Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » A baratnom jobb nalam mindenbe...

A baratnom jobb nalam mindenben? Mit tegyek hogy visszanyerjem az onbizalmam?

Figyelt kérdés

Nos, az van hogy en a tavalyi evben nagyon nem baratkoztam, mindig egyedul voltam. Most lett egy lany akivel joban vagyok. Talan tobb is.. egeszen jo baratsagban lettunk. De egyszeruen nem birom mar hogy ot mindenki tobbnek ertekeli mint engem. Mindenben jobb nalam. Sokkal szebb nalam, jobb az iskolaban, jobbak a jegyei. Utana mindenki megfordul engem eszre sem vesznek. Mindig arrol beszel hogy milyen fiu irt neki hogy mennyire szep meg hivtak modellkedni stb.

Van baratom akit nagyon szeretek es o is engem. De egyszeruen meg ez sem eleg hogy legyen onbizalmam. Nagyon depresszios voltam,4 even keresztul. Most szerintem kezdek visszaesni, nem birom mar hogy mindig a baratnom arnyekaban vagyok!

Miatta lett rosszabb a felevi atlagom mert csak arra gondoltam hogy mindegy mert o ugyis jobb nalam,ezert felesleges tanulnom. Neki jobb lesz a dolgozata..(szokott puskazni, mindenki azt gondolja hogy o mennyire okos, pedig nem).

Ugy erzem hogy meg kell halnom! Soha nem leszek ertekes es szep. Tehetek akarmit, sminkelhetem magam akarhogy, vehetek fel akarmilyen ruhat.. nem lesz onbizalmam mar soha de soha! Vissza szeretnem nyerni, de mar nem fogom soha. Mit tegyek? Mit tegyek, hogy szepnek erezzem magam es hogy ra tudjam magam venni a tanulasra? Hogy ne feljek attol hogy az ove jobb lesz? 18\L

2017. jan. 25. 16:16
 1/4 anonim ***** válasza:
70%

Különálló emberi lény vagy. Léteztél azelőtt is, mielőtt megismerkedtél vele. Saját Magadhoz hasonlítsd Magadat, ne őhozzá!

Rossz érzés, amikor láthatatlan az ember, amikor másodrangú, amikor sosem lehet első semmiben. De a nyekergést és önsajnálatot be lehet fejezni. Ő mindent készen kap, minden az ölébe hullik. Nem tanul meg küzdeni. Az első pofontól megretten és összeomlik majd. Akik küzdelemmel jutnak el ahhoz, amit szeretnének, sokkal erősebbek és kitartóbbak lesznek. Bátorság!

2017. jan. 25. 16:23
 2/4 A kérdező kommentje:

Koszonom, iszonyatosan jol esett most ez!:) igazabol.. en okosabbnak erzem magam nala. Es most nem a matematikai dolgozatra gondolok. Hanem az eletre. Ugy erzem, ha most kene egymagam talpra allnom akkor kepes lennek ra. O az a tipikus lany, aki nem szokot sem fozni,mosni stb. Es szerintem ez egy nagyon fontos dolog! Minden nonek ezekhez ertenie kell, hiszen ezert no egy no! Nemde?!:)

Azonban.. ezzel sajnos masok szemeben sokra nem megyek akik csak a kulsoseget nezik. Szeretnek szep lenni. Csak ha o a joindulatu szavakat kapja en pedig semmit mikozben egymas mellett allunk az elege lehangolo tud lenni es egyben pokolian banto is. Tudom hogy tobbre lennek kepes a tanulas szempontjabol csak felek hogy nem tudok bizonyitani, meg ha kicsit furan hangzik is. A szepsegerol pedig meg azt hogy sminkeli magat nagyon. Talan ez is rasegit. En pedig..hat: szempillaspiral, alapozo es szemoldokceruza, ezekbol allok. Mindig ra akarok hasonlitani, ez pedig egy orbitalis nagy baromsag.Csak az a baj hogy tudom es nem tudok ellene mit tenni. Ha ra akarok hasonlitani hamar eszbekapok hogy az nem en vagyok:).. majd egybol minden tonkremegy. Stilusunk sem nagyon egyezik eleve. de nem mindig volt ez igy. Lett egy baratja. Neki a szulei vallalkozok es az a tipikus olyan fiu akit a penz eltet.. azota a baratnomet mintha kicsereltek volna. Elhanyagol, porig alaz mindenkit, nekem is tett mar nem egy nem is ket nem tul szep megjegyzest(a kulsomre is). Beszeltem mar vele hogy nem allapot amit csinal, nem hallgat ram.

2017. jan. 25. 16:58
 3/4 anonim ***** válasza:

A válogatott sportoló barátom mindenben jobb nálam, akinek csak hobbija ez a sport...

Kb. ez a sztorid lényege más példával. Vagy elfogadod magad annak, aki vagy, így nem érzed kevésnek mellette önmagad, vagy az összehasonlításhoz hasonszőrűeket választasz.

De van még olyan opció is, hogy megtanulsz pl. profin sminkelni, és azzal egyenlítesz ott, ahol lehet; sporttal a kondíciódat, (...), mert, ha okkal jobb ő, akkor anélkül, hogy tennél érte, te nem zárkózhatsz fel.

Érdemes kiválni ebből a párosból, ha ennyire a külsőségek és vélemények fontosságának korszakában élsz még. Alkoss olyat (páros), ahol te lehetsz a "ló" ("ha ló nincs, jó a szamár is").

Az önbizalom a sikerélményből fakad, az meg a tettekből, olyanokból, amikkel az elérni kívánt célt teljesítetted. Magyarán aktívan kell cselekedni érte, már csak azért is, mert amibe nem tettél bele semmit, csak az öledbe pottyan, ha akarod sem tudod olyan értékesnek érezni, mint amiért küzdöttél.

2017. jan. 26. 11:29
 4/4 A kérdező kommentje:
Olyan fura hogy eltelt lassan egy ev es amiket leirtam visszaolvastam, kicsit olyan mintha nem is en irtam volna. Erdekes mennyit valtozik az ember egy ev alatt:D rengeteget valtoztam kivul es egyarant belul is, amire buszke vagyok. Gyerekes dolog volt hogy mashoz hasonlitottam magam mikozben mindenki egyedi es utanozhatatlan. Buszke vagyok arra aki vagyok, azokra a dolgokra amiket elertem. Nem cserelnek senkivel :) nekem van a legcsodalatosabb baratom azota is es szamara tokeletes vagyok, csak ez szamit 😊!
2017. dec. 18. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!