Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Jogos, hogy a legjobb barátnőm...

Jogos, hogy a legjobb barátnőm megsértődött ezen? Miért nem lehet 1-2 órára az apukára hagyni a babát?

Figyelt kérdés

Múlt héten volt a 20. születésnapom. Szeretem a felhajtást és a buli rész előtt volt a legközelebbi barátnőimmel egy vacsora, tizenhárman voltunk. A legjobb barátnőmnek van egy 2 hónapos kislánya és emiatt ugye eléggé megváltozott az élete...

Alapból zavart már kicsit, hogy mindig csak az ő és a baba dolgairól lehetett beszélni, ha találkoztunk/FaceTimeoztunk/chateltünk, vagy sosem tudott elszakadni akár 15 percre a babától, hiába volt ott a férje, a nagyik, vagy bárki. Elhívtam a vacsorára is, megígérte, hogy jönni fog, ha már a bulin nem tud maradni.

De azt nem mondta, hogy a babát is hozza és ez eléggé meglepett...

Szeretem, ha a szülinapom rólam szól, rám figyelnek az emberek, de a kicsi miatt ez nem éppen így volt, főleg hogy nyűgös volt és kb végig sírt, nyöszörgött, valakinek mindig kellett a babakocsit tologatnia. Végig az volt, hogy mi van vele, miket csinálnak napközben, én szerintem haza is jöhettem volna... Utána elmentek és visszaállt a "rend", de ez akkor is rosszul esett. Hiszen tudja, hogy minden évben ez a kedvenc napom/hetem és hogy azt akarom, hogy ilyenkor minden rólam szóljon. Nem akartam beszélni vele erről, de ma már nem bírtam a 25. babás videó megnézése után és elmondtam neki, hogy rosszul esett, hogy bejelentés nélkül hozta a babát, meg hogy mostanában meg sem hallgatja, hogy velem mi van, csak az van, hogy a baba éjszaka 3 óra helyett 4 és felet aludt, vagy hogy nem kis kört sétáltak reggel, hanem nagyot. Erre kiakadt, hogy én nem értem meg őt, hogy neki már a baba az élete és nem fogja az én kedvemért magára hagyni. Nem is mondtam, hogy hagyja egyedül, de szerintem a gyereke is jobban érezte volna magát este 8-kor a saját környezetében, csendben, nem idegenekkel körülvéve, nyűgösen egy tök idegen helyen...

2017. júl. 22. 21:36
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
65%
Hihetetlenül önző és gyerekes vagy.
2017. júl. 22. 21:39
 2/39 A kérdező kommentje:
Lehet, de szeretem, ha a szülinapomon én vagyok a középpontban. Plusz elég kellemetlen volt, hogy az étteremben szinte mindenki a mi asztalunk felé pillantott folyamatosan, hogy vajon mikor lesz végre egy kis csend.
2017. júl. 22. 21:41
 3/39 anonim ***** válasza:
88%

Megértelek. Nekem is a babám az életem értelme, viszont mindig figyelek, hogy a legjobb barátnőmnek (keresztanyja) ez sose legyen teher, mindig érdeklődjek, és a baba csak egy téma legyen a sok közül.

Két hós babát viszont én is vinném, vagy nem mennék. Az még nagyon kicsi, az enyém anyatejes volt olyankor. Igaz, egy órácska talán még beleférne, de mégsem szívesen mentem volna el nélküle.

Persze, te ezt nem érzed át...és részben igazad van. De ha 2-3 órát van veled, plusz az út, az túl sok távollét. Nem hagynám ott senki kedvéért. Ebben meg neki van igaza.

2017. júl. 22. 21:45
 4/39 anonim ***** válasza:
23%
Ostoba a barátnőd. De ma nagyon sok anyuka nem tud a babája nélkül meglenni egy percig sem.
2017. júl. 22. 21:45
 5/39 anonim ***** válasza:
88%

Ha meg nem ment volna, mert a babával marad, akkor meg az lenne a bajod.

Biztos nem a tizenkettedik születésnapod volt?

2017. júl. 22. 21:47
 6/39 A kérdező kommentje:

Ha nem jött volna, simán megértem.

Inkább egy üres szék, mint ez a műsor és nyűglődés, ki-be rohangálás.

2017. júl. 22. 21:48
 7/39 anonim ***** válasza:
83%

Ha tényleg a barátnőd legyél kicsit megértőbb.

És ne keveredj bele a saját hazugságodba, mi szerint azt mondta viszi a babát, aztán meg bejelentés nélkül vitte a babát...

2017. júl. 22. 21:48
 8/39 A kérdező kommentje:

Nem szokásom hazudni.

A kérdésben is azt írtam, hogy nem mondta, hogy hozza a babát.

2017. júl. 22. 21:58
 9/39 anonim ***** válasza:
100%

Ez attól függ, h hova és hogyan kellett volna mennie. Ha elmegy 2 órára és mondjuk oda vissza fel órát kell buszozni pluszban... totál megértem, h vitte a babát. Az én fiam két hónaposan irtózatosan hasfajos volt plusz 2-2,5 óránként szopott. És nem, nem fejtem volna le a tejet mert nem akartam, h cumizavaros legyen.

Ha csak a sarokig kellett mennie, akkor egy óra mondjuk bele férhetett volna. De nem tudhatod mi áll a háttérben, lehet hogy szorong (én baromira szorongtam az elején, nem szívesen hagytam magára a gyereket), lehet h nem ért ra a férj vagy a mamara nem lehet biztonsággal ra hagyni. Egy kicsit elgondolkodhatnal...

Egyébként baromi gyerekes a stílusod, tényleg olyan mintha max 14 éves lennel. A baratnod meg örülhet is, h megszabadult tőled, igazán megértő barát vagy....

2017. júl. 22. 21:58
 10/39 A kérdező kommentje:

Gyalog kb. 5 perc az út, ha nagyon lassan sétál az ember... Szóval nem kellett volna sem kocsiba ülnie, sem buszra szállnia.

A barátján kívül velük lakik még a nővére és az anyukája is, mindketten napi kapcsolatban vannak a babával.

2017. júl. 22. 22:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!