Szerintetek jogos a kiakadásuk a barátaimnak?
Itt:
"Hármunknak előbb ki kellett költöznünk... Megbeszéltük, h mindenki szerez maga helyett lakókat akik helyettünk fogják fizetni a lakbért. Akkor mindenki bólogatott, h rendben van. Én találtam is magam helyett, viszont a másik 2 barátnőm meg sem erőltették magukat"
A csajok nem azon akadtak ki, hogy többet kell fizetniük, mert nem kell. A saját bérleti részüket kellene kifizetniük, mivel nem kerestek maguk helyett senkit a lakásba.
A kérdező pedig keresett, ezért neki nem kell fizetni, a másik kettő pedig irigykedik rá és kellene nekik a lóvéból. Szerintem érthető volt.
Csak hogy a további félreértést elkerüljük, legyen kerek a történet. Hogy volt megbeszélve, ki keresi a másik két új albérlőt?
Téged akkor hibáztathatnak korábbi albérlőtársaid, ha hátuk mögött beszélted meg a másik két távozó csajjal, hogy keresnek maguk helyett ők is albérlőt (mivel ők nem szerződtek, ezért megértem, hogy nem is erőltették magukat), majd a maradók azzal szembesültek, hogy "bocsi bár a másik két távozó lány is ígért maga helyett új albérlőtársat nekem, de ez nem jött össze", úgyhogy addig helyettük is ti fizessetek.
18. Micsoda?!??? Nem értem, h ezt a bonyodalmat te hogy vetted ki a sztoriból :D
Na elmondom részletesebben, mert most már kezdem azt hinni, h tényleg én írtam bonyolultan....
6-an laktunk a lakásban. 1 emberen kellett lennie a szerződésnek, mint bérlő aki minden hónapban utalja a teljes összeget (ezt az összeget 6 fele elosztottuk és mindenki a részét átutalta nekem én pedig továbbítottam a tulajnak). Eddig okés?
A 6 csajból 3-man ( én és még 2 lakótársam) kitaláltuk, h már nem fogunk ott lakni. De mivel a szerződést élt, kell fizetni! Ha nem lakunk ott, minek fizessünk?! Erre találtuk ki azt, h akkor mi akik kiköltözünk a lakásból 3-an szerzünk a HELYÜNKRE más embereket. Tehát h ugyanúgy maradjon meg a létszám 6-nak. Megbeszéltük, h akkor mindenki (AKIK KIKÖLTÖZNEK A LAKÁSBÓL A 3 SZEMÉLY - én és még a 2 csaj) szerez maga helyett ott lakókat. Én találtam is egy lányt a másik 2 elköltözni vágyó lakótársam nem, mert nem is kerestek és amikor én megkaptam a pénzt a helyemre jövő csajtól, akkor a többiek már osztozkodni akartak, h mivel ők nem találtak maguk helyett (ez a 2 lány), akkor osszuk el a pénzt 3 fele és mi 3-man akik költözünk el, kevesebbet fogunk a köv. hónapra fizetni és akkor jól jár mindenki, még az is aki alig mozdította meg magát, h találjon maga helyett. De én nem egyeztem bele, mert úgy beszéltük, h aki talál maga helyett lakót, annak akkor nem kell fizetni. Ők ezen felcsesződtek. Remélem érted mert ennél jobban már nem lehet elmagyarázni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!