Mit tegyek ha a barátnőm antiszociális személyiségzavarral küzd?
Én sem állítottam, hogy köze van a kettőnek egymáshoz, bár a borderline szindrómát pont azért hívják úgy, ahogy, mert a beteg többféle pszichés betegség tüneteit mutatja, de egyértelműen egyikbe sem besorolható. Tehát lehetnek nála hol a skizofrénia tünetei, hol depresszió, szorongás, néha pedig semmi. Ha valaki annyira hisztis 3,14csa, azt úgy hívják, tinédzser. Ha màr felnőtt, akkor pedig gyereknevelésre alkalmatlan "akecskémetsembíznámrá" típusú szülő.
Ilyen alapon minden 2. kiscsaj Borderline lenne... Te amúgy nem a dokim vagy, aki "diagnosztizált"? Ő is hasonlóan komoly dolgokkal érvelt. :)
Elárulom neked a nagy titkot, attól, hogy valaki tinédzser még nem feltétlenül kell hülye 3,14csának lennie...
És nem, nem szándékozom pszichiáternek menni. Habár baromi jól lehet vele keresni.
A köznyelv keveri a szezont a fazonnal, amit antiszociálisnak mond, az sok esetben aszociális. Antiszociális=valódi érzéseit, szándékait elrejtő, manipulatív egyén, aki nem tud tekintettel lenni másokra,önös érdekeiért másokon átgázol, legtöbbször bűnöző, csaló, stb.
Aszociális=nem a társaság középpontja, elhúzódik az emberektől, szívesebben ücsörög otthon, a társas készségei nem annyira jók, de másoknak nem árt
Borderline=önálló diagnosztikus kategória, nem betegségek keveréke, de gyakran társulnak hozzá más zavarok is (mint ahogy ez az összes pszichés zavarról elmondható)
18 év alatt nincs ilyen diagnózis, ha valaki ilyet mondott, akkor nem pszichológus/pszichiáter.
Az antiszociálisoknak nincsenek barátaik, csak érdekkapcsolataik, ha úgy érzed a ti kapcsolatotok nem ilyen (tehát a barátnőd kiáll melletted akkor, ha ahhoz önző, önös érdeke nem fűződik), akkor a legjobb, ha most te is kiállsz mellette és támogatod ezerrel.
# 12
Te csak alkalmat kerestél egy jó 3,14csázásra...
Nekem van borderline ismerősöm, sokkal durvább, mint ahogy te így fellengzősen leírogatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!