Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek hibáztam?

Szerintetek hibáztam?

Figyelt kérdés

Az van, hogy van egy banda az osztályunkba, akikhez hozzá csapódtam. De ettől függetlenül sokszor lógok a legjobb barátnőmmel. A legjobb barátnőm azt mondta, hogy mondjam el neki ha valamit mondanak róla abban a bandába. Igazából is benne van ebben a bandában, de ő annyira nem, mint én. Egyik nap beszélgettem a lányokkal(a banda tagjaival) és elkezdenek beszélni a legjobb barátnőmről, olyanokat hogy már rohadtul idegesíti őket a csaj, meg hogy tiszta buta, hülye és, hogy utánozza őket(részlet kérdés, hogy mire célozták, de egyébként nem utánozza őket a legjobb barátnőm).

Kicsit elgondolkodtam, hogy biztos él-e mondjam ezt az LB-nek, mert tuti fix, hogy rossz kedve lesz ettől és sírni is fog. (Érzékeny, ha bántják szavakkal)

Elgondolkodtam egy ideig, és úgy döntöttem, hogy elmondom, hiszen ő is mondta, hogy mondjam el, ha róla esik szó.

Végül elmondtam neki, és utánna picit pityergett. Egésznap vele voltam, vigasztaltam, sokszor köszöngette, hogy elmondtam ezt neki. Egyébként ezzel a bandával, mint említettem ő is jóba volt, csak ritkábban csapódott hozzájuk, és most először hallotta tőlem, hogy kibeszélték. Az LB-m eddig azt hitte, hogy ők is igaz barátok számára..

Most olyan bűntudatom van, hogy elmondtam ezt a legjobb barátnőmnek. Nem tudom mit gondoljak, hogy jól cselekedtem-e vagy nem.. Fél órával később már jobb kedve volt és mosolygott, de valahogy mélyen ùgy érzem, hogy hibáztam azzal, hogy elmondtam neki azt, hogy kibeszélték és, hogy miket mondtak róla.

Szerintetek jól cselekedtem?

2017. ápr. 6. 16:47
 1/1 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, akkor hibáztál volna, ha nem mondod el neki. Egy valódi, igaz barátságban az őszinteség elengedhetetlen. Ezért is nagyon jól tetted, hogy elmondtad neki. Ez az általad leírt banda szerintem inkább többet ártana neki, mintsem hogy segítene. Én azt is hozzátettem volna, hogy inkább legyen 1 igaz barátom, mintsem több száz haver, mert ez a banda haverokból áll inkább, azokból meg az ember nem kér. Nem kell elmondanom mik a különbségek haver, és barát között. Ügyes voltál, hogy elmondtad neki, mivel ezzel azt éreztetted benne, hogy őszinte vagy hozzá, és fontos neked az, mikép érzi magát. Szóval emiatt ne búslakodj, a bandát meg szerintem érdemesebb lenne elkerülni, mivel ezek ártanak mintsem segítenének. Persze ez csak az én véleményem, de ha jüt akarsz a barátnődnek, inkább akkor veled lógjon, mind velük. Remélem tudtam valamelyest segíteni.
2017. ápr. 6. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!