Hogyan tudnám jobban kontrollálni a felgyülemlett agressziót amit bennem van társas szituációkban?
Szerintem a futás-súlyzózás jó ötlet, de ha csak mégjobban "felpumpál", akkor nem biztos, hogy ez a jó irány (ha nem akarsz agresszív lenni). Olyasmi kéne amivel ezt megtanulod kezelni, ha levezetni nem tudod. Az úszás, jóga (jó tudom, ez egy pasinak nem túl vonzó, de otthon is lehet videóval :D) vagy bármilyen küzdősport ahol kontrollálni tanulod magad, célravezetőbb lenne.
Mondjuk amíg nem építed fel az (egészséges) önbizalmad, addig semmi sem fog ezen segíteni. Csak azért tudják felhúzni az agyad, mert elhiszed vagy jogosnak érzed amit mondanak. Az az ember, aki képes a testi hibáiért, vagy bármi olyanért cs.esztetni egy másikat, amiről az nem tehet/nem tud rajta változtatni, egyszerűen ostoba dolog. Nem szabad foglalkozni vele.
Önbizalmat építeni jó dolog, de szerintem az nem állítja le őket, hogy beszólogassanak, lekezeljenek. Az emberi természet egyszerűen ilyen, a buták vannak többségben, ők irányítják a társaságokat. Elengedni a fülem mellett, nem foglalkozni az ilyenekkel egyszerűen nem tudom, hiszen pont ahogy te említetted, olyan dolgok miatt szólnak be, amiről nem tehetek, és ezt vehetjük úgy is, hogy igazságtalanság ér. Az igazságérzetem szerintem nagyon nagy, és nem tudom tolerálni az ilyesmiket. Küzdök-harcolok az igazamért, gyakran semmi nem érdekel, csakhogy igazságot tegyek. Ezért az agresszivitásomat gyakran teljesen jogosnak érzem, mert egy eszköz arra, hogy igazságot tegyek.
Persze a társadalom elítéli ezt, manapság az a menő/elfogadott ha valaki az ilyen helyzeteket karizmával és nem karizommal oldja meg. Ezzel nem értek egyet, mivel csendes, visszahúzódó típus vagyok, nem tudom szópárbajban legyűrni őket, amit meg ráadásul férfiatlan csatának is tartok.
7 Korbács
Ez mondjuk egy jó ötlet. Egyrészt azért amit te mondtál, másrészt visszafogja a nagyszájúakat az ha tudják, hogy valamilyen küzdősportot űzöl és lehet, hogy inkább be sem szólnak.
Ismerek nem egy srácot, akik fenyegető helyzeteket us de csak dumával nagyon lazán megoldanak. Ha beléjük is kötnek vagy át akarják őket verni vagy csak bekostolják mások, minden szitut képesek átforditani hogy a végén tisztelik vagy jofejnek tartják vagy be is veszik a bandába stb
Szoval javaslom figyelj meg más embereket hogyan reagálnak zűrös helyzetekben és tanulj belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!