Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Jogos, hogy a legjobb barátnőm...

Jogos, hogy a legjobb barátnőm megsértődött ezen? Miért nem lehet 1-2 órára az apukára hagyni a babát?

Figyelt kérdés

Múlt héten volt a 20. születésnapom. Szeretem a felhajtást és a buli rész előtt volt a legközelebbi barátnőimmel egy vacsora, tizenhárman voltunk. A legjobb barátnőmnek van egy 2 hónapos kislánya és emiatt ugye eléggé megváltozott az élete...

Alapból zavart már kicsit, hogy mindig csak az ő és a baba dolgairól lehetett beszélni, ha találkoztunk/FaceTimeoztunk/chateltünk, vagy sosem tudott elszakadni akár 15 percre a babától, hiába volt ott a férje, a nagyik, vagy bárki. Elhívtam a vacsorára is, megígérte, hogy jönni fog, ha már a bulin nem tud maradni.

De azt nem mondta, hogy a babát is hozza és ez eléggé meglepett...

Szeretem, ha a szülinapom rólam szól, rám figyelnek az emberek, de a kicsi miatt ez nem éppen így volt, főleg hogy nyűgös volt és kb végig sírt, nyöszörgött, valakinek mindig kellett a babakocsit tologatnia. Végig az volt, hogy mi van vele, miket csinálnak napközben, én szerintem haza is jöhettem volna... Utána elmentek és visszaállt a "rend", de ez akkor is rosszul esett. Hiszen tudja, hogy minden évben ez a kedvenc napom/hetem és hogy azt akarom, hogy ilyenkor minden rólam szóljon. Nem akartam beszélni vele erről, de ma már nem bírtam a 25. babás videó megnézése után és elmondtam neki, hogy rosszul esett, hogy bejelentés nélkül hozta a babát, meg hogy mostanában meg sem hallgatja, hogy velem mi van, csak az van, hogy a baba éjszaka 3 óra helyett 4 és felet aludt, vagy hogy nem kis kört sétáltak reggel, hanem nagyot. Erre kiakadt, hogy én nem értem meg őt, hogy neki már a baba az élete és nem fogja az én kedvemért magára hagyni. Nem is mondtam, hogy hagyja egyedül, de szerintem a gyereke is jobban érezte volna magát este 8-kor a saját környezetében, csendben, nem idegenekkel körülvéve, nyűgösen egy tök idegen helyen...

2017. júl. 22. 21:36
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
50%
Teljesen igazad van. Eleve ekkora gyereket normális ember nem visz étterembe, mert a többi embernek az idegeire megy. 1-2 órára simán otthon lehet hagyni apával. Barátnőmnek 30. szülinapja volt mikor ekkora volt kb a fiam. Elmentem. Megértette, hogy csak 1,5 órát tudok maradni, mert fél óra volt az út haza és, hogy bem iszom mert szoptatok, de elmentem és jók éreztük magunk. Nekem is jó volt egy kis kikapcsolódás. Mondjuk én eleve nem csak a gyerekről tudtam beszélni. Felnőtt nő maradtam.
2017. júl. 23. 02:41
 22/39 anonim ***** válasza:
45%

Én is megértem a kérdezőt. Azt nem, hogy minek kerít ekkora feneket egy születésnapnak, ez talán a neveltetéséből adódhat, lehet, hogy a szülei leszarták és most kompenzál, vagy épp túlságosan körülimádták ilyenkor. Ezt nem tudhatjuk.

Az viszont tényleg idegesítő lehet, amikor a másiknak be nem áll a szája ilyenkor erről a témáról, és azt hiszi, te csak arra vagy jó, hogy őt hallgasd. Ennyi erővel ő is ugyanolyan önző, csak könnyebben talál rá mentséget. Simán beleférne, ha beszélnétek róla és rólad is.

Ha közel van, én elmentem volna kicsit, max nem maradtam volna sokat, ha valamiért mégse jött volna össze, akkor nyilván maradtam volna otthon. Emlékszem anno gyerektelenként nagyon idegesítő volt a dobhártyarepesztő üvöltés, amikor étteremben voltunk, senkinek sem hiányzott.

Én a helyedben hanyagolnám ezt a barátságot, amíg anyuka ilyen állapotban van. Megbeszélheted vele újra, de nem hiszem, hogy most felfogja, mi a probléma.

2017. júl. 23. 06:18
 23/39 anonim ***** válasza:
78%

Ez a Gyerekvallalas-neveles temakor, a kerdezo es hivei miert is nem a Tinik temakorben vannak?

Nincs az anyuka ragyogyulva a gyerekre, hanem neki most a pici a prioritas. Ugy, ahogy a kerdezonek a partik, o meg arra van ragyogyulva. Csak epp egy kisbaba ezerszer nagyobb dolog, mint egy "zabaljunk, basszunk be es juhuu 1 evvel idosebb lettem" este.

Ennyi. Nem kell bonyolitani. A kerdezo baratkozzon tinilanyokkal, az anyuka baratno meg felnottekkel.

