Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért van az, hogy sok ember...

Miért van az, hogy sok ember elfeledkezik a barátairól, ha párkapcsolatba kerül?

Figyelt kérdés

A legjobb barátomat 4,5 éve ismerem (mindketten fiúk vagyunk). Változó intenzitással, de azért az mindig ment, hogy hetente-kéthetente találkozunk. Abszolút ideálisnak éreztem a barátságunkat, érzelmileg is nagyon közel álltunk/állunk (?) egymáshoz. Azonban három hónapja komolyabb barátnője lett, és azóta összesen kétszer sikerült találkoznunk. Egyrészt néha komolyan azt érzem, hogy huszadrangú lettem a prioritási listáján (bár ő váltig állítja, hogy csak nehezen tudja beosztani az idejét, hogy mindenre jusson), másrészt meg a korábbi apróságnak számító dolgok is elmaradoznak (eddig minden évben ő volt a legeslegelső, aki felköszöntött a szülinapomon; idén majdnem elfelejtette). Az sem esett jól, hogy évekig hiába próbáltam elérni/elintézni/megszervezni, hogy együtt töltsük a szilvesztert. Oké, nem gáz, ez van. De érdekes módon bejött a képbe a barátnő, tizedmásodperc alatt meg tudta oldani, hogy vele legyen aznap este... meg újonnan az üzeneteimre is többnapos késéssel válaszol. Nagyon bánt ez az egész helyzet, és szerintem ő nem is érzi igazán, mert kiakadt, amikor ezt szóvá tettem neki. Évek óta olyan nekem, mintha az öcsém lenne (2 évvel vagyok tőle idősebb), és nagyon félek, hogy olyanon fog elcsúszni az egész, amin nem kéne. Hogyan érdemes kezelni ezt a helyzetet, pláne javítani rajta?

(Rosszmájú és egyéb megjegyzések NEM érdekelnek, kérlek, csak akkor válaszoljatok, ha a kérdés szempontjából releváns. Köszi :))

2016. febr. 14. 19:59
 1/5 anonim válasza:
100%
Szia!! Megtudlak érteni teljes mértékben, én is igy jártam csak én nőnemü vagyok. Legjobb barátnőmmel mindent együtt csináltunk,mindig együtt voltunk mintha a tesom lenne.De neki is már lassan 1 éve van barátja, azota lese sz*r boltba sem jön el velem, buszhoz pasija kiséri oda vissza, facen sem ir vissza nagyon mert a pasijával dumál. Nem tudsz te sem mit tenni, én eltávolodtam tőle iszonyuan fájt, de nem irok rá sőt nem is beszélünk. Majd megjön az esze, de akkor már késő lessz. Te is probáld csökkenteni vele a találkákat,beszélgetést, de ez nem lessz nehéz mert ő mint irtad nem igen válaszol neked. Nehéz de probáld meg elengedni.. Nekünk is 8éves barátságunk bánta de hát ha neki(K) többet ér a szerelem mint egy jo testvéri viszny ugymond, akkor nem tudunk mit tenni..
2016. febr. 14. 20:14
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ :) A dolog pikantériája ráadásul az, hogy pontosan azt csinálja velem, ami miatt az egyik lánybarátjával egy évig nem beszélt egyáltalán. A parkolópályára "száműzött" barátságok veszélyesek, mert amikor az illető odajut, hogy na akkor "indítsuk újra", akkor előfordulhat, hogy a barát már nem áll ott a parkolóban; megunta a várakozást. Múlt nyáron egy nagyon durva szerelmi csalódása után lényegében rengeteg energiával én kapartam össze a lelkivilágát; nem túlzás, hogy miattam nem lett depressziós tőle. Nem akarok kérkedni, csak el vagyok keseredve eléggé.
2016. febr. 14. 20:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Ilyen nincs.

Efféle embereknek nincsenek barátaik.

