Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek jogos a kiakadásuk...

Szerintetek jogos a kiakadásuk a barátaimnak?

Figyelt kérdés
Együtt laktam csajokkal egy lakáson az egyetemen. Hármunknak előbb ki kellett költöznünk a lakásból mint ahogy a szerződés van, mivel hogy az iskolai órák miatt már nem tartottunk rá igényt. Megbeszéltük, h mindenki szerez maga helyett lakókat akik helyettünk fogják fizetni a lakbért. Akkor mindenki bólogatott, h rendben van. Én találtam is magam helyett, viszont a másik 2 barátnőm meg sem erőltették magukat. Amikor beköltözött a helyemre jövő csaj és odaadta a pénzt, akkor a többiek mintha vérszemet kaptak volna. Elkezdték, h akkor a pénzt osszuk el stb. és akkor kevesebbet kell mindenkinek fizetni. Mivel nekem (nekik is) a szülők fizetik a lakbért, ezért nem egyeztem bele az osztozásba, mivel nem így voltunk megegyezve és anyumék sem számoltak további kiadásra, főleg, h így lett megbeszélve. Ők totál kifordultak magukból, h én milyen barátnő vagyok, h őket sz....rban hagyom, mert ők biztosan elosztották volna a pénzt és így tovább (ami persze ki tudja, h h lett volna...). Nem vettem magamra, így mondtam, h továbbra is a köv. hónapban várom az összeget amit a tulajnak el kell utalnom a lakbérre. El is jött ez a hónap, írtam nekik, h lehet küldeni a pénzt, az egyikük meg újra próbált provokálni, h "Akkor nekem meg X-nek teljes összeget kell utalnunk?", másik meg "ja", folytatta tovább: "Az f...sza". Nem tudom mire fel ez a kiakadás mert én teljesen megérteném ha fordított esetben valaki nem szeretne osztozni és jogosnak érezném, mivel ő tett azért, h más jöjjön. Szerintetek? Mit kellene ilyenre reagálnom? Vagy ne is mondjak semmit? Hogy kezeljem ezt?
2017. márc. 23. 14:43
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Hol írta, hogy 5-en voltak?
2017. márc. 23. 16:04
 12/22 anonim ***** válasza:

Itt:

"Hármunknak előbb ki kellett költöznünk... Megbeszéltük, h mindenki szerez maga helyett lakókat akik helyettünk fogják fizetni a lakbért. Akkor mindenki bólogatott, h rendben van. Én találtam is magam helyett, viszont a másik 2 barátnőm meg sem erőltették magukat"

2017. márc. 23. 16:06
 13/22 A kérdező kommentje:
Amúgy összesen 6-an laktunk. Én csak azt írtam, h hárman akartunk eljönni. Én és a 2 csaj és a 2 csajnak is kellett volna szerezniük maguk helyett valakiket amit nem tettek meg. Ebben nem értem, h h jött ki 5-re :) Amúgy 6-an laktunk. 3-man eljöttünk és 3 ember még maradt a lakáson :)
2017. márc. 23. 16:11
 14/22 anonim ***** válasza:
Igen, hárman költöztek ki, a kérdező + a 2 barátnő. Pont ezen megy a balhé...
2017. márc. 23. 16:13
 15/22 A kérdező kommentje:
10. Mintha anyámat hallottam volna. Ő kb. ugyanezt mondta. Most már tényleg azon vagyok, h amint befizetik a maradék lakbért, akkor nem fogok velük beszélni, vagy csak leminimalizálni a kommunikációt. Tényleg, nekem ilyen vérszívó emberekre nincs szükségem... Akkor ezek szerint én vagyok felnőttes hozzájuk képest....
2017. márc. 23. 16:13
 16/22 anonim ***** válasza:

A csajok nem azon akadtak ki, hogy többet kell fizetniük, mert nem kell. A saját bérleti részüket kellene kifizetniük, mivel nem kerestek maguk helyett senkit a lakásba.

