Aggódom egy ismerősöm miatt. Mi lesz így vele? (többi lent)
Van egy ismerősöm, 29 éves és még soha nem volt barátnője. Elég kocka szegény, semmi nem érdekli csak a számítógépek, tabletek, videojátékok, meg a politika. Semmi mással nem lehet felkelteni az érdeklődését. Akármilyen témáról próbálok beszélgetni vele mindig visszatér arra, hogy mivel játszik, milyen tabletet akar rendelni, milyen processzort akar a gépébe. Semmi másról nem lehet vele beszélgetni, semmi más nem érdekli.
Lesz így valaha is barátnője, vagy sikerül valaha családot alapítania? Mi lesz így vele?
Freud szerint mindent a szexualitáson keresztül ítél meg az ember és ez a cselekedeteinek a fő mozgatórúgója is.
Az emberiség akkor léphet majd a következő szintre ha már nem így lesz.
Addig is az ember félig állat marad aki szereti a másik seggét szagolgatni. Ez képletesen kell érteni (hogy szeret a mások dolgával foglalkozni) persze ha valaki direktben is csinálja attól elnézést.
Rá kell hagyni, már az is nagy dolog, ha lekötik ezek a dolgok! Ha nem érdekli a nők, akkor nem, sokszor nő nélkül a legjobb, nem csinál hülyét belőle, nem kell eltűrni a sok hóbortját.
Am én meg világ életemben hajtottam a nők után, de engem csak lúzernek tartottak, így 30-asként én is nő nélkül tengődöm.
Nem tudom miért kell rögtön habzó szájjal lerohanni a kérdezőt, úgy kezdte a kérdését hogy "aggódom" tehát semmi negatív szándék, rosszindulat nem vezérelte. Rendben van hogy nagyon "toleránsak" vagyunk, de 6-os válaszoló már egyenesen hőssé magasztalta az említett személyt... Azért álljunk már meg, nehogy már az legyen a "rossz" ha valakinek családja van. Attól mert valakiból feszültséget vált ki hogy úgy érzi soha nem lesz képes családot alapítani, nem kell ezt a dolgot negatív színben feltüntetni.
Okkal írta a kérdező a kérdést, hiszen elvontatkoztatva attól hogy család (amely szó úgytűnik egyesekből heves irritációt vált ki), a lényeg ahogy látom az hogy az említett ember látóköre rendkívül beszűkült, és többet foglalkozik a videójátékokkal, meg a gépével mint a saját életével és annak tervezésével. Joga van hozzá, felnőtt ember azt kezd az életével amit akar. Objektíve nézve viszont ez nem biztos egy előnyös stratégia, szóvala kérdező aggódik érte (isten bocsássa meg neki.)
Nem tudom milyen a viszonyotok, mennyire közeli. Sok oka lehet annak amit leírsz, és nem biztos feltétlen valami probléma van, lehet hogy egyes dolgokról egyszerűen nincs tudomásod így rosszul értékeled a helyzetet. Ha esetleg van konkrét elképzelésed mi lehet az oka a helyzetének, megpróbálhatsz érdeklődni finoman, de nem kell erőltetni. Ha baráti viszonyotok lenne, akkor egyszerűen legyél jó barátja, és ha gondja lenne úgyis el fogja mondani.
"#4 az ilyen férgeknek mint te is vagy nem kellene szaporodnia. Irigykedsz ember! Valld be!"
Mire irigykednék? Hogy nincs élete a szerencsétlennek? Hogy a monitort fogja bámulni 50 évig? :D Nem fogja ő bejárni a világot, max a google maps-en. A monitor előtt fog megőszülni. Fogadjunk, hogy még anyuci eteti, mos rá, és takarítja a szobáját. Talán még normális végzettsége, és munkája sincs. Erre én nem vagyok irigy, de büszke sem lennék egy ilyen életre.
Én nem értem azokat az embereket akik 10-n, 20-on évesen már szülnek vagy férfiként gyereket gyártanak...
Én 21 éves szintén ,,kocka" srác vagyok és el nem tudnám képzelni az életemet anélkül, hogy legalább egy operációs rendszert ne tudjak feltelepíteni vagy más területen valamilyen szinten ne konyítsak egy kicsit az autók, fűkaszák, fűnyírók motorjához. El nem tudnám azt képzelni, hogy ne tudjam megtervezni előre a pénzügyeimet, ne tudnék mosni vagy bevásárolni esetleg megcsinálni az éves adóbevallásomat. Én büszke vagyok mindezekre és arra, hogy azokra amiket felsoroltam nem kell vagyonokat kifizetnem, hogy más ,,szaki" megcsinálja vagy ha elromlik a kocsi akkor nem kell feltétlen ott éjszakáznom az út szélén...
Nagyon nagyon sok süti ember él akik képtelenek magukat ellátni, de büszke arra, hogy 20 évesen szül azt a gyereket alig bírja eltartani, nem tud neki mit megmutatni, nem tud mit átadni és a gyerek ugyanolyan életképtelen lesz mint a szülei...
Tökéletesen irreleváns amit írsz mert senki nem említette hogy bárkinek is "10-n, 20-on" évesen kéne gyereket csinálni. Bár kissé nagyobb tapasztalattal azt elárulom hogy huszonévesen, ha jól alakulnak a dolgok már lehet családot tervezni. Nem kell úgy csinálni mintha a családosok, felelőtlen idiótákkal lennének egyenlőek, és az intelligencia mutatója lenne az ha valakinek nincs. Persze az egy bosszantó dolog amit írsz, ha valaki arra döngeti a mellét hogy csinált egy gyereket, ami esetleg nem is nevel rendesen. De szellemi színvonal kérdése hogy ki mennyire felelős szülő, nyilván az ilyen emberek minden másban is alulteljesítenek... Viszont nem biztos jó ötlet, egy negatív kisebbséggel példálózni csak azért hogy általánosságban beszélve bizonyíts valamit. Secundum quid mintapéldája.
Másik: azt sem állította hogy ha valakinek informatikai érdeklődése van, az életképtelen lenne. Itt egy egyéni esetről van szó, ahol nem az a lényeg hogy az ember érdeklődik az informatika iránt, hanem hogy milyen más dolgok iránt nem. Beszűkült. Ha valaki igazán ért valamihez az becsülendő. Az ember lehetőségei azért korlátoltak, szóval senki nem érthet mindenhez. Így lesznek olyan témák, amikhez inkább egy másik ért. Én egyik barátom ugyan nem fogja a laptop-ját szerelni, de leburkolja a lakását, és az széktől az ágyig saját kezűleg elkészíti bele a bútorokat. Ettől önmagában nem lesz senki több vagy kevesebb...
Köszönöm mindenkinek a választ, aki nem sértő vagy gúnyolódó választ írt
Próbálok neki segíteni, azért is írtam ki a kérdést, csak nem tudom, hogy szüksége van-e a segítségre. A gond nem is igazán az, hogy nincs családja, hanem az, hogy ennyire szűk az érdeklődési köre. Nem aszexuális, nincs szociális fóbiája, egyszerűen csak tökéletesen elvan ebben az életformában, de nem tudom meddig mehet ez így tovább. Talán majd találkozik egy nővel, aki kizökkenti ebből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!