Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit tegyek, hogy tudjak bízni...

Egy naaagy fan kérdése:

Mit tegyek, hogy tudjak bízni a barátaimban? Nagyon könnyen zavarbajövök mit tehetek?

Figyelt kérdés

Mindig attól félek, hogy csak kihasználnak, vagy, hogy csak úgy ott fognak hagyni. Ha megdícsérnek egy idő után hátsó szándékot feltételezek és levertebb leszek, mint addig. ("Tuti akar valamit", "Csak fel akart vidítani" "Azért mondta, mert ott volt ő is")

Ha valaki hozzám szól azonnal zavarba is jövök és már fel is hívták rá a figyelmem, hogy nem vágjak "olyan" arcot. Erre persze mégjobban zavarbajöttem. Hebegtem-habogtam, elvörösödtem és a földet fixíroztam.

Ha találkozok ismerősökkel nagyon durván rágörcsölök: menetkészen rohangálok fel-alá indulás előtt 1 órával, ha odaérünk megnémulok, görcsöl a gyomrom, nagyon izgulok.

Magamtól szinte soha nem kezdeményezek beszélgetést és a fenti okok miatt más se nagyon tud velem. :(

13/L

2015. aug. 16. 19:55
 1/4 anonim válasza:
Először is kicsit magabiztosabbnak kellene lenned, mert ha tisztában vagy a saját értékeiddel, képességeiddel, jó tulajdonságaiddal, elfogadod, hogy te is egy szerethető ember vagy, nem lesz önbizalomhiányod, akkor el tudod fogadni, hogy mások is ezeket az értékeket látják benned, és nem csak hízelegnek mert ki akarnak használni. Persze biztos lesz az életben olyan is, aki csak erre hajt, de ezt nem lehet kivédeni, csak megfelelő emberismerettel, azzal meg együtt jár, hogy közben csalódsz is. Legyél sokat emberek közt, szoktasd magad hozzá, hogy nem kell idegeskedni ilyen dolgok miatt. Olvass motiváló, önsegítő, önismereti könyveket. Biztos vannak olyan ismerőseid, rokonaid, akiket már régóta ismersz és szeretsz, és meg tudsz bízni bennük, minél több ilyen emberekkel vedd körbe magad, és akkor nem kell ilyen dolgok miatt aggódnod.
2015. aug. 17. 14:11
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm, igyekszem, de nem nagyon megy.

Múltkor amikor próbáltam bepánikoltam. :(

2015. aug. 17. 16:47
 3/4 anonim válasza:
első válaszoló vagyok, figyi, én is ilyen voltam régen, lassan le tudod "nevelni" magad róla. nem megy ez azonnal. pl képzelj el egy helyzetet pl odaméssz valakihez beszélgetni, elképzeled mi lehet a legrosszabb(pl azonnal elhajt, vagy kinevet 2 mondat után) és az megtörténik? nem, csak te görcsöltél ezen feleslegesen. na látod, annyira még sem szörnyű. kezdj el beszélgetni, ha nem sikerül megbarátkoznod azzal a valakivel, hát istenem... nem ő lett a legjobb barátod, majd keresel valaki mást. régen én is nagyon zárkózott voltam, neten kezdtem írogatni másiknak, barátkozni, megnyílni másoknak és sok barátságot kötöttem, sokan értékes embernek tartottak, viccesnek, kedvesnek stb. ezek után sokkal könnyebben ment élesben is barátkozni, nem görcsölni stb
2015. aug. 20. 01:48
 4/4 A kérdező kommentje:

Neten minden olyan könnyű.

De a valóságban a barátaimhoz se merek odamenni. Pedig sokszor adják tudomásomra, hogy nem kell félni. Van aki csak karon ragad és odaráncigál az emberekhez, azzal az instrukcióval, hogy "Most pedig tessék beszélgetni!". Nagyon kedvesek, de bennük sem bízom. A barátságaim nem tartanak tovább két évnél.

Nemrég fél év után megbíztam valakiben, elárultam neki, hogy kibe vagyok szerelmes. Erre megfenyegett, hogy elmondja neki, photosopolt egy képet, mintha elárulta volna neki és végignézte a kínlódásom.

2015. aug. 20. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!