Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit tegyek ha a barátnőm...

Mit tegyek ha a barátnőm antiszociális személyiségzavarral küzd?

Figyelt kérdés
A legjobb barátnőmről kiderült ez a betegség, amit már kb 2 éve diagnosztizáltak nála. Egy véletlen folytán tudtam meg, mikor az anyukája beszélgetett az én anyukámmal.Először nem nagyon érdekelt, hisz nem is tudtam micsoda, de mikor rákerestem a szakirodalomban, rettentően megijedtem. Azt találtam hogy ők a pszichopaták/szociopaták. Ez igazán meglepett hisz ő egy légynek se tudna ártani, és már nagyon régóta ismerem. Segített lefogyni, együtt éltük túl a kirekesztettséget a gimiben, mindig mellettem állt. Lehetséges hogy a pszichológus tévedett? (elég sanszos) És rákérdezzek nála?
2015. ápr. 18. 20:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
10: látom, semmit sem tudsz a borderlineról.
2015. ápr. 18. 21:58
 12/18 anonim ***** válasza:
51%
Dehogynem, a folytonos hangulatingadozásaival kikészíti és megosztja a környezetét, és gyakorlatilag hajlamos a legtöbb pszichiátriai betegségre például drog és alkoholdependenciára, depresszióra stb. továbbá elsősorban nők között fordul elő.
2015. ápr. 18. 22:00
 13/18 anonim ***** válasza:
51%
De akkor halljuk, mi a borderline.
2015. ápr. 18. 22:01
 14/18 anonim ***** válasza:

Én sem állítottam, hogy köze van a kettőnek egymáshoz, bár a borderline szindrómát pont azért hívják úgy, ahogy, mert a beteg többféle pszichés betegség tüneteit mutatja, de egyértelműen egyikbe sem besorolható. Tehát lehetnek nála hol a skizofrénia tünetei, hol depresszió, szorongás, néha pedig semmi. Ha valaki annyira hisztis 3,14csa, azt úgy hívják, tinédzser. Ha màr felnőtt, akkor pedig gyereknevelésre alkalmatlan "akecskémetsembíznámrá" típusú szülő.

Ilyen alapon minden 2. kiscsaj Borderline lenne... Te amúgy nem a dokim vagy, aki "diagnosztizált"? Ő is hasonlóan komoly dolgokkal érvelt. :)

2015. ápr. 18. 22:47
 15/18 anonim ***** válasza:

Elárulom neked a nagy titkot, attól, hogy valaki tinédzser még nem feltétlenül kell hülye 3,14csának lennie...

És nem, nem szándékozom pszichiáternek menni. Habár baromi jól lehet vele keresni.

2015. ápr. 18. 23:49
 16/18 A kérdező kommentje:
Rákérdeztem anyukámnál, és ledöbbentem.... semmit nem hallottam rosszul, sőt anyukám még dobott rá egy lapáttal és elmesélte hogy milyen borzasztó otthon. Most ilyenkor mit csináljak? :(
2015. ápr. 21. 19:33
 17/18 anonim ***** válasza:

A köznyelv keveri a szezont a fazonnal, amit antiszociálisnak mond, az sok esetben aszociális. Antiszociális=valódi érzéseit, szándékait elrejtő, manipulatív egyén, aki nem tud tekintettel lenni másokra,önös érdekeiért másokon átgázol, legtöbbször bűnöző, csaló, stb.

Aszociális=nem a társaság középpontja, elhúzódik az emberektől, szívesebben ücsörög otthon, a társas készségei nem annyira jók, de másoknak nem árt

Borderline=önálló diagnosztikus kategória, nem betegségek keveréke, de gyakran társulnak hozzá más zavarok is (mint ahogy ez az összes pszichés zavarról elmondható)

18 év alatt nincs ilyen diagnózis, ha valaki ilyet mondott, akkor nem pszichológus/pszichiáter.

Az antiszociálisoknak nincsenek barátaik, csak érdekkapcsolataik, ha úgy érzed a ti kapcsolatotok nem ilyen (tehát a barátnőd kiáll melletted akkor, ha ahhoz önző, önös érdeke nem fűződik), akkor a legjobb, ha most te is kiállsz mellette és támogatod ezerrel.

2015. ápr. 24. 17:01
 18/18 anonim ***** válasza:

# 12

Te csak alkalmat kerestél egy jó 3,14csázásra...

Nekem van borderline ismerősöm, sokkal durvább, mint ahogy te így fellengzősen leírogatod.

2015. jún. 19. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!