Mennyire tolerálható, hogy egy gyerekkori barát kizárja az életéből a másikat?
Itt arra gondolok, hogy x, és y óvoda óta barátok, de amikor x megy más emberekkel bulizni, vagy bárhová, lesz@rja y-t, nem is szól neki, és y csak akkor kell, amikor nincs más.
Tudom, szabad akarat, magánélet, nem kötelező neki elhívnia y-t, de y-nak sem kötelező barátkoznia vele.
Gondolom rájöttetek, hogy én vagyok y :D
Tavaly nyár óta nem tartjuk a kapcsolatot. Annyi volt, hogy x előadta mennyire nagy haver, y pedig mondta, hogy neki nem kell ez a barátság, szerinte nem sokat ér, erre x írta, hogy cső, y pedig letiltotta. Azóta x többször kereste, üzent y-nak.
Tehát úgy vagyok vele, hogy minek barátkozzunk? Nem arról van szó, hogy rajta keresztül akarok felmászni. Az a problémám, hogy mindig csak azt csináltuk, amihez ő neki kedve volt. Tudta, hogy nincs sok barátom, ezért megtehette, hogy körülötte forogjon minden. Ebből szerintem egészséges baráti kapcsolat már nem lesz.
A fenti ok, ami miatt megszakadt a kapcsolat, nem önmagában amiatt történt. Már fél évvel azelőtt eldöntöttem, hogy ez lesz. Megakartam volna tartani a kapcsolatot haverságnak, de ha már így közös beleegyezéssel elváltunk, akkor nincs miről beszélni. Főleg, hogy nagyon sokan tudják mi történt. Ha csak úgy újra barátok lennénk, mások hogyan viselkednének velem? Bármit megtennének, mondván én úgyis kibékülök velük.
Egyébként úgy gondolom, ha személyesen összefutunk semleges helyen, akkor adnék neki esélyt. Az elejétől újrakezdhetne mindent legalulról.
Még egyszer írom, nem azzal van az igazi probléma, hogy nem invitál a társaságába. Szabad emberek vagyunk, mindenkinek megvan az élete. Szóval azzal van a fő problémám, hogy ő tudta az én helyzetemet, és direkt úgy alakította ki a dolgokat, hogy azzal beosszon az idejébe, ami számára jó. A másik pedig, hogy a barátság vége előtti időkben vérig sértődött, ha én nem ugrottam neki azonnal amikor eljött. Én elfogadtam az ő életét, és azt tiszteletben tartottam. Persze volt olyan is, hogy mondtam neki elszeretnék vele menni, mondta hogy nem, én ezt tiszteletben is tartottam, nem erőszakoskodtam.
Itt igazából arról van szó, hogy érdemes lenne újrakezdeni a barátságot, vagy csak időpazarlás? Ő azt szerette, ha nálam, nála, vagy egy 3-adik közös barátnál döglöttünk. Ehhez alkalmazkodtam is, fiatal voltam, és nem voltak barátaim... :D
Én viszont azt szeretem, ha csavargunk erre-arra. Ehhez viszont ő semennyire sem alkalmazkodott már évek óta.
Hát túl sok választ nem kaptam...
Egyébként úgy döntöttem, hogy békülök vele, ha megfelelő alkalmat találok rá.
Persze ezek után sok bizalmat, és energiát nem fogok belefektetni.
Szerintem kizárólag azért akar velem annyira kibékülni, mert sokkal többet kapott, mint amennyit adott ebben a barátságban.
Nyilván azt gondolja, hogy majd újra lecsicskíthat engem. Hát ez nem fog megtörténni. Az életemet tenném rá, hogy ebből az új helyzetből ő maga fog minél előbb kihátrálni. Legalább bebizonyosodik, hogy nem volt barát, és többet nem fogok rajta rágódni. Szinte már beteges, hogy ennyit foglalkozok egy személlyel, akitől semmi jót nem kaptam, és már nem is beszéltem vele 1 éve.
Egyébként pár hete láttam, hogy a barátnőjével elment egy közös haverhoz (vele is olyan viszonyban van, mint velem) . Felmentek hozzá zabálni, utána mentek nélküle bulizni...
Ezzel a haverral beszélő viszonyban vagyok. Mondtam is neki, hogy ez kb. olyan volt, mintha én kivinném a csajomat a tanyámra, hogy megmutassam neki milyen szép állataim vannak.
Rossz volt látni, hogy ez a személy érzelmileg mennyire ki volt szolgáltatva, és hogy mennyire visszaél a helyzetével az a srác, aki békülni akar velem.
Mindenki ismeri azokat a bizonyos k típusú nőket, akik szórakozóhelyeken reményt vesztett férfiakkal vetetik maguknak az italt. De csak a pia kell nekik, tudják, hogy a férfinak nincs esélye nála, mégis szórakozik a férfival. Azt most hagyjuk, hogy ilyen nőkből mennyi van, nem általánosítani akartam, csak azt vettem észre, hogy más szempontból nézve nagy hasonlóság a fentebb leírtakkal.
Ha történik valami, arról majd tájékoztatlak titeket :)
Ezt a dolgot több oldalról is lehet nézni.
Egyrészt a nagy számok törvénye alapján nagyon kicsi az esélye annak, hogy felnőttként is pont azzal az emberrel egyezzen a legjobban az értékrended, akivel gyerekkorodban, hiszen mindannyian mások voltunk gyerekként.
Másrészt egy gyerekkori barát jó esetben akkor is ott van neked, ha már mondjuk tíz éve nem beszéltetek. Arra gondolok, hogy sosem lesz fura felhívni, hogy mi van vele, vagy elhívni találkozni. Ezekre negyven év után sem "gáz" sort keríteni. Olyan mintha távoli rokonok lennétek. Míg egy felnőttkori barátságnál érdekesen veszi ki magát, ha valaki csak több év után keresi a másikat.
Tetszik a mentalitásod :)
Közel áll az enyémhez.
Ugyanakkor a barátod nem tűnik túl szimpatikusnak az olvasottak alapján. Közös barátotokat is kihasználta lényegében, legalább illet volna megkérdeznie nincs-e kedve velük tartani, vagy akkor már meg se mondja hova megy...
A kerdésre azt válaszoltam volna, hogy várd ki mi lesz a dologból, és ha komolyan gondolja,akkor keresni fog, de már eltelt pár hónap, biztos változott a helyzet azóta.
Egyébként nekem is van egy hasonló barátnőm, vagyis őt inkább a legutóbbi válaszolohoz tudnám hasonlítani, legalábbis ami a mentalitását illeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!