Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ez nektek is rosszul esne?

Ez nektek is rosszul esne?

Figyelt kérdés
Van egy barátom kicsit több mint 8 éve ismerem. Megbeszéltük hogy holnap találkozunk és elmegyünk dumálgatni még ilyesmi szóval olyan dolhok át csinálni amit szoktunk. Erre ma felhív hogy lehet nem jön holnap mert inkább még valami más barátjához. És nekem ebbe az esett rosszul hogy szó szerint így mondta hogy lehet nem megy el holnap mert inkább megyek az xy hoz. És az utóbbi időben olyanokat mond hogy én jó nagy kö...csög vagyok mert elmondom neki a véleményem. Mert pl most egy csaj miatt elég rossz állapotban van és az öngyilkosság on gondolkodott. És én erre azt mondtam hogy menjen el pszihológushoz mert ez nem normális. És erre olyanokat mond hogy az anyja is megmondta hogy neki nem kell semmi pszihológus. Nem fogom azt mondani amit hallani akar. Inkább az igazat mondom. Szerintem egy barátsága nem szabad hazudozni. Még olyanokat is mond hogy ez még az sokkal jobb haverja mert azt mondják neki amit hallani akar. Szerintem az semmi féle keppen nem barátság. És utanna akármi baja van engem hív hogy velem beszélje meg a dolgokat. Nem is ertem már ezt. Ő 18/f. Én 17/f

2016. ápr. 8. 15:31
 1/6 anonim ***** válasza:
én elküldeném a francba amúgy nekem annyira nem esne szarul
2016. ápr. 8. 16:45
 2/6 A kérdező kommentje:
Akármi vn én segítek neki. És erre olyanokat mond hogy nem számíthat rám soha mert gyálon lakik és én nem megyek ki oda mert az anyja haragszik rám és gyálon nincs semmi. Nem tudunk semmit csinalni
2016. ápr. 8. 18:49
 3/6 anonim ***** válasza:
1. vagyok az jutott most az eszembe hogy nagyon kihasznál téged ezt tuti nem engedném elküldeném a melegebb éghajlatra
2016. ápr. 8. 19:45
 4/6 anonim válasza:

Nem sèrtèsnek mondom, de ez egy tipikus pèlda a haver ès a barát közti külömbsègre.

Kèrdező, hiába tartod te barátnak magad, èn úgy vettem ki, hogy a srác csak havernsk tart tèged. Nem èrdemes szerintem foglalkozni az ilyennel. Inkább olyannal akivel tènylegesen számíthattok egymásra ès nem csak reklamál, ha te nem csinálsz valamit.

2016. ápr. 9. 07:00
 5/6 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A probléma összetett, és nem tudom pontosan eldönteni, hogy a barátod miért viselkedik így.

Először is nagyon szép dolog az hogy te mindig segítesz neki, és tudsz is segíteni. Ez magas érzelmi és intellektuális fejlettségre utal.

Úgy gondolom számodra sokat jelent ez a fiú, ha nem is legjobb barátként tekintesz rá, mindképpen fontos szerepet tölt be az életedben. Ezzel ellentétben a barátod nem becsül eléggé, panaszkodik, segítségedet kéri, de nem hálás érte, sőt kioktat mert te nem viselkedsz úgy mint más haverja. Teljesen jogosan vagy rá kiakadva.

Ha a barátod öngyilkosságon is gondolkodott, akkor nem ártana fontolóra venni azt is hogy lehet hogy amiatt viselkedik így veled. Mindenkivel gorombán bánik, s azokat bántja akiket a legjobban szeret.

Azt tudom tanácsolni, hogy ülj le vele beszélgetni, és mond el mit gondolsz és érzel. Mond el neki, hogy nem esik jól ez a viselkedése. Emeled ki, hogy te szívesen segítesz neki, de ez nem azt jelenti hogy azt mondod amit ő szeretne hallani, hanem azt amit te helyesnek gondolsz.

Úgy gondolom ha a beszélgetés után se változik, sőt ha továbbá is fájdalmat okoz neked, akkor hanyagold a társaságát.

Üdvözlettel,

Anonim Pszichológus

2016. ápr. 10. 16:10
 6/6 A kérdező kommentje:
Próbáltam vele beszélni de teljesen más ha ott ül előttem akkor nem tud komolyan beszélni. Mindent elviccel és úgy csinál mintha semmi sem történt volna. És én nem azt várom el tőle hogy amit én adtam neki azt adja vissza. Nekem az is jól esne ha nem engem hibáztatja sok mindenért. De mondjuk ebben az is benne van hogy az anyja mindent rá erőltet. Olyanokat mond neki hogy én rossz hatással vagyok rá még ilyenek. A gyerekkel nem lenne semmi gond ha az anyja hagyná hogy ő döntse el az ilyen dolgokat.
2016. ápr. 10. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!