Ez nektek is rosszul esne?
Nem sèrtèsnek mondom, de ez egy tipikus pèlda a haver ès a barát közti külömbsègre.
Kèrdező, hiába tartod te barátnak magad, èn úgy vettem ki, hogy a srác csak havernsk tart tèged. Nem èrdemes szerintem foglalkozni az ilyennel. Inkább olyannal akivel tènylegesen számíthattok egymásra ès nem csak reklamál, ha te nem csinálsz valamit.
Kedves Kérdező!
A probléma összetett, és nem tudom pontosan eldönteni, hogy a barátod miért viselkedik így.
Először is nagyon szép dolog az hogy te mindig segítesz neki, és tudsz is segíteni. Ez magas érzelmi és intellektuális fejlettségre utal.
Úgy gondolom számodra sokat jelent ez a fiú, ha nem is legjobb barátként tekintesz rá, mindképpen fontos szerepet tölt be az életedben. Ezzel ellentétben a barátod nem becsül eléggé, panaszkodik, segítségedet kéri, de nem hálás érte, sőt kioktat mert te nem viselkedsz úgy mint más haverja. Teljesen jogosan vagy rá kiakadva.
Ha a barátod öngyilkosságon is gondolkodott, akkor nem ártana fontolóra venni azt is hogy lehet hogy amiatt viselkedik így veled. Mindenkivel gorombán bánik, s azokat bántja akiket a legjobban szeret.
Azt tudom tanácsolni, hogy ülj le vele beszélgetni, és mond el mit gondolsz és érzel. Mond el neki, hogy nem esik jól ez a viselkedése. Emeled ki, hogy te szívesen segítesz neki, de ez nem azt jelenti hogy azt mondod amit ő szeretne hallani, hanem azt amit te helyesnek gondolsz.
Úgy gondolom ha a beszélgetés után se változik, sőt ha továbbá is fájdalmat okoz neked, akkor hanyagold a társaságát.
Üdvözlettel,
Anonim Pszichológus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!