2017. júl. 23. 07:09
 24/39 anonim ***** válasza:
74%

40 felé közeledek, 3 gyerekem van és megértem a kérdezőt.

Amikor beszéltetek a szülinapodról szóba jött ez a "probléma", hogy mi lesz a babával?Egyáltalán beszéltetek róla?

1. onnan indult a baj, h szerintem te természtesenek vetted, h nem hozza a babát, ő meg természtesen vette, h viszi és ezt nem beszéltétek meg. Szóval ezt ne úgy képzeld el, h ő szántszándékkal belerondított a szülinapodba, csak szerintem fel sem merült benne, h baba nélkül megy. De mostmár tudod, h gyerekes barátoknál mindig előre tisztázni kell, h mi lesz a gyerekkel.

2. Ha tényleg 5 percre volt az étterem, és volt olyan a babával akivel napi kapcsoltabn van, férj, nagyi, testvér stb, akkor tényleg megtehette volna, h gyerek nélkül megy, max. ha van valami gond, hazamegy. 5 percig tart kb. egy zuhany is, szóval ebben teljesen igazad van.

3. ha a többi vendéget is zavarta az étteremben akkor minél előbb haza kellett volna mennie, nem tudhatod, h mellettetek kik ültek, lehet, h nekik van 1-2-3 gyerekük, akik pont azért bízták őket másra, h gyereksírás nélkül nyugodtan tudjanak vacsorázni. Egy 2 hónapos síró csecsemő nem étterembe való, ahová mások kikapcsolódni, szórakozni járnak.

4. Igen vannak olyan emberek nemcsak 20 évesen, (az én apósom is így van ezzel, pedig ő már a 70-hez közelít) akik szeretik, ha körülöttük forog a világ a szülinapjukon.

5. nagyon jó, h felhívtad a figyelmét a problémára, de az nem mindegy, h milyen stílusban tetted (ahogy már előttem néhányan kifejtették :)). Azt tudnod kell, h nagyon sokan belesnek ebbe a hibába, h másról nem képesek beszélni csak a babáról és nélküle megáll az életük. (lásd 5 perces távolsára sem tudott a baba nélkül elmenni.) valoszinű ő is ilyen, én azt tanácsolom, h probálj türelmes lenni hozzá, de hívd fel ezekre a hibákra a figyelmét a jövőben is. KEDVESEN!!!!

2017. júl. 23. 07:18
 25/39 anonim ***** válasza:
63%
A 6 éves lányom is szereti, ha a szülinapján ő van a középpontban. Tavaly kicsit nyűgös volt, de neki még jól áll, na de nem egy 20 évesnek. Majd jövőre bepótolod.
2017. júl. 23. 07:22
 26/39 anonim válasza:
75%

Én sose értettem az ilyen problémákat. Ha tnyleg barátnők lennétek akkor túlbonyolítás nélkül megbeszéltétek volna ezt. De innen is látszik, h csak látszat barátság van köztetek. 13legjobb legközelibb bnő, ugyan már.. 20évesen hiszel még a mesékben? még mindig gyerek vagy.

Máskor nyisd ki a kicsi szádat édes, h annak a napnak hétnek csak rólad kell szóljon, azt akarod, h veled foglalkozzanak.

A barátnődet és téged se értelek. Minek kell egy ilyen pici gyereket étterembe vinni másrészt folyton a gyerekről áradozni.. Ugyan abban a cipőben vagy vele annyi különbséggel, h te azt akarod, h téged tutujgassanak, rólad, veled beszéljenek és csak is veled foglalkozzanak. Semmivel se vagy külömb nála. Annyi, h egy baba fontosabb mint egy szülinap.

Jólenne ha egy kicsit ezt az énközpontú mentalitást egy kicsit helyreraknád magadban, mert az élettől kapni fogsz pár pofont.

2017. júl. 23. 07:33
 27/39 anonim ***** válasza:
71%
Pont az ilyen típusú anyukák mint a kérdező barátnője szoktak pár hónapos baba mellől ide irogatni, h magányos vagyok, a babán kívül nincs társaságom, a nemgyerekes barátnőim elfordultak tőlem, nem hívnak sehova, nincs senki akivel beszélgethetnék stb.
2017. júl. 23. 07:46
 28/39 anonim ***** válasza:
69%
Nyilván nem azért vitte magával a babát, hogy elvegye a figyelmet rólad..
2017. júl. 23. 07:49
 29/39 anonim ***** válasza:
57%
Húszéves gyerek vagy, nyilván nem érted meg egy friss kismama helyzetét. Nem baj, elnézhető még neked a dolog. Majd mikor lesz egy kisbabád, gondolj vissza erre a szitura.
2017. júl. 23. 07:57
 30/39 anonim válasza:
82%

Az tény, h nekem is kicsit énközpontúnak hat a kérdező, ez vitathatatlan.

De attól még én nem érzem magam tininek, h nem tartom jónak, ha valaki egy 2 hónapos sírós csecsemőt este étterembe visz. 2 lehetőség lett volna: vagy elmegy gyerek nélkül és tényleg arra a kis időre másra bízza, vagy el sem megy.

2017. júl. 23. 08:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!