Hogyan tudnám jobban kontrollálni a felgyülemlett
agressziót amit bennem van társas szituációkban?
Figyelt kérdés
Az életem során nagyon sok sértés és baszogatás ért, részben szerintem azért mert hallgatag, visszahúzódó voltam, másrészt pedig volt amivel kötözködni, hiszen voltak/vannak testi hibáim. Emiatt már kamasz koromban kifejlődött bennem egyfajta önvédelmi mechanizmusként egyféle agresszív reakció, dühkitörés, gyakran elvesztettem a fejemet és nekimentem az osztálytársaimnak és ütöttem, rúgtam őket ahogy csak bírtam. Ez sajnos csak megerősödött az évek során, fiatal felnőtt koromban is, hiszen ezek a fajta támadások egyáltalán nem maradtak ki, még mindig sértegetnek, baszogatnak, és gyakran előtör belőlem az agresszió. Legtöbbször leállnak amikor leüvöltöm a fejüket és fenyegetően rájuk nézek, de van aki folytatja és csúnyább véget ér a dolog. Hogyan lehetne másként kezelni az ilyen szituációkat, egyszerűen nem tudom elengedni a fülem mellett, visszaszívatni, visszaszólni meg kis óvodás dolog szerintem.
Az a helyzet, hogy ilyen embereket nem tisztelek és nem akarok közéjük tartozni, úgyhogy nem akarom, hogy jófejnek tartsanak, csak annyit, hogy valaki móresre tanítsa őket.
2016. jún. 19. 20:41
12/14 A kérdező kommentje:
9
Mint már írtam, a külsőm miatt elsősorban, mert azt gondolják, hogy az a gyenge pontja minden embernek és úgy a legkönnyebb kikezdeni vele, ha a külsejét miatt kezdi el csesztetni. Más dolog amibe szeretnek belekötni, az az, hogyha valamilyen megjegyzést teszek, véleményt formálok, már egyből jön a kontrázás, hogy nincs igazad, mert tulajdonképpen pont fordítva van blablabla...egyértelműen érződik, hogy leszarják, hogy hogy is van a dolog, csak belém tudjon kötni.
2016. jún. 19. 20:44
13/14 anonim válasza:
Amíg háborúra készulsz es nem az emberek elfogadására addig háborut is fogsz vonzani.
Ha nem tanulsz meg konfrontálodás mentesen kommunikálni, mást ne is várj, provokativ maradsz.
2016. jún. 19. 20:53
14/14 A kérdező kommentje:
Írtam én azt, hogy kötekedek, vagy, hogy szándékosan konfrontálódást provokálok ki? Dehogy is...nem erről van szó, hanem arról, hogy én például hallgatok és úgy szólnak be, vagy ha véleményt nyilvánítok akkor belekötnek abba amit mondok, megpróbálják kiforgatni a szavaimat úgy, hogy hülyét csináljanak belőlem stb.stb. Nem csoda, hogy úgy reagálok, ahogy, hiszen önvédelemre szükség van! Hogyan fogadhatnám el azt, hogy az emberek ilyen rosszindulatúak? Ez szerintem elfogadhatatlan. Azzal van probléma, aki ezt elfogadja és természetesnek veszi!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!