától érthetődik, hogy egy babakocsiban békésen alvó babát vagy egy nyugodt gyereket lehet étterembe vinni. Nem sok éretlem volt a hozzászólásodnak :)

2017. júl. 24. 09:16
 37/39 anonim ***** válasza:
26%

Én jogosnak tartom a kiakadást részben.

Amiben sok válaszolónak igaza van, hogy tekintettel lehettél volna a helyzetére vagy legalább arra, hogy tudod, hogy mennyire nem tud elszakadni a kölöktől még bezélgetés erejéig sem, szóval sejthetted, hogy hozza. Még idejében kellett volna megbeszélni. Plusz azért anyuka ide, anyuka oda, aki étterembe odavisz több órára egy bömbölő csecsemőt, az egy tahó, már bocsánat. Lehetne tekintettel a többi vendégre és az ünnepeltre is.

2017. júl. 24. 10:52
 38/39 anonim ***** válasza:

Az étterembe a lrgnagyobb bunkóság csecsemőt vinni. Ha én mint vendég ott lettem volna, biztos megkértem volna, hogy távozzanak vagy én hagytam volna ott mindent.

Erre válaszoltam nagyokos. Ő nem írta, hogy síró csecsemőt csak annyit, hogy csecsemőt (bármilyét gondolom)...és ő egy anyuka. Gratulálok neki.

Egyébként meg, előfordulhat, hogy egy nyugodt alvó babával indulok és rosszul kel, a kaját épp most hozzák ki... akkor hagyjak ott csapot papot?

Ennyit elviselhet bármelyik felnőtt ember, ahogyan én is el viselem a zajos tiniket, meg a bagósokat (mert hogy kiülős helyeken gyakran előfordul ,h én is szívom a füstöt dohányzó hely ide vagy oda) stb. Tolerancia. Azzal pedig egyetértek, hogy siro /nyugos /hasfajos stb babát nem viszek sehova, főleg nem sok ember köze, h meg az ingerek is frusztrálják....de ez már valóban az anyuka hülyesége volt. Én sajnáltam volna a helyében a gyereket.

2017. júl. 24. 22:12
 39/39 anonim ***** válasza:
26%

Teljesen megértem a kérdezőt.

Én agybajt kapnék ha a szülinapi bulimra, ami rólam szól,nekem lett szervezve beállítana egy barátnő egy csecsemővel. Akkor lett volna benne annyi gerinc, hogy megkérdezi hogy viheti e a babát. Mert inkább egy üres szék mint egy rinyáló baba akivel csak a nyűg van.

Ha alszik meg elvan, nyugodt baba az megint más.

De mondjuk ha az én gyerekem lett volna, akkor lett volna bennem annyi korrektség, hogy ha már nem tudom kezelni a gyereket, akkor boldog születésnapot kívánok és hazafelé veszem az irányt.

De való igaz, ha a baba az apjával vagy a nagyszülőkkel marad egy-másfél órára, az nem a világ vége.

2017. júl. 25. 12:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!