Ha a haverom nem enged haza ha találkozunk?
Van egy haverom, akivel összefutok. Minden ok, de amikor hazamennék a legtöbb esetben, szó szerint levág egy hisztit. "Ugyan már, még egy órát. Jaaaan mit csinálsz otthon, csak unatkoznal, jaaaj hétvége vaaaan. Jaaaj nem akarok hazamenni . Jaaaj ezert utaztaam jaaaj (fél óra séta)" olyan zsarolás az egész számomra. Nem értem miért ne mehetnék haza pár óra után felnőtt emberként? Azért, mert ő utál otthon lenni... Nem mindenki olyan típus, hogy 6-7 órát is képes társaságban lenni, és ezt nem tiszteli. Amúgy is mindig az van, amit ő akar.
Engem ez a hiszti annyira zavar, hogy kedvem sincs találkozni vele már... mit tudok csinálni?
Nincs olyan, hogy nem enged, nem tart fegyvert a fejedhez, nem kötöz oda a székhez. Igen, undorító ez az érzelmi zsarolás és hiszi, amit ilyenkor levág, de ettől még a döntés a TE kezedben van - dönthetsz úgy is, hogy nem hagyod magad manipulálni, leszarod a vergődését és akkor is mész, ha hisztizik. Sőt, úgy is dönthetsz, hogy ilyen erőszakos alakkal nem haverkodsz.
Semmi nehéz nincs abban, hogy kiállj magadért, kezdd el gyakorolni az asszertivitást.
Ilyenkor en erzem magam sz.rul...
En olyan tipus vagyok, hogy azert talalkozom valakivel mert erdekel az ember, es feltolt egy kis.ido is.
De o azert, mert unatkozik.es utalja az eletet. Es engem hasznal fel erre
Tenyleg az van, amit o akar es hisztizik... pedig mar harminchoz kozelebb vagyunk, mint huszhoz.
egyébként ezen én is gondolkodtam, hogy inkább akkor senki egy ideig.
Szerintem a haverság/barátság azon is alapszik, hogy elfogadjuk a másikat, amilyen. Ha X nem akar valamit, nem eröltetem, mert tiszteletben tartom. Fordított esetben én annyit csinálnék:
Ő: Én lépek, blablabla
Én: Biztos? Zsír hogy jöttél, majd írok valamikor.
ennyi:D Még ha kis időre is találkoztunk de legalább a haverommal lehettem és röhögtünk annyi ideig is. De lehet én élek álom világban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!