Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Jogos, hogy a legjobb barátnőm...

Jogos, hogy a legjobb barátnőm megsértődött ezen? Miért nem lehet 1-2 órára az apukára hagyni a babát?

Figyelt kérdés

Múlt héten volt a 20. születésnapom. Szeretem a felhajtást és a buli rész előtt volt a legközelebbi barátnőimmel egy vacsora, tizenhárman voltunk. A legjobb barátnőmnek van egy 2 hónapos kislánya és emiatt ugye eléggé megváltozott az élete...

Alapból zavart már kicsit, hogy mindig csak az ő és a baba dolgairól lehetett beszélni, ha találkoztunk/FaceTimeoztunk/chateltünk, vagy sosem tudott elszakadni akár 15 percre a babától, hiába volt ott a férje, a nagyik, vagy bárki. Elhívtam a vacsorára is, megígérte, hogy jönni fog, ha már a bulin nem tud maradni.

De azt nem mondta, hogy a babát is hozza és ez eléggé meglepett...

Szeretem, ha a szülinapom rólam szól, rám figyelnek az emberek, de a kicsi miatt ez nem éppen így volt, főleg hogy nyűgös volt és kb végig sírt, nyöszörgött, valakinek mindig kellett a babakocsit tologatnia. Végig az volt, hogy mi van vele, miket csinálnak napközben, én szerintem haza is jöhettem volna... Utána elmentek és visszaállt a "rend", de ez akkor is rosszul esett. Hiszen tudja, hogy minden évben ez a kedvenc napom/hetem és hogy azt akarom, hogy ilyenkor minden rólam szóljon. Nem akartam beszélni vele erről, de ma már nem bírtam a 25. babás videó megnézése után és elmondtam neki, hogy rosszul esett, hogy bejelentés nélkül hozta a babát, meg hogy mostanában meg sem hallgatja, hogy velem mi van, csak az van, hogy a baba éjszaka 3 óra helyett 4 és felet aludt, vagy hogy nem kis kört sétáltak reggel, hanem nagyot. Erre kiakadt, hogy én nem értem meg őt, hogy neki már a baba az élete és nem fogja az én kedvemért magára hagyni. Nem is mondtam, hogy hagyja egyedül, de szerintem a gyereke is jobban érezte volna magát este 8-kor a saját környezetében, csendben, nem idegenekkel körülvéve, nyűgösen egy tök idegen helyen...

2017. júl. 22. 21:36
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
77%

Hú, brutális a stílusod. Nevetséges hozzáállás, az életben nem barátkoznék egy ilyen önimádó, önző emberrel.

Másrészt, imádom ezt a dumát, hogy csak a gyerekről tud beszélni... Belegondoltál te abba, hogy ilyenkor az ember éjjel-nappal csak a gyerekkel van? Mégis, mi másról kellene beszélni, ha semmi más inger nem éri, nem történik semmi, ahol a gyerek nincs ott... Mindemellett én pl. mindig igyekszem, hogy ne beszéljek túl sokat a gyerekemről a barátnőmnek és kicsit szégyellem magam, mikor mégis megteszem, de könyörgöm, 24 órában csak vele vagyok...

2017. júl. 22. 22:08
 12/39 A kérdező kommentje:

Még jó, hogy nem azért írtam ki ide kérdést, hogy új barátnőket szerezzek... :D

Elhiszem, hogy unalmas neki otthon, meg fura váltás az eddigi élete után. De az én életem nem állt meg és ha mondjuk próbálok beszélni vele a problémáimról, vagy hogy mi történt velem, akkor ne az legyen már a válasz, hogy "majd elmesélheted később, de előbb nézd ezt a videót"... Eddig nem mondtam semmit a napi minimum 20-25 képre, amiket küldözget, meg a videókra, de én semmit nem tudok vele már megbeszélni.

Mert oké, mondja el, próbálok én is reagálni rá, de akkor hallgasson meg engem is ugyanúgy, ahogyan én őt.

2017. júl. 22. 22:18
 13/39 anonim válasza:
66%

Undorító a stílusod. Nem tudom kinek hiszed magad, hogy neked szülinapod van, akkor álljon meg az élet és mindenki veled legyen elfoglalva? Biztos, hogy nem barátkoznék veled!!!

Ahogy neked a szülinapod, úgy neki a babája a fontos. Amúgy kicsit nagyobb dolog egy baba, mint egy szülinap.

2017. júl. 22. 22:23
 14/39 anonim ***** válasza:
79%

Igeny szerint szoptatott babat az ember nem hagy magara 2 honaposan. Es hidd el, ha nem ment volna a lany, akkor ugyanigy itt rinyalnal mint minusz IQ-ju csitri, hogy mi az hogy nem ment el o is a fenekedet kinyalni a szuletesnapodon.

A szulcsinapcsi gyerekkorban megertem hogy ekkora rinyalast okoz, de hogy 20 eves felnottkent itt tarts, szerintem tiszta szegyen.