2016. febr. 14. 20:21
 4/5 anonim válasza:
Előző vagyok, tényleg megértelek és igazat adok neked. Te huzod ki a kakibol aztán meg mikor továbblépne téged ott hagy a fenébe. Ez nagyon fájdalmas, de te is légy erős és probálj meg pozitivan állni a dolgokhoz, ha ezt megtette veled, akkor nem is igazi barát. És csak megsugom neked amire ő is ráfog jönni, hogy egy pár honapos kapcsolat a nyomában sincs és nem is lessz a 4és fél éves, illetve tovább tarto barátságotoknak. De akkor meg te lépj majd ezen tul valahogy. ! Szurkolok :)
2016. febr. 14. 20:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem 3 éves barátság és én is nőnemű vagyok.

Legjobb barátnőm szintén 3 hónapig alig vett rólam tudomást.Mikor konkrétan olyan hosszú regényt írtam le,hogy meglepődtem én is.Én sírtam közben.Persze síros smile-kal tele raktam.

Találkozni vagy telefonhívásban akartam volna vele erről beszélni,de hát sosem ért rá.Ahányszor vissza hívott,mert volt,hogy 10X!! hívtam se vette fel meg kinyomott.Vissza híváskor is majd beszélünk,most nem ér rá. Aztán rám rakta.Ha baj lett volna szerintem arról is max hetekkel később szerzett volna tudomást.

Nekem is olyan mintha ha testvérem lenne. Ennyire szoros barátság nem alakult ki senkivel sem,mint vele.

Na szóval a hosszú regényemben mindent kiadtam magamból,leírtam azt is,hogy személyesen akartam volna ezt közölni,de mivel tudtam rám nincs ideje.Inkább leírtam mert tudtam elolvasni legalább elolvassa. Aztán rögtön másnap találkoztunk.Nagyon sajnálta a dolgot,ő ezt nem is vette észre,hogy ennyire elhanyagolt.Meghívott enni.Aztán beszéltünk közben. Azóta minden rendben hellyel közel. De azt is mondta ha nagyon észre veszem a hanyagolást szóljak rá.Ő észre sem vette.Annyira jól eset neki a párja törődése,meg a sok program,hogy elfelejtkezett mindenki másról aki még fontos.

Én mondtam megértem.De még egy ilyennél nem biztos,hogy szólni fogok,hanem azt fogja észre venni,hogy már én sem veszem fel a telefont és lerázom.

Oké szerelem stb.

De erre neki kellene oda figyelnie.Hiszen a barátság kölcsönös kapcsolat.

Én egyszer szóltam. Igazából úgy voltam,hogy ha a kisregényemre amiben minden benne volt nem reagál pár napig.Illetve nem történik semmi változás. Akkor a kövi iromány az lett volna,hogy vége a barátságnak!

Én is sajnáltam volna 3 év barátságát. De nagyon bunkó,tiszteletlen dolognak tartom,hogy ennyire egy barátot hanyagba veszünk.Meg egyszerűen azt se hallgatni meg mit szeretne a másik,csak hogy most nem érek rá majd beszélünk,ami persze sosem történik meg.

Teljesen megértelek!

Én azt tudom ajánlani,hogy te is írd le,hidd el elfogja olvasni. Adj neki pár napot max 1 hetet.Ha semmi változás,semmi reakció. Akkor vagy írsz neki egy barátság megszakítós levelet vagy pedig nem reagálsz te sem az írásaira,telefon hívásaira soha! Aztán elkopik az egész. Ha fontos vagy neki akkor tuti kell,hogy legalább felhívjon vagy reagáljon vmit.

Ha semmit akkor neki ennyit ért a 4,5 éves barátság :( Ami szomorú.

Sajnos a szerelem ilyen. Aztán majd észbe kap,hogy hoppá nincs egy barátja sem.

Én is abszolút megértem,hogy a szerelem vak meg miegyéb. Ezért is vártam,türelmesen. 3. hónapnál kicsit betelt a pohár,hogy 2 szót nem tudok vele beszélni.

2016. febr. 14. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!