Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mennyire gáz ez a helyzet? Ti...

Mennyire gáz ez a helyzet? Ti mit tettétek?

Figyelt kérdés
Babát várok és a legjobb barátnőmet kértem fel keresztanyának. (mindig is biztos voltam benne, hogy ő lesz az, akit szeretnék). Viszont mióta terhes vagyok, azóta teljesen máshogy viselkedik velem, mint korábban. Nem érdeklődik, csak úgy néha rákérdez, hogy hogy vagyok, de konkrétan a terhességemről semmit nem tud, mert nem kérdez, én meg úgy vagyok vele, hogy akkor nem is mondok semmit... Nem tudja, hogy választottunk nevet, babakocsit, bútort, hogy miket vettünk eddig, sőt azt sem tudja, hogy amúgy semmi terhességi tünetem nincs, tehát nem vagyok hányós kismama, se kívánós. Ezekről fogalma sincs, mert nem kérdezi, ergo nem érdekli, én meg magamtól nem mondom, mert ha valakit nem érdeklek, akkor mit erőltessem a dolgot? Nagyon rosszul esik, mert nekem most az életem gyökerestül megváltozik, ráadásul csomó esetben szükségem lenne rá, hogy mellettem legyen, hogy a félelmeimet megbeszélhessem vele, de őt totál nem érdekli az állapotom. Ha beszélünk, akkor az ő esküvőjéről van szó, meg menyasszonyi frizurákat nézegetünk, menyecske ruhát keresünk, vagy épp arról van szó, hogy mi történt vele mostanában. Én meg minden egyes alakommal legszívesebben hozzá vágnám, hogy "Tudod te, hogy mi lesz a neve a keresztlányodnak? Vagy kérdezted egyszer is, hogy sikerült-e babakocsit választani?"... Nagyon nagy feszültség ez bennem, nagyon szívesen a szemére hánynám, de azt sem szeretném, ha aztán meg a lebszás miatt jönne a színlelt odafigyelés és érdeklődés. Ti mit tennétek a helyemben?
2016. dec. 6. 15:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%
Keress másik barátnőt, és egyben másik keresztanyát is.
2016. dec. 6. 15:29
 2/16 A kérdező kommentje:
És ezt mégis hogyan közöljem vele? Egyébként annyira komplikált ez az egész... :( én szervezem a lánybúcsúját. Ezt már végig kell csinálnom. Az esküvőre is hivatalosak vagyunk és ez egy nagy baráti társaság, amiben még pluszban bele tartozunk és ha most azt mondom neki, hogy nem érdekel tovább és ilyen keresztanya a gyerekemnek sem kell, annak a levét egy egész nagy baráti társaság is inni fogja. Egyébként nem szoktam csak így csél-csap lezárni dolgokat, de most ez olyan dolog, hogy valóban, legszívesebben megszüntetnék vele minden kapcsolatot, mert ez így nem barátság! Borzasztóan figyelmetlen!! De hát ez nem ilyen egyszerű... Legalábbis felnőtt emberek nem vágják be a durcát és az öri harit, hogy aztán még a fejüket is elfordítsák az utcán :(
2016. dec. 6. 15:37
 3/16 anonim ***** válasza:
61%
Van gyereke? Mert ha nincs,akkor azt tudomelképzleni,hogy féltékeny.
2016. dec. 6. 15:43
 4/16 anonim ***** válasza:
33%

Nem értem, hogy egy terhességből miért csináltok ekkora gondot? A világ legtermészetesebb dolga egy nő életében.

Neki fontosabb az saját e4sküvője, ami érthető.

De ha neked annyira fontos, hogy állandóan veled foglalkozzon, akkor keress olyan barátnőt, aki megteszi.

2016. dec. 6. 15:43
 5/16 A kérdező kommentje:
4-es, azért kicsit kisarkítottad a dolgot, hogy legyen mibe belekötni...
2016. dec. 6. 15:51
 6/16 anonim ***** válasza:
48%
Nekem ebből az jött le, hogy féltékeny és valószínűleg tudat alatt ő is vágyna egy gyerekre.
2016. dec. 6. 16:03
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Esküvő is csak egyszer van az életben, természetes, hogy most azzal van elfoglalva. Igen, a te gyermeked is fontos, de az ő életében most nem ez az első. Ráadásul van, aki nem tudja kezelni a terhes embereket. Én is ilyen vagyok. Nem tudom mit mondhatnék a terhes rokonomnak, inkább kerülöm. Engem is zavarna, ha valaki arról faggatna mennyit hányok reggelente, ha pedig valami valóban fontos, akkor úgyis elmondaná magától. Elmletileg a legjobb barátnőd. Lehet bunkó és érzéketlen, de tényleg az a megoldás, hogy leszúrod meg nem mész el élete nagy napjára?? Tényleg nem vagytok olyan viszonyba hogy inkább leülj vele és megbeszéld, hogy neked ez és ez rosszul esik?
2016. dec. 6. 16:10
 8/16 A kérdező kommentje:

7-es, egy szóval sem mondtam, hogy nem mennék el ezért az esküvőjére. Persze, szívem szerint nem foglalkoznék vele többet, de ahogy fentebb írtam, ez azért komplikáltabb dolog ahhoz, hogy egyszerűen csak kilépjek az életéből a sértődöttségem miatt.

Nekem is volt esküvőm tavaly, én is oda-vissza voltam és nem is tudtam semmi másra gondolni, de nagyon is oda figyeltem a barátnőmre, ügyeltem rá, hogy ne csak rólam legyen szó, hanem róla is pont annyi, mint rólam. Mindig figyelek arra, hogy bármi is van, a mérleg ne billenjen el elém, ne kelljen nagyobb figyelmet adnia nekem, mint amekkorát ő kap tőlem. Most viszont baromira rosszul esik, hogy nem foglalkozik velem. És most nem csak arról van kimondottan szó, hogy a terhességemmel nem foglalkozik, hanem úgy, ahogy vagyok, hidegen hagyom annak ellenére, hogy semmi terhes témát nem erőltetek rá, magamtól fel sem hozom. Számomra az a legzavaróbb, hogy 4 barátnőm van, ebből 3 csak olyan "haver" szintű, de velük bármi történik, rám mindig mindenben számíthatnak és mindig a lelki szemetesládájuk voltam, + van ez a lány, aki az igazi és egyetlen és megismételhetetlen valódi barátnő, de a négy közül most egyik sem "nyitja rám az ajtót", egyik sem kérdezi, hogy mi van velem, egészséges-e a baba, jól fejlődik-e, stb, ellenben az egyik kolléganőm minden áldott nap jön és kérdezi, hogy mi újság, jól vagyok-e, milyen lesz a baba szoba, milyen lesz a babakocsi, és hasonlók. Pedig neki sincs gyereke. Több törődést kapok ettől a kolléganőmtől, mint a 4 barátnőmtől együtt.

2016. dec. 6. 16:38
 9/16 anonim ***** válasza:
Az a baj szerintem, hogy a barátságaidat pont úgy alakítod, ahogy mostanság sokan a párkapcsolatukat. Nem őszinteségen alapul, hanem játszmákon. HOgy arra figyelek mennyit beszélek magamról és, hogy róla is kérdezzek, hogy arra figyelek, hogy vele is törődjek..stb.. Ha őszinteségen alapulnak, akkor akkor beszélhetnél és arról, amiről csak szeretnél, a másik nem sértődne meg, ha pedig mégis, akkor meg tudnátok beszélni. Az ilyen, ahol azzal kell foglalkozni, hogy a másik is mesélhessen meg, hogy én mennyit beszélek nem igazi barátság. Az igazi barátságban nem kéne ezen stresszelni, autómatikusan jönne, hogy tudod mikor kell meghallgatni a másikat. Fogadd el, hogy ez egy felszínesebb barátság, ha pedig mégis többnek érzed, akkor ne neten keseregj, hanem ülj le vele beszélni.
2016. dec. 6. 18:23
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem borult vnálad valami hormonizé a terhességgel, és ez a türelmedre, a látószögedre is kihat. Nem róható ez fel persze neked se, neki sem. Ő meg lehet kicsinyt féltékeny. Mindkettőtök életében komoly változás jön, de rád ez most biológiailag is kihat. Időt kell hagyni egymásnak, és arra alkalmas pillanatban előítéletek nélkül megbeszélni. nem kiszámolva, forgatókönyv szerint, hogy "na a szemét mivel védi magát", hanem improvizálva, és mivel szerintem annyit megér egy barátság, jóhiszeműen állni a dolgokhoz.

Persze ha az egész barátság nem komoly (amit nem gondolnék), akkor meg hagyni az egészet. De így, magadba elméleteket gyártva nem a legszerencsésebb stuffolni magad. Abból te egyedül is rosszul jössz ki, meg önállóan a kapcsolatotok is megsínyli :)

2016. dec. 6. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!