Nem vagy Te jo baratno, szegeny csaj jobban jarna ha ugy megsertodnel ra, hogy tobbe szoba sem allnal vele. Baratkozz 14-15 eves libucikkal, az a Te kozeged lenne. A sok magamutatogato, magat unnepelteto egoista tinipicsu kozott lehetne csillivilli szulcsinapcsid.

2017. júl. 22. 22:52
 15/39 anonim ***** válasza:
69%

De bírom ezeket az "önző vagy" hozzászólásokat.

Nem,a kérdező nem önző,szimplán tudja,hogy mit akar,és vannak olyan szituációk,amikor nem kíván alkalmazkodni.

Nehogy már azért,mert valaki gyereket szül,onnantól mindenkinek hozzá kelljen alkalmazkodnia.

Vannak olyan rendezvények,ahova nem lehet gyereket vinni,ez van.

A kérdezőnek joga van olyan bulit szervezni,amilyet akar,főleg úgy,hogy feltételezem ő fizetett mindent.

Ha ő felnőtt bulit szervez,akkor az olyan buli lesz,és a meghívottaknak ehhez kell alkalmazkodni,vagy éppen tudomásul venni a szabályokat,és nem el menni.

Viszont kérdező,te is vétettél elég sok tipikus női hibát.

1,Ha eleged van ebből a témából,akkor miért nem lehet szólni,még akkor,amikor nem robbansz szét az idegtől?

A másik honnan tudja,hogy te mit érzel?

2,Ha bulit szervezel,és ennyire pontosan tudod,hogy milyen akarsz,akkor azt a vendégekkel is közölni kell.

Vagy ráírod a meghívóra,hogy felnőtt buli,gyerekek kizárva(nyilván nem így,hanem normálisan,udvariasan megfogalmazva)vagy ha csak egy embert érint,akkor vele megbeszéled,hogy szívesen látnád a bulidon,de felnőtt rendezvényt szeretnél,ezért ha megtudja oldani,akkor jöjjön el egyedül,ha nem tudja megoldani,és inkább a babával maradna,azt is megérted,pont.

Utólag "okoskodni" hülyeség.

Senki nem gondolatolvasó,nem filmben vagyunk,ha problémád van,vagy akarsz valamit,akkor szólj.

2017. júl. 22. 22:54
 16/39 anonim ***** válasza:
63%

Az én szulinapom..

Az én kedvemert...

minden rólam szól...

Az én kedvenc napom...

Mi történt velem...

Mindenki rám figyel...

Velem mi van...

Nem vagy kicsit én központú?! :D

2017. júl. 22. 22:57
 17/39 anonim válasza:
66%
Remélem megszabadul tőled a barátnőd. Te minden vagy, csak nem barátnő, szánalom...
2017. júl. 22. 23:10
 18/39 anonim ***** válasza:
60%

Az ő élete pont hogy nem állt meg, jobban pörög, mint neked a bulik mellett, hidd el. Hihetetlen gyorsan felnőnek a gyerekek, s minden nap egy csoda, még ha fárasztó egy csoda is. Nem kell sajnálnod őt.

Egyébként legközelebb jobban kommunikáld az óhajodat, és akkor nem ér meglepetés.

Persze lehet az apjára hagyni egy gyereket, ugyanolyan szűlő ő is, jó is ha rendesen kiveszi a részét, de...

egy 2 hónapost még nem olyan szívesen hagy ott az ember, ha nem muszáj. Még akkor sem, ha tápszeres, hisz nem csak az etetés idején hiányolhatja az anyját (és fordítva: az anya a babáját).

Ha minimum félévesről vagy nagyobbról lenne szó, érthetőbb lenne a problémád.

De a barátnőd épphogy csak túljutott a gyerekágyas idószakon, pont hogy megköszönhetnéd, hogy még így is beugrott.

2017. júl. 22. 23:27
 19/39 anonim válasza:
55%

én megértem a kérdezőt. Gondolom mostanában mindig csak a babababababa, egy kérdés se, hogy "veled mi van?". Plusz ha ott egy csecsemő, már csak illendőségből is illik vele foglalkozni, tologatni, tutujgatni. Igazán lehetett volna annyi a barátnőben, hogy otthonhagyja, ami - ahogy a kérdező leírta - csigatempóban is 5 percre van a vacsora helyszínétől, vagyis ha siet, kb 2 perc alatt otthon tudott volna lenni.

Ha másik városba kell utazni, akkor megérteném (bár én akkor inkább nem megyek, vagy jön a férjem, és sétálnak egy órácskát a babával, míg én beszélgetek egy kört a csajokkal), de így, hogy egy köpésre se ment el a gyerek nélkül... Nem értem én ezt a mai divatot, hogy rá kell gyógyulni a gyerekre, mer különben szaranya...

2017. júl. 22. 23:44
 20/39 anonim ***** válasza:
57%
Kellene a fenenek egy ilyen onzo nyavogos baratno, mint te. Hany eves is vagy ?
2017. júl. 22. 23:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!