A kérdező pedig keresett, ezért neki nem kell fizetni, a másik kettő pedig irigykedik rá és kellene nekik a lóvéból. Szerintem érthető volt.

2017. márc. 23. 16:14
 17/22 A kérdező kommentje:
Még annyi tanácsot kérhetnék, h, tudom lehet ostobaság, h ilyet kérdezek, de ha esetleg megint kekeckednek, akkor hogy védjem meg magam? Vagy h zárjam le a vitát? Esetleg, h ha azt mondom neki, h ha számukra a barátság a pénzben értetődik, akkor fizessék meg a részüket és ezzel a lakás dolog is és a barátság dolog is lezáródik ha szerintük én ennyire sz...r alak vagyok? Ilyen frappáns szövegre gondolok :)
2017. márc. 23. 16:17
 18/22 anonim ***** válasza:

Csak hogy a további félreértést elkerüljük, legyen kerek a történet. Hogy volt megbeszélve, ki keresi a másik két új albérlőt?

Téged akkor hibáztathatnak korábbi albérlőtársaid, ha hátuk mögött beszélted meg a másik két távozó csajjal, hogy keresnek maguk helyett ők is albérlőt (mivel ők nem szerződtek, ezért megértem, hogy nem is erőltették magukat), majd a maradók azzal szembesültek, hogy "bocsi bár a másik két távozó lány is ígért maga helyett új albérlőtársat nekem, de ez nem jött össze", úgyhogy addig helyettük is ti fizessetek.

2017. márc. 23. 16:24
 19/22 A kérdező kommentje:

18. Micsoda?!??? Nem értem, h ezt a bonyodalmat te hogy vetted ki a sztoriból :D

Na elmondom részletesebben, mert most már kezdem azt hinni, h tényleg én írtam bonyolultan....

6-an laktunk a lakásban. 1 emberen kellett lennie a szerződésnek, mint bérlő aki minden hónapban utalja a teljes összeget (ezt az összeget 6 fele elosztottuk és mindenki a részét átutalta nekem én pedig továbbítottam a tulajnak). Eddig okés?

A 6 csajból 3-man ( én és még 2 lakótársam) kitaláltuk, h már nem fogunk ott lakni. De mivel a szerződést élt, kell fizetni! Ha nem lakunk ott, minek fizessünk?! Erre találtuk ki azt, h akkor mi akik kiköltözünk a lakásból 3-an szerzünk a HELYÜNKRE más embereket. Tehát h ugyanúgy maradjon meg a létszám 6-nak. Megbeszéltük, h akkor mindenki (AKIK KIKÖLTÖZNEK A LAKÁSBÓL A 3 SZEMÉLY - én és még a 2 csaj) szerez maga helyett ott lakókat. Én találtam is egy lányt a másik 2 elköltözni vágyó lakótársam nem, mert nem is kerestek és amikor én megkaptam a pénzt a helyemre jövő csajtól, akkor a többiek már osztozkodni akartak, h mivel ők nem találtak maguk helyett (ez a 2 lány), akkor osszuk el a pénzt 3 fele és mi 3-man akik költözünk el, kevesebbet fogunk a köv. hónapra fizetni és akkor jól jár mindenki, még az is aki alig mozdította meg magát, h találjon maga helyett. De én nem egyeztem bele, mert úgy beszéltük, h aki talál maga helyett lakót, annak akkor nem kell fizetni. Ők ezen felcsesződtek. Remélem érted mert ennél jobban már nem lehet elmagyarázni...

2017. márc. 23. 16:41
 20/22 anonim ***** válasza:
Oké, de ha nem kommunikálsz velük, akkor a vége az lesz, hogy az ott lakók továbbra is fizetik Neked a rájuk eső 4/6-od, a többit meg Te oldd meg, mert Te vagy az albérlő.
2017. márc. 23. 18:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!