Tényleg én lennék a bunkó?
Figyelt kérdés
Sziasztok. A helyzet az, hogy fordító vagyok, nemrég alapítottam céget. A családomnak és közeli barátaimnak ingyen is lefordítok dolgokat, ha saját célra megy. (Pl ha anyukám kér meg, hogy fordítsak valamit a cégnek, amelyben dolgozik, akkor azt természetesen nem ingyen teszem). Felhívott egy régi ismerősöm, akivel már több mint egy éve nem beszéltem. Mondta, hpgy tudja, hogy számlaképes fordító vagyok, lenne egy szöveg, átküldi, s nézzem meg, mennyiért fordítom le. A szöveg alapján kiszámoltam, 70 euro feletti összeg jött ki. Visszahívtam, elmondtam neki, hogy mennyire jött ki, de neki megcsinálom 50-ért. Erre rámförmed, hogy normális vagyok-e, meg mit akarok én tőle 50 eurot kérni, amikor jóban vagyunk. Megkérdeztem, mennyiért akarná, ő meg kijelentette, hogy gondolta ad érte 20 eurot, s akkor már örüljek. Bennem úgy felment a pumpa, hogy azt mondtam, ennyiért fel sem kapcsolom a gépet. Így is áron alul csinálnám, ha csak ennyi pénze van rá, akkor ne akarja professzionális fordítóval lefordítatni. Tudom, hogy ez nagyképű szöveg volt a részmeről, de nagyon megbántott a hangneme, a modora, a lenézése. Nem vagyunk olyan jóban, hogy ingyen csináljam meg neki. Főleg, hogy rengeteg munkám van most, azalatt az idő alatt inkább már fordítok annak, aki normálisan megfizetni. Azt is mondtam neki, hogy egyetlen számlaképes fordító sem fogja neki lefordítani ezt a szöveget 70 euro alatt, de engem meg ne próbáljon hívni, hogy mégis jó lesz 50 euroért.2016. nov. 9. 14:51
11/12 TR75 válasza:
#8 Az, hogy léhűtő, még nem zárja ki azt, hogy lehetséges ügyfél (az ismerősi körével együtt). De amúgy mindegy, felejtsd el nyugodtan a mondandómnak ezt a részét.
12/12 A kérdező kommentje:
4-es te fordító vagy? Tudsz számlát adni? Számlával kell neki, hivatalos fordítótól, szlovákról-franciára. Több mint 15 oldal.
2016. nov. 10. 06:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!