Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ha a haverom nem enged haza...

Ha a haverom nem enged haza ha találkozunk?

Figyelt kérdés

Van egy haverom, akivel összefutok. Minden ok, de amikor hazamennék a legtöbb esetben, szó szerint levág egy hisztit. "Ugyan már, még egy órát. Jaaaan mit csinálsz otthon, csak unatkoznal, jaaaj hétvége vaaaan. Jaaaj nem akarok hazamenni . Jaaaj ezert utaztaam jaaaj (fél óra séta)" olyan zsarolás az egész számomra. Nem értem miért ne mehetnék haza pár óra után felnőtt emberként? Azért, mert ő utál otthon lenni... Nem mindenki olyan típus, hogy 6-7 órát is képes társaságban lenni, és ezt nem tiszteli. Amúgy is mindig az van, amit ő akar.

Engem ez a hiszti annyira zavar, hogy kedvem sincs találkozni vele már... mit tudok csinálni?

2017. máj. 5. 10:56
 1/9 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy nem enged, nem tart fegyvert a fejedhez, nem kötöz oda a székhez. Igen, undorító ez az érzelmi zsarolás és hiszi, amit ilyenkor levág, de ettől még a döntés a TE kezedben van - dönthetsz úgy is, hogy nem hagyod magad manipulálni, leszarod a vergődését és akkor is mész, ha hisztizik. Sőt, úgy is dönthetsz, hogy ilyen erőszakos alakkal nem haverkodsz.

Semmi nehéz nincs abban, hogy kiállj magadért, kezdd el gyakorolni az asszertivitást.

2017. máj. 5. 11:01
 2/9 A kérdező kommentje:

Ilyenkor en erzem magam sz.rul...

En olyan tipus vagyok, hogy azert talalkozom valakivel mert erdekel az ember, es feltolt egy kis.ido is.

De o azert, mert unatkozik.es utalja az eletet. Es engem hasznal fel erre

Tenyleg az van, amit o akar es hisztizik... pedig mar harminchoz kozelebb vagyunk, mint huszhoz.

2017. máj. 5. 11:10
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Állj a sarkadra és menj haza. Vagy ha terhes a számodra a találkozás, akkor ne találkozz vele. Én is voltam hasonló helyzetben. Találkozgattam valakivel, akivel nagyon nem akartam, de erőltette, hogy: de találkozzunk. Egyszer megmondtam, hogy ne haragudj, de ne találkozzunk többet. Egy év múlva újra megjelent és újra találkozgattunk és egyszer végre megértette, hogy hiába jön és miután eltelt egy kis idő, utána éreztem, hogy nekem ez az egész mennyire rossz volt nekem. Addig is éreztem, de utána végre bevallottam, hogy gyűlöltem ezt az egész helyzetet. Vagyis azt akarom mondani, hogy csak utána vallottam be saját magamnak is. És sajnos nem is egy emberrel történt ez meg. Mert nem tudtam azt mondani, hogy: kopj le.
2017. máj. 5. 11:22
 4/9 A kérdező kommentje:
sajnos az van, hogy vagy ő, vagy senki..:/
2017. máj. 5. 11:45
 5/9 anonim ***** válasza:
az ilyen eroszakos embereket el kell kerulni, ne baratkozz vele, muszaj talalnod egy normalisabb havert.
2017. máj. 5. 12:00
 6/9 anonim ***** válasza:
És? Százszor inkább senki, mint egy ilyen önző álbarát. Egyébként pedig sosem késő más társaságot szerezni, de ha nem akarod vele megszakítani a kapcsolatot, nem kell, a hisztijét ettől még nem kell eltűrnöd. Ha látja, hogy nem működik a zsarolása, akkor egy idő után abbahagyja. Azt meg sürgősen felejtsd el, hogy mások f-szságai miatt még te érezd rosszul magad, egyáltalán nem kötelező magadra venned a hisztijét, az asszetrivitás egy nagyon is fejleszthető tulajdonság.
2017. máj. 5. 12:02
 7/9 A kérdező kommentje:

egyébként ezen én is gondolkodtam, hogy inkább akkor senki egy ideig.

Szerintem a haverság/barátság azon is alapszik, hogy elfogadjuk a másikat, amilyen. Ha X nem akar valamit, nem eröltetem, mert tiszteletben tartom. Fordított esetben én annyit csinálnék:

Ő: Én lépek, blablabla

Én: Biztos? Zsír hogy jöttél, majd írok valamikor.

ennyi:D Még ha kis időre is találkoztunk de legalább a haverommal lehettem és röhögtünk annyi ideig is. De lehet én élek álom világban.

2017. máj. 5. 12:14
 8/9 anonim ***** válasza:
hat kedves Kerdezo neked hatalmas szived lehet akkor :D de amugy igazuk nincsen fegyver a fejednel nyugottan menjel haza :D
2017. máj. 19. 21:23
 9/9 A kérdező kommentje:
Miert lenne az?:0
2017. máj. 21